Şeful Poliţiei Locale Carei: „Cunosc legislaţia în vigoare, spre deosebire de alţii….

• publicat la: 19 ianuarie 2016
Şeful Poliţiei Locale Carei: „Cunosc legislaţia în vigoare, spre deosebire de alţii….

La începutul acestui an, Poliţia Locală Carei a fost arătată  cu degetul pentru că ar fi permis unui consilier local mai exact  liderului liberal Ilie Ciută, să urmărească înregistrarea camerei video din zona sa de domiciliu pentru a  depista animalul  proprietate personală, dispărut de la domiciliu în data de 1 ianuarie 2016, în jurul orelor 18,00.

Consilierul în cauză nu a apelat la camerele de supraveghere când  din curtea locuinţei sale i-au fost sustrase  bunurile personale din maşina proprietate personală dar a apelat în cazul unui animal cu probleme de sănătate dispărut în plină iarnă tocmai când a părăsit locuinţa sa timp de 3 ore.

Înainte de a fi consilier, Ilie Ciută este un careian care îşi plăteşte conştincios toate impozitele şi taxele ce îi revin şi ca persoană fizică şi ca persoană juridică.

Articolul incriminator şi tendenţios, având în vedere că face referire doar la consilierul Ciută, contracandidatul nănaşului autorului articolului, nu conţine nici o referire  la ceilalţi careieni, deloc puţini,   care au   urmărit   camerele video din incinta Poliţiei Locale şi nici la modalitatea de stabilire a amplasării camerelor de supraveghere video în Carei.

Să fie  de vină  pentru  evitarea acestui subiect amplasarea unei camere video la societatea privată de producţie  mic mobilier de pe strada Ecoului colţ cu Independenţei?

Pentru a evita orice speculaţii, am solicitat un scurt interviu şefului Poliţiei Locale din mun.Carei, Ioan Ecsedi.

Reporter

Pentru că suntem la început de an, redacţia Buletin de Carei vă doreşte să aveţi parte  de  un An Nou plin de realizări. In primul rând vă rugăm să ne  spuneţi  câteva cuvinte   despre activitatea unităţii pe care o conduceţi, înainte de a finaliza raportul de activitate pe anul 2015,  la care  lucraţi acum.

Ioan Ecsedi

Anul 2015 a fost un an plin de activităţi, nici mai  multe nici mai puţine ca în alţi ani. Am încercat să  ne îndeplinim toate sarcinile de serviciu  în folosul careienilor. Evident că sunt unii care ne laudă şi altii care ne critică. Noi suntem obişnuiti cu astfel de atitudini dar încercăm să  ne facem treaba cât mai conştiincios cu putinţă.

In decursul anului trecut am acordat în jur de 700 de amenzi contravenţionale. Să ştiţi că sunt foarte multe lucruri pe care le-am rezolvat nu cu procese verbale, ci prin faptul că luăm legătura cu oamenii, discutăm, le dăm termene…Sunt situatii când  la prima abatere constatată   am dat doar avertisment si apoi nu am mai avut probleme cu acea persoană.  Metoda a functionat în mai multe cazuri. Important e ca legea să fie respectată.

Rep   Cât de eficiente consideraţi că sunt camerele de supraveghere video?

 I.E.   Dacă ţinem seama de faptul că am reuşit să prindem nişte contraveninenţi şi infractori cu ele atunci pot spune că sunt foarte eficiente . Colaborăm cu Politia Municipală, le dăm înregistrările când au nevoie  si asta este în beneficiul  cetăţeanului doar.  Date exacte despre infractorii prinşi cu ajutorul camerelor vă poate da numai Poliţia Municipală.

Rep  Cine stabileşte domnule Ecsedi locul de amplasare al camerelor de supraveghere video?

I.E.   Deci aceste locuri au fost stabilite împreună cu cei de la Poliţia Municipală. Având în vedere că ei au situaţia exactă…Vom avea în acest an camere şi  pe strada Bălţilor şi pe Danko Pista….

REP  Primăria nu are nicio tangenţă?

I.E.  Nu.

Rep  Cum de a fost amplasată o cameră Independenţei colţ cu Ecoului, cu direcţionare chiar  la început de strada Ecoului ?  Are vreo relevanţă că acolo funcţionează o societate din apropierea primarului  ?

