Realitatea care deranjează domnule primar!

• publicat la: 10 ianuarie 2016
Realitatea care deranjează domnule primar!

Pe zi ce trece careienii au posibilitatea să observe şi să se convingă de adevăratele intenţii ale primarului Kovacs care a considerat că cel mai important lucru pentru un consilier personal angajat pe bani publici este să se preocupe de imaginea sa şi nu de a oraşului  care asigură suportul financiar pentru activitatea acestora.

Asistăm în ultimul timp la tot soiul de articole  semnate de consilierii săi personali şi de finul său scăpat din braţe de  gazeta sătmăreană, care  au ca singur scop denigrarea adversarului său politic . Deviaţiile  de la profesionalism ale acestora au ajuns să promoveze până şi ideea că e nevoie de un singur vot pentru a împiedica aprobarea unui proiect de hotărâre.  O întreagă reţea de dezinformare şi  intoxicare cu subiecte senzaţionale prin lipsa lor de importanţă pentru ridicarea nivelului de trai al careienilor funcţionează ca unsă sub oblăduirea unui datornic. Care datornic nici nu are locuinţă personală şi nici maşină proprietate personală. Detalii Aici.

Urmăriţi însă declaraţia de avere a ginerelui angajat în primăria Carei..Aici

Neputând face dovada faptului că nu este în situaţia de independent financiar la fel ca şi consilierul Ilie Ciută, că are reţinere pe salariu pentru datorii neplătite la stat în urma falimentării firmelor sale personale de mobilă, primarul Kovacs se complace în situaţia de a apela la ziarişti pe care îi angajează la primăria Carei.

Care ziarişti se fac că nu observă dezastrul în care se află municipiul Carei şi în consecinţă nu apare  în presa lor nici o imagine sau referinţă  despre situaţia Masterplanului implementat de Apaserv care a lăsat careienii  în noroaie până în gât. Laudele sale cu atragerea turiştilor  se datorează de fapt proiectului iniţiat de predecesorul său, Beko Tamas.

Niciun material  despre atragerea de investitori pentru crearea de locuri de muncă, despre eforturile depuse în acest sens ….Pentru că nu există de fapt.

La sfârşitul a două mandate, nici un investitor marcant nu a sosit în oraş datorită vreunei campanii asidue din partea administraţiei Kovacs  de încurajare a acestora.

Locuri de muncă din ce în ce mai puţine, străzi de pământ şi pietruite cu duiumul, un stadion cu wc-uri externe de coşmar, aici, un sat ce apaţine de UAT Carei fără  investiţii  dar inclus în prima zonă de impozitare deşi nu are nici măcar cămin cultural sau apă curentă sau capelă mortuară sau nume la străzi.

Locuim în oraşul în care consilierii ai căror preşedinte sunteţi au refuzat în 24 februarie 2015 amplasarea bustului lui Mihai Eminescu, poetul naţional, în oraşul în care aceiaşi consilieri au votat împotriva bustului lui Ionel Brătianu, în oraşul în care nu acceptaţi bustul regelui Ferdinand în  niciun parc, în oraşul în care …nu fac capelă mortuară decât dacă cer consilierii PSD...,  în oraşul în care refuzaţi elegant reabilitarea monumentelor româneşti,  în oraşul în care refuzaţi repararea aleilor din cimitirele româneşti şi refuzaţi orice ajutor pentru călugăriţele grecocatolice românce care se ocupă de copii nevoiaşi la centrul social patronat de acestea. Lista poate continua, evident susţinută de dovezi  şi nu de bârfe specifice  mercenarilor  scribi din grupul dvs. Aveţi aversiune la documente oficiale de nu le oferiţi  spre publicare ca să vedem stadiul plăţii datoriei  către stat ?  Ne puteţi oferi  documentele care arată de la cine a cumpărat primăria cherestea şi pentru ce anume dacă tot aţi tăiat sute de arbori în ultimii ani?

În loc să vă preocupe ridicarea nivelului de trai al careienilor, vă preocupă în mod deosebit careianul Ilie Ciută în calitate de adversar politic.  Dacă  l-aţi fi invidiat constructiv, aţi fi solicitat un dialog pe teme de management pentru a împrumuta de la el metodele care îl fac după 25 de ani proprietarul aceleiaşi firme sau care i-au dat posibilitatea de a fi proprietarul mai multor imobile.

Aţi pierdut domnule primar Kovacs şansa de a vă perfecţiona modul de lucru, de a oferi noi locuri de muncă careienilor care se îndreaptă conştiincios la ghişeele serviciului de taxe locale pentru a alimenta bugetul local. Din care nu se fac investiţii pentru locuri de muncă….

Primarul Kovacs se poate lăuda cu un site al primăriei de toată jena, la care Buletin de Carei a trebuit să facă corecturile la mesajul de întâmpinare,  cu majoritatea rubricilor goale sau neactualizate, cu oferirea de informaţii false legate de proiectele  iniţiate şi cu sfidarea locuitorilor acestui oraş prin lipsa de dialog! Altfel spus, Primăria te vrea prost careianule. detalii aici!

