În ultima zi de guvernare Ponta a dat 86% din pădurile ţării

• publicat la: 13 ianuarie 2016
În ultima zi de guvernare Ponta a dat 86% din pădurile ţării

Pe 4 noiembrie 2015, Victor Ponta şi-a anunţat demisia din funcţia de prim-ministru. Dar nu înainte de a emite Hotărârea de Guvern nr. 924/04.11.2015 pentru aprobarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică.

Federaţia pentru Apărarea Pădurilor a acuzat prevederile acestui act  „întrucât nu respectă prevederile Constituţiei României şi ale Legii nr. 46/2008 – Codul Silvic şi duce la aservirea a 86% din pădurile ţării grupurilor de interese, nelăsând nicio şansă gospodăririi durabile a pădurilor, efectuării de împăduriri şi de lucrări de combatere a inundaţiilor, alunecărilor de teren, deşertificării, nelăsând nicio şansă generaţiilor viitoare de a avea păduri. De asemenea, afirmă CURENTUL, aplicarea H.G. nr. 924/04.11.2015 duce la desfiinţarea a 7.000 de locuri de muncă din mediul rural, marea majoritate a celor care ocupă aceste locuri de muncă fiind unici susţinători de familie”.

COTIDIANUL prezintă un alt abuz al Guvernului Ponta, o şmecherie legislativă care a permis abuzurile de la Roşia Montană. Prin legea 187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii 296/2009 privind Codul Penal a fost abrogat articolul 54 din Legea 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice. Articolul a fost abrogat pentru „eliminarea paralelismelor” din cadrul mai multor texte de lege. Numai că în Codul Penal nu se regăsesc prevederile abrogate din Legea 422/2001.

Suntem în faţa unei şmecherii de zile mari operate începute în 2011 şi continuate în 2012, după ce USL a preluat puterea. Prin abrogarea respectivului articol s-a dat undă verde distrugerii unor monumente istorice, în vederea schimbării destinaţiei unor clădiri monument istoric. Deocamdată, un ordin al noului ministru blochează acum eventualele abuzuri la Roşia Montană, iar ministrul culturii a sesizat DNA pentru nereguli depistate deja.

În afară de acuzaţiile de plagiat şi de dosarul Turceani-Rovinari, Victor Ponta mai are şi un alt dosar pe cap acum. El a fost audiat, marţi, la sediul DNA Oradea, în dosarul lui Mircea Govor, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare şi lider al filialei judeţene, arestat pentru fapte de corupţie, anunţă GÂNDUL. La ieşirea de la DNA Oradea, Ponta a declarat că a fost chemat în calitate de martor. În acest dosar a fost audiat la DNA şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în calitate de martor.

Prăbuşirea  politică cea mai spectaculoasă este, de departe, cea a lui Victor Ponta, devenit lider al PSD în ianuarie 2010 şi premier al României în mai 2012. Acum, a pierdut ambele funcţii. Ponta a rezistat ani de zile la putere, în ciuda acuzaţiilor de plagiat şi a scandalului de la alegerile prezidenţiale din 2014, când numeroşi români din străinătate nu au reuşit să voteze. ROMÂNIA LIBERĂ afirmă că începutul sfârşitului s-a produs în iunie anul trecut, când procurorii DNA l-au acuzat de spălare de bani şi fals în înscrisuri în dosarul „Turceni-Rovinari”.

Cu toate acestea, Victor Ponta nu se declară învins şi lansează un atac direct la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. Fostul premier a avut marţi seara prima reacţie directă la demiterea sa, postând un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care îl acuză pe preşedintele Iohannis de căderea guvernului său, anunţă EVENIMENTUL ZILEI. Victor Ponta a amintit de prima declaraţie a preşedintelui Klaus Iohannis după ce el şi-a anunţat demisia din fruntea Guvernului, din cauza protestelor ce au urmat tragediei din clubul Colectiv.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu