Nici consilierul primarului în CA de la Spitalul Municipal Carei nu este de acord cu aprobarea excedentului bugetar

• publicat la: 8 ianuarie 2016
Nici consilierul primarului în CA de la Spitalul Municipal Carei nu este de acord cu aprobarea excedentului bugetar

O şedinţă extraordinară de un sfert de oră a reunit la început de An Nou pe unii dintre aleşii locali. Au lipsit de la întrunirea de vineri 8 ianuarie 2016, consilierii Poosz Szabolcs, Păuşan Bujor, Ciucoş Marius, Roman Adrian  şi primarul Kovacs Eugen sau Jeno deşi era în clădire. Nici pentru această şedinţă de CL Comisia Economică nu a fost convocată deşi pe Ordinea de Zi era cuprins şi un proiect de buget din partea spitalului careian din subordinea CL.

Cele 4 proiecte de hotărâre supuse dezbaterilor de urgenţă au fost rapid tranşate dar numai 3 dintre ele au primit aviz pozitiv.

La şedinţă a participat şi directorul economic  al Spitalului Municipal Carei, ec. Sălăgean  Adriana  care a încercat să obţină aprobarea utilizării excedentului bugetului Spitalului Municipal Carei, în sumă totală de 1.883.135 lei.

Intervenţia consilierului Ciută a   scos la iveală faptul că se jonglează cu excedentul bugetar pe 2014 care se susţine că a fost nefolosit în timp ce documentele arată contrariul.

„...spuneţi ca în 2014 nu aţi folosit excedentul bugetar dar în data de 25 noiembrie avem o executie semnată de directorul spitalului şi directorul economic care  arată utilizarea sumei de 551.022 lei din totalul de 794 mii lei….e mult amatorism  aici şi ar trebui să se mai termine cu aceste practici…toate cele ce ni le prezentaţi ar fi adevărate doar dacă am fi într-un tunel al timpului…Cât timp vă mai trebuie pentru ca Spitalul să funcţioneze în condiţii normale?…”

PH utiliz excedentului SPITALUL

Reprezentantul spitalului a încercat să dreagă busuiocul  dar  nu a reuşit să convingă prin explicaţiile sale un număr suficient de consilieri ca să şi poată fi aprobată solicitarea utilizării excedentului. Nici măcar consilierul Brem Arpad, cel numit de primarul Kovacs în Consiliul  de Administraţie al Spitalului Municipal nu a votat favorabil acest proiect.  VIDEO sedinta

Conform Ordinului nr. 5576/2011 privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat, Ordinul nr. 3470/2012, pentru modificarea anexei la <LLNK 12011  5576 50IZ01   0 82>Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5.576/2011 privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat, au fost aprobate criteriile generale de acordare a burselor elevilor din învăţământul      preuniversitar de stat, după cum urmează :

Bursă de ajutor social   30 lei

Bursă de studiu             40 lei

Bursă de merit              50 lei

Bursă de performanţă   70 lei

Efortul bugetar preconizat se ridică la aproximativ 100.000 lei.

Tot în cadrul extraordinarei de astăzi a fost  aprobată includerea teritoriului unităţii administrativ-teritoriale a municipiului Carei la teritoriul Grupului de Acţiune Locală în domeniul pescuitului – GAL, delimitat de râurile             Someş-Tur-Crasna-Ier, judeţul Satu Mare, pentru înfiinţarea parteneriatelor public-private şi elaborarea strategiilor   de dezvoltare locală integrată a zonelor pescăreşti, Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020, prioritatea Uniunii Europene 4), Municipiul Carei nu mai aderă      cu teritoriul la un alt parteneriat de tip GAL, cu finanţare POPAM 2014-2020 şi nu va adera la un alt parteneriat ce va implementa o strategie cu finanţare din POPAM 2014-2020.

