Pentru Poliţie Da, pentru Judecătorie Ba

• publicat la: 28 ianuarie 2016
Pentru Poliţie Da, pentru Judecătorie Ba

Ţineţi minte să fi intervenit vreodată public primarul Kovacs pentru solicitare de fonduri pentru reabilitarea clădirii Judecătoriei Carei sau a Monumentului Ostaşului Român din centrul oraşului pentru reabilitare la  50 de ani de la  dezvelirea sa?

Ne bucurăm că în sfârşit a găsit o clădire de patrimoniu din Carei care să  îl determine să se zbată pentru obţinerea de fonduri.  Clădirea în cauză este  actualul sediu al Politiei Municipale Carei, altădată sediu al Administratiei  „Societăţii  de desecare a mlaştinii Ecedea”.

nu ştiu dacă e competenţa ATOP-ului dar clădirea în care funcţionează Poliţia Municipală Carei este o clădire de patrimoniuîn  care a fost Direcţiunea Desecării mlaştinii Ecsed…, ar trebui inclus într-un proiect de reabilitare… faceţi Poliţia din Satu Mare şi cea judeţeană  dar Poliţia din Carei totuşi ar merita refăcută. Să reamintesc că în interior la poliţie ca să fie cât de cât,  noi Consiliul Local am pus la punct un pic în interior, dar în exterior ar merita un efort pentru că e o clădire foarte frumoasă.

Având în vedere că e o clădire de patrimoniu, se poate, dar trebuie să găsim o soluţie, un proiect.  Poate şi ATOP-ul dar şi noi (nr. municipalitatea) să facem o adresă către Ministerul de Interne să prevadă ceva în acest sens, a  afirmat  primarul Kovacs în cadrul şedinţei ATOP de la Carei din data de 27 ianuarie 2016.

Ce a fost posibil pentru sediul Poliţiei Carei nu a fost posibil pentru sediul Judecătoriei Carei, adică implicarea şi solicitarea de ajutor.

Menţionăm că în cursul anului trecut, după numeroasele solicitări din partea Judecătoriei Carei pentru reabilitarea clădirii în care funcţionează, primarul a găsit o soluţie. Clădirea aflată în stare avansată de degradare a fost  cedată Ministerului Justiţiei care să aloce bani pentru  renovarea sa.

Scenariul e deja binecunoscut careienilor chiar dacă armata de jurnalişti angajată de primar din banii careienilor ascunde acest fapt.

E de notorietate deja şi încrâncenarea cu care primarul Kovacs, preşedinte al UDMR Carei , a refuzat  reabilitarea Monumentului Ostasului Român din Carei, renumit si recunoscut pe plan national, pentru care a fost nevoie de dezmembrarea sa din Cartea Funciară si trecerea sa pentru 2 ani în proprietatea Consiliului Judetean pentru ca acesta să poată suporta toate costurile aferente.

Primarul Kovacs este ocupat momentan cu campania electorală împotriva liberalior careieni, în speţă a liderului lor pe care nu îl poate nici şantaja nici corupe.  Priorităţile Careiului sunt cu totul altele acum pentru primarul Kovacs care mai doreşte un mandat la primăria unde cheltuie banul public după bunul plac, în folosul grupului de interes.

Nici clădirea de patrimoniu care este Baia Comunală Carei  nu a suscitat interesul primarului Kovacs, aceasta fiind Cedată E-On Gaz …în contul datoriilor pe care municipalitatea le avea la societatea respectivă!

redacţia

comentarii

de sunyi la 28 ianuarie 2016 - 09:58

mereu asa face jeno parca nu stit,toate se face pentru magyarnep dar saracii romani numai pentru platit darile foloseste de ei!

Lasati un comentariu