S-a constituit GRUPUL PENTRU ROMÂNIA

• publicat la: 20 ianuarie 2016
S-a constituit GRUPUL PENTRU ROMÂNIA

Este posibil ca ziua de 13 ianuarie 2016 să devină o dată istorică. După eforturile insistente al unui grup de cetățeni de a iniția și promova acel proiect de revizuire a Constituției actuale, intitulat CONSTITUȚIA CETĂȚENILOR (proiect publicat pentru a patra oară în Monitorul Oficial), iată că miercuri 13 ianuarie a avut loc o întâlnire constitutivă prin care mai multe personalități s-au angajat în „restabilirea drepturilor de proprietate ale românilor asupra ţării lor”, precum și „să apere valorile identitare ale civilizaţiei româneşti”, constituindu-se în GRUPUL PENTRU ROMÂNIA. Au fost prezenţi: Cezar AVRAMUŢĂ, Virgil BĂLĂCEANU, Constantin COJOCARU (coordonatorul Mișcării pentru Constituția Cetățenilor), Florian COLCEAG, Dinu CRISTE, Avram FIŢIU, Viorel GLIGOR, Marian ILIE, Tudor IONESCU, Miron MANEGA, Marian MUNTEANU, Ion PUŞCAŞU, Ioan ROȘCA, Florin ZAMFIRESCU. GRUPUL PENTRU ROMÂNIA (GPR) este structură deschisă, în care pot intra toți cei care vor și pot să facă ceva pentru țara lor. La sfârșitul întâlnirii, grupul a elaborat următorul

COMUNICAT
Urmare Întâlnirii constitutive din data de 10 decembrie 2015, astăzi, 13 ianuarie 2016, Comitetul de Iniţiativă a hotărât înfiinţarea unei entităţi civice de dezbatere cu privire la problemele fundamentale cu care se confruntă societatea noastră, care se va numi GRUPUL PENTRU ROMÂNIA (GPR).

Obiectivul fundamental al GPR este să elaboreze un proiect de ţară pentru România, care să asigure restabilirea drepturilor de proprietate ale românilor asupra ţării lor, să apere valorile identitare ale civilizaţiei româneşti.

GPR susţine proiectul reprezentat de Constituţia Cetăţenilor, fiind deschis participării şi implicării în promovarea acestui proiect a tuturor celor care pun interesele naţionale mai presus de cele personale.

Şi-au exprimat disponibilitatea de a participa la acest proiect şi alte personalităţi, printre care şi: Dinu GIURĂSCU, Ilie BĂDESCU, Denisa POPOVICI, Doru Dinu GLĂVAN, Dan PURIC, Cristian PÂRVULESCU.

sursa uzp.org.ro

comentarii

de radulescu marcel la 21 ianuarie 2016 - 13:14

Infiintarea acestei entitati reprezinta cea mai mare speranta pentru noi, oamenii simpli. Daca s-ar putea transforma rapid in partid si ar participa la alegerile parlamentare ar fii ideal.

de leonard la 21 ianuarie 2016 - 14:29

baiete tie numa gandul la ciolan iti sta si la politica!
asociatiile culturale si sociale nu au nimic in comun cu politica si cu pseranta pt a obtine un fotoliu caldut de parlamentar unde sa stai sa nu spui nimic si sa iti intre pensia in cont.

de PERSE VASILE la 28 ianuarie 2016 - 18:47

Salut cu multa bucurie infintarea acestei entitati.De fapt cred ca este si ultima speranta.sunt alaturi de voi.

de Un cetatean roman la 28 februarie 2016 - 22:09

In legatura cu starea tarii noastre, asa cum este ea azi:

Cei care au darul sa vada lucrurile clar, care au constiinta si care pot sa faca ceva, sunt OBLIGATI sa actioneze.

Lasati un comentariu