Consilierul Ciută a solicitat înaintea votului nominalizarea unor persoane juridice sau fizice care fac în prezent parte din parteneriatele propuse. Singurul nume oferit de consilierul Leitner a fost al administratorului  Lacului Tiream. Acelaşi consilier a adus la cunoştinţa doritorilor că dispune de 54 de pagini pline de informaţii legate de acest subiect.

La finalul şedintei, a fost lansată o invitatie pentru microbişti  de a participa la un meci amical, la Budapesta, între echipa Ferenczvaros şi Victoria Carei. Plecarea va avea loc în data de 16 ianuarie 2016, de la ora 06,00, din fata bisericii ortodoxe din centru.

Profitând de faptul că în sala a fost prezentă şi Lia Fogaş, şef Serviciu Taxe şi Impozite, liderul liberal Ilie Ciută a solicitat  lista cu societăţile juridice şi persoanele fizice care figurează cu datorii la bugetul local.

redacţia

PS

La şedinţă au evitat să participe primarul Kovacs, administratorul Beko sau directorul economic Gindele care cunosc foarte bine situaţia de la Spitalul Municipal Carei. La sugerăm acestora să facă cunoscută situaţia reală şi în cadrul Spitalului Carei unde deja persoane din conducere au  promovat  ideea că  refuzul aprobării bugetului aparţine exclusiv consilierului Ilie CIUTĂ.

Pentru cei care nu au cunoştinţe despre desfăşurarea activităţii Consiliului Local, le aducem la cunoştinţă că fiecare consilier are dreptul la un singur vot, cu alte cuvinte nimeni nu poate vota cu 2 mâini deci nici consilierul Ilie CIUTĂ nu are decât un singur vot.  La fel ca şi consilierul Brem Arpad sau Venig Gabriela. Sugerăm directorului economic de la spital să prezinte situaţia reală a bugetului de la unitatea unde este angajată pentru a nu da posibilitatea detractorilor să devieze de la  adevărata stare de fapt!

Nici măcar Ilie Ciută, consilierul incoruptibil şi neşantajabil ce militează pentru instaurarea legalităţii totale la primăria Carei  nu poate bloca cu un singur vot al său un  proiect de hotărâre.

VIDEO sedinta

comentarii

de asistent la 9 ianuarie 2016 - 10:07

bravo inca o data domnule ciuta!!!! legea e lege pentru toti si trebuie resprectata!!!actele contabile nu pot fi intocmite decat corect pt ca altfel cineva e bun de plata.
cine se joaca cu ele sa raspunda pentru ce face!
stim ca dvs ati adus la carei ministrul sanatatii pentru a cere fonduri cand era in constructie si stim ca ati primit milionul de euro promis. Cei care bat acum din gura sunt nestiutori sau rauvoitori dar eu stiu ca desi era director todea de la psd dv ati pus mai pressus interesul orasului si ati facut demersuri ca orasul sa primeasca banii pentru terminarea spitalului!
pace si succes sa aveti! cei multi si fara pile va sustin!

de carei. la 9 ianuarie 2016 - 11:16

Domnule VIITOR PRIMAR A ORASULUI CAREI.Va sustinem si santem recunoscatori pentru munca dumneavoastra pentru binele cetatenilor Careiului.Sa traiti bine si La multi ani cu sanatate!Iar pentru Kovacs, DEMISIA!!!!

de palyka la 9 ianuarie 2016 - 12:53

Si noi cei de la spital cand vom primi salariile

de carei. la 9 ianuarie 2016 - 13:18

Palyka.Veti avea salarii atuncea cand veti avea un primar serios si nu un bandit mincinos care s a anbogatit pe munca Careienilor cinstiti.

de rodio erevan la 9 ianuarie 2016 - 13:39

cand veti avea director economic o persoana capabila.

de norbi la 9 ianuarie 2016 - 14:11

nu inteleg de ce trebuie facute ilegalitati ca cineva sa isi primeasca salariile! trageti la raspundere conducerea pentru actele contabile si apoi nu va fi o probleme cu salariile! daca ati vrut numai de la udmr in consiliul de admin istratie la spital acum sa va spalati pe cap cu ei si sa asteptati salariile de la ei!

de Realitatea la 9 ianuarie 2016 - 15:08

E chiar foarte clar in articol cum s-a derulat situatia! Mojicul fin al primarului incearca deturnarea subiectului pentru salarii!