 

I.E.   eu nu ştiu  de ce…

 Rep  In aceste conditii am putea şi noi, cetăţenii obişnuiţi să emitem pretenţii ca să  ne fie montate camere   pentru protecţia locuinţelor noastre sau a celor care avem firme private?

 I.E.    Sigur am şi eu 21 de ani în meseria asta, am învăţat să fiu diplomat… Eu aşa am fost de când am început să activez în viaţa asta.   Întodeauna am  făcut în aşa fel încât să servesc comunitatea prin serviciul şi locurile de muncă în care am activat. Eu şi acum consider că aceste camere au fost puse ca să servim comunitatea, să supraveghem,  pe mine nu mă interesează cine e persoana… Eu aşa am considerat că serviciul de Poliţie Locală aşa trebuie să servească comunitatea.

 Rep  În anul 2015 câte persoane au fost   să urmărească pe camere obiectul sesizărilor depuse la Poliţie?

I.E.    La noi vin  să vadă înregistrările  cei care au depus sesizare la  Poliţie. Aveau o problemă, mergeau la Poliţie şi atunci veneau să vadă dacă o poate ajuta înregistrarea şi după aceea cei de la Poliţie îmi cer date,  ziua, ora.   În jur de  20 de persoane au venit în anul trecut pentru aşa ceva. Şi  consilierul Ciută   când a venit să se uite la camere avea sesizare depusă la Politie. Eu  cunosc legislaţia. Legea 155 din 2010, art 2, alin 3 ….Nu s-a încălcat legislaţia..Dacă unele persoane ar mai citi unele legi nu aşa ar scrie, dar…

 Rep   Vă dorim să aveţi parte de  success în activitate  şi   să reuşiţi să   menţineţi o atmosferă  de siguranţă   în oraş.

  redacţia

 

comentarii

de rudy la 19 ianuarie 2016 - 21:35

domnu ciuta nu va lasati ca astia mare frica au de dvstr ca nu mai pot sa puna mana pe spaga si ajung iar la pita cu unsoare!
noi avem nevoie de un primar ca si comnsil,ierul ciuta ilie care nu se sperie de nimei si stie ce vorbeste si ce promite aia face!

de Mirel la 19 ianuarie 2016 - 21:43

Asa este .

de Mirel la 19 ianuarie 2016 - 21:52

Mai mult dialog cu Careieni nu ar strica.Domnule consilier Ciuta.Viitorul primar.Succes si sa fiti SANATOS!

de Geo, la 19 ianuarie 2016 - 22:08

ati gasit cainele?

de ilie la 19 ianuarie 2016 - 22:11

Ati gasit cainele?

de carei la 20 ianuarie 2016 - 08:05

Domnule Ciuta.Daca veti reusi sa ajungeti primarul meu.Ce veti face an interesul careienilor si cu incompetenti din UAT Carei ?Care habar nu au de ce sant platiti din banul public?Daca raspundeti rezonabil la aceasta antrebare,ati obtinut sustinerea mea.Cu stima .Cetatean de Carei.

de alex la 20 ianuarie 2016 - 08:06

vedeti domnule ciuta ce frica le este de dvs la coruptii si mafiotii careiului?pana si cainele dvs este vizat si se razbuna pe el pentru ca nu va pot ataca altfel.
vrem primar curat ca domnul ciuta! suntem satui de mafioti si mancatori de bani furati!

de Nelu la 20 ianuarie 2016 - 21:43

Cine mai il baga in seama pe szasz? Dupa tot ce a facut eu nu mai am deloc-deloc-deloc incredere in ce scrie! Sa prosteasca prostii.

de patrula la 20 ianuarie 2016 - 22:05

pe cand lucra la carei am primit o reclamatie de la siesta ca era mort de beat si urina pe pereti/laios e cel care il tine in spate

de ,,,,, la 20 ianuarie 2016 - 22:13

Nici el nu va fii mai bun si el fura cum poate !!

de freemail la 20 ianuarie 2016 - 22:45

vrem sa vedem un liberal la primarie ca de 20 de ani am vazut ce a facut un tulipan din oras!
macar ciuta va fi corect cu toti si va fi un primar care stie sa se poarte si sa vorbeasca!

de Romeo la 21 ianuarie 2016 - 13:21

Ce proști avem doamne pe pământ. Credeți ca Ciute va fi mai bun.

de sebi la 21 ianuarie 2016 - 14:31

deja este mai bun si numai pentru ca iti este frica ca va aduce in oras normalul si pentru careienii de rand!

Lasati un comentariu