Pentru cei care nu cunosc situaţia şi comentează în necunoştinţă de cauză, iată câteva exemple –

1. Realizare parc în centrul Careiului. Aici.

-un proiect din fonduri guvernamentale pentru un obiectiv care deja exista adică nu a fost realizat un parc ci doar modernizat deşi dalele existente  erau parte din proiectul arhitectului Dâmboianu pentru ansamblul Monumentul Ostaşului Român şi nu puteau fi schimbate fără aprobări speciale.

Deci Nu a fost Realizat un parc cum apare în proiectul postat pe site ul primăriei ci a fost reconfigurat.

Au fost cheltuiţi 270 mii euro pentru mici cosmetizări peisagistice şi pentru schimbarea dalelor. Doar  pentru o alee de la monument la restaurant, de 660 mp , au fost alocaţi 245.871,75 de lei, adică pentru 372,53 de lei pentru 1mp.

AICI

Câte străzi se puteau asfalta din aceşti bani? De ce era prioritar un parc dacă Monumentul Ostaşului Român din acel parc nu se doreşte a fi pus în valoare?

Daţi click pe Galeria Foto de pe site ul primăriei şi vedeţi ce se deschide la secţiunea Realizare parc….aici

2. Creşterea calităţii vieţii prin modernizarea spaţiilor verzi şi iluminat în cartierele MV 1, MV 2 şi Republicii – aici

După ce deschizi şi citeşti datele proiectului, afli  că de fapt Nu este vorba de cartierul Republicii ci de modernizarea parcului Kosuth. Locurile de joacă din cartiere în care ni se spune că s-au investit sume generoase sunt adevărate pericole pentru copii care le folosesc, unii dintre aceştia ajungând la spital cu capul spart la coborârea de pe  un tobogan amplasat  pe o suprafaţă tare, periculoasă pentru cei mici. detalii AICI

Cu totul altfel arată parcul Kosuth unde nu s-a făcut economie la fonduri pentru creşterea calităţii vieţii. Pentru amărâţii din cartiere  administraţia locală a considerat că e bine şi cu capul spart la ieşirea de pe tobogan….şi cu flori trântite  ca să iasă la numărătoare dar neudate şi nici îngrijite ca cele din parcul Kosuth.

Deci,  o altă păcăleală pentru oamenii de rând.

3. Un proiect finanţat de Guvernul României  este cel de canalizare pluvială în zona Bălţilor -Danko Pista.

Ştiaţi că lucrările la Masterplanul implementat de Apaserv au întrerupt  canalizarea  fără nici un  proces de conştiinţă numai pentru a putea depozita pământul scos  în urma lucrărilor pe terenul viran al primăriei? Din ce bani se va reface canalizarea pluvială care proteja locuitorii de inundaţii?

-acel podeţ de pământ era odată un canal, o canalizare pentru apa pluvială….

Când vom putea citi pe site ul primăriei datele din Subregistrul datoriei publice? Sau  achiziţiile publice de după 2013…Sau investiţile de după anul 2012….???

La Galeria Foto din site ul oficial este inclusă doar Creşterea calităţii vieţi în parcul Kosuth deşi acesta face parte dintr-un proiect mai vast…vă e ruşine să postaţi pozele de la obiectivele cuprinse în cartiere adică de la cum arată locurile de joacă din MV 1 şi 2? Ar contrasta cumva flagrant cu cele din parcul amintit?

Când veţi înceta  cu discriminările  etnice în Carei, cu aprobarea de busturi pe criterii etnice, cu investiţii la obiective publice pe aceleaşi criterii, cu angajările pe criterii politice?  Vă bucuraţi să vopsiţi teatrul renovat în roşu alb verde dar nu aţi văzut că locurile în sală sunt mai puţine decât înainte de începerea renovării iar cabinele actorilor nu au nici cuiere nici vreun suport pentru hainele de scenă iar cabinele de duş sunt…comune.

Careienii maghiari şi români şi alte naţionalităţi au nevoie de locuri de muncă, de drumuri practicabile şi trotuare la fel de practicabile indiferent dacă afară plouă sau ninge. Că doar careienii plătesc taxe şi impozite şi pe ploaie şi pe vânt şi pe zăpadă! Careienii nu au nevoie de incitări şi discriminări şi nici de hărţi  distorsionate unde nu apar obiectivele româneşti. Careienii  se simt jigniţi de proiectele europene accesate împreună cu partea maghiară şi unde românii sunt jigniţi şi denigraţi. Nici măcar denumirea localităţilor din judeţ nu apare în limba română!

detalii AICI

Realitatea este că promovaţi doar interesele de grup domnule primar şi uitaţi că oraşul este unul multietnic.  Patriotismul de paradă activat mereu în preajma campaniilor electorale nu mai păcăleşte pe niciun careian domnule primar!

Daniela Ciută

comentarii

de carei. la 10 ianuarie 2016 - 14:13

Mincinosul Kovacs spune povesti la radio an direct.

de ardelean la 26 aprilie 2016 - 09:47

trist si jalnic de adevarat!

Lasati un comentariu