De ce au lipsit consilierii udmr si kovacs? Poate nu vroiau sa ia parte la vot, exact cum a facut Mr Brem?
Santajistul scrie si scrie…………. Cine-l mai crede?

de serban la 9 ianuarie 2016 - 15:17

primarii au frica ca se afla de invartelile lor din primarie cu banii careienilor!
nu trebuie decat sa ne uitam la oras cum arata si cum avem peste 10 milioane de euro datorii..uinde si pe ce au mers banii daca orasul arata ca dupa bombe???

de palyka la 9 ianuarie 2016 - 18:41

voi credeti ca toti sant prosti numai CIUTA si pnlisti sant destepti .Sai pupati in cur pe toti spor la munca

de economistu la 9 ianuarie 2016 - 19:41

am auzit vb in spital de acest subiect…am citit tote articole inclusiv video de la ult sedinta..dl ciuta vb prea domneste cand spune ca e prea mult amatorism..eu nu is un domn asa ca va spun pe bune ca de fapt e vb de prostie incompetenta si tupeu cat tot spitalu!!!! aia cu economicu de la spital minte ca sa imprumutat la inceputul anului da aprobarea execentului a fost la 30 martie!!11 adica din banii spitalului tu te imprumuti doamna directoare economica???
citit aici articole din buletindecarei.ro!
http://www.buletindecarei.ro/2015/03/primarul-careian-asmute-presa-aservita-asupra-liberalilor-careieni-care-voteaza-pentru-salariile-medicilor-de-la-spital-inainte-de-paste-rectificare-bugetara-pentru-un-buget-neaprobat.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/06/buget-aprobat-la-2-luni-dupa-aprobarea-rectificarii-haosul-de-la-spitalul-municipal-din-republica-de-la-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/05/minciuni-gazetaresti-cu-sprijinul-proceselor-verbale-ale-sedintelor-din-cl-carei.html

ghici ciupecrca ce de surprize in contabilitatea de la spitalu nost..pe primu trim apare excedentul… deja pe al doilea trim dispare iar la executie ne iau cu cheltuieli de 551.022 lei….pe mine nu ma puteti intoarce dupa ce am vazut ce vb domnu ciuta…pe mine maticonvins!!!
se pare ca sinteti sg consilier care intelege bugetele /aialati is ridicatori de mana. daca nu va pot pacali va injura!
nu trebe pupati in dos palyka ci trebe respectati pentru ca lucra pentru careieni si pentru bunastarea lor!!! tu ai numa luzeri langa tine daca nu au fost in stare sa iti traduca bugetul si executia….de nu ar fi domnu ciuta chiar ar fura astia si podelele de la oras nu numa smantana!!!!
succes domnu ciuta ca a venit vremea schimbarii si la primaria carei!!!1
am vazut ce e in stare udmr cu fdg si psd si acum vrem sa vedem si pnl!!!si noi vrem sa traim ca domnu ciuta!!!

de degeaba si degeaba la 9 ianuarie 2016 - 22:16

E corect economistule ceea ce spui dar, ei nu trebuie sa fie buni deoarece se bazeaza pe votul etnic. Nu pe conpetente, ci pe votul etnic, in rest e tupeu de borfas, indoleanta si incompetenta! Pacat si pentru psdisti care sunt parca indragostiti si ei de putere si-s slugile primarului!
Ar fi bine sa conduca odata si liberalii!

