Prima zapadă din 2016 la Carei

• publicat la: 5 ianuarie 2016
Prima zapadă din 2016 la Carei

A nins la Carei începând de aseară, 4 ianuarie, ora 18,00. După o lună decembrie cu temperaturi foarte ridicate pentru perioada de iarnă,  s-a așternut, în sfârșit, prima zăpadă. Fulgii de nea sunt cu siguranță o bucurie pentru copii, iar omătul căzut a oferit câteva peisaje frumoase de iarnă. Oraşul este acoperit la ora actuală cu o mantie de zăpadă.

Stratul de  nea  este destul de gros şi alunecos, astfel că participanţi din trafic trebuie să fie deosebit de atenţi. Bucuria apariţiei omătului aparţine acum copiilor, care, aflându-se în vacanţă, au dat iama  pentru a lansa bombardamentul bulgărilor asupra prietenilor. Am surprins şi un tătic care îşi plimba fetiţa cu sania, iar aceasta  se simţea în al nouălea cer!

Vă sfătuim să fiţi cu băgare de seama când porniţi la drum, fiindcă sub stratul de zăpadă sunt gropi sau  gheţuş şi puteţi să alunecaţi şi vă accidentaţi, dacă nu sunteţi atenţi.

Conform prognozei meteo, în această săptămână ar putea să mai ningă până pe 7 ianuarie, iar după gerul  din ultimele zile, vremea  se va încălzi (între 0 și 1 grad ziua și minus 4 grade noaptea) şi este posibil ca precipitaţiile să se transforme în lapoviţă şi ploi,  iar izolat se va semnala polei.

redacţia

Lasati un comentariu