de ana la 10 ianuarie 2016 - 09:13

Buna ziua .tot respectul ptr.dl.Ciuta

de careian la 10 ianuarie 2016 - 11:19

toate institutiile bugetare au fost politizate! nici nu ar fi o asa de mare problema daca nu ar fi fost pusi in functie toti impiedicatii incompetentii gasiti pe drumuri…pentru ca a candidat mana moarta in 2012 la primarie a fost recompensata doamna in verde cu post de director la fel si slujile lui mircsika si ieno care minteau pe unde puteau numai pentru o functie care sa le dea o paine de ros.
cine stie cu ce se ocupa acum seful pesedistilor careieni??? unde are carte de munca oare??? astia nu sunt in stare sa puna mana sa munceasca si nu stiu decat la cersit la fel ca si ieno si gasca lui de trantori…vrem schimbare si pentru careieni nu numai pentru grofii furatului!
am vazut ca domnul ciuta are aceiasi firma de 25 de ani si nu are datorii si nu traieste din contracte cu statul si tot bine o duce! vrem si la primarie un om capabil si nepatat de potlogarii si neinteresat de afaceri dubioase!
cu un primar ca domnul ciuta vom putea trai si noi mai bine in carei si sigur vom avea locuri de munca mai multe!

de colindator la 10 ianuarie 2016 - 11:26

pt palyka.hulye vagy mind 6 par rendor cizma

de victor la 11 ianuarie 2016 - 08:48

se vorbeste ca de fapt e angajat la alta firma si doar detasat la anif….ca de fapt angajatorul ii tine la sertar dosarele pentru delapidare de la cele 2 banci unde a lucrat…ca doar nu pleci de la 2 banci in 2 ani de pe salarii bune si cu pregatire in domeniu numai ca sa bati noroaiele judetului…veniti si voi baieti cu ceva beton nu cu basme de adormit copii de gradi!
nici nevasta nu a stiut sa si-o tina dapoi serviciul de la banca

de WOW la 11 ianuarie 2016 - 08:50

@de Serios??”despre manipulare, santaj, invidie, gelozie, ura, frustrare, suferinta si alte fructe exotice”ai gresit adresantul,incearca la LORATAT. Are competente in astfel de practici.In ceeace priveste”corectitudine, cinste, adevar, bunatate „tu nu le poti intelege.

de csabi la 11 ianuarie 2016 - 08:51

seful de la anif si presedinte la rosii a mutat biroul la clubul maxx ca acolo vedem masina parcata mai mult?

de spitalulcarei la 11 ianuarie 2016 - 10:27

de ce pentru noi nu se pot da salariile de la primaria carei daca tot suntem in curtea lor?
udmr este la conducere acum si udmr are consilieri la spital la consiliul de administratie si atunci de ce aruncati vina pe consilierul ciuta?
daca lucram cu rivanol si pansamente nu inseamna ca suntem prosti si ne puteti pacali cum vreti voi udmr carei!

de ,,,,, la 11 ianuarie 2016 - 22:34

Comentarile scrie gasca lui Ciuta !!!

de emil la 11 ianuarie 2016 - 22:39

ma loratatule deja dupa exprimare te cunoastem!
da sesu pe dinafara la tine si vrei sa vada sefu ca lucri si meriti banii ?

de Ana la 11 ianuarie 2016 - 22:41

eu prefer gasca lui Ciuta care ne arata ca se poate trai bine si daca nu furi.
cine prefera gasca primarului cu datorie si retinere pe salar e la fel ca el!
nu e in stare sa aiba inainte de pensie nici o masina sau o casa pe nume…

de foaier la 11 ianuarie 2016 - 23:33

Un român poate să nu știe prea bine regulile ortografiei ungurești. Dar un ungur / secui știe că se scrie ”palika”, nu ”palyka”, fiindcă în acest din urmă caz s-ar citi cam ”pajka”. Așa încât, palyka, mai mută-te spre psd sau pdl și nu te mai da ungur,că nu prostești pe cine vrei tu!

Lasati un comentariu