Şi Ardudul este vizat ca posibil centru de migranţi

• publicat la: 27 ianuarie 2016
Şi Ardudul este vizat ca posibil centru de migranţi

După ce Ministerul de Interne a anunțat că va amenaja un centru pentru refugiați în stațiunea balneoclimaterică Tășnad, o nouă locație din județul Satu Mare se pregătește să primească migranți, menţionează voceatransilvaniei.ro.

Este vorba de orașul Ardud, aflat lângă municipiul Satu Mare, acolo unde o fundație în colaborare cu Ministrul Afacerilor Interne a început amenajarea unui centru. Locația aleasă este cartierul Mădăras, iar potrivit primelor informații obținute de Vocea Transilvaniei aici vor fi găzduiți câteva zeci de migranți.

Proiectul este derulat de Asociaţia Frères România și se pare că este finanțat de Ministerul de Interne. Frères România este o asociaţie întemeiată de părintele Jean Magnan, iezuit francez, sosit la Satu Mare în 1993. Proritatea la acea vreme o reprezentau tinerii ieşiţi din centrele de plasament şi copiii străzii. Ulterior activitatea s-a diversificat, incluzând formarea spirituală şi activităţi culturale. Asociaţia îşi are sediul în Satu Mare.

Localnicii au luat foc când au auzit că în orașul lor vor fi aduși refugiați. Mai ales că au primit vestea chiar în ziua în care televiziunile au prezentat în detaliu incidentul din Suedia, acolo unde angajata unui centru pentru refugiați a fost omorâtă de un solicitant de azil în vârstă de 15 ani.

integral pe voceatransilvaniei.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 27 ianuarie 2016 - 20:57

Nu știam ca există si dobitoci în județul Satu Mare, la Ardud si Tăsnad care. pișă împotriva vântului. Acum am aflat.
N-am aflat insă de ce nu-i consideră acestia pe alde Mircea Govor și pe toți mafioții care mai sunt în județul Sătmar un pericol pentru familiile lor. Poate că o să aflu cu ocazia unui alt interviu.
Am mai aflat că si org. judeteana UDMR Satu Mare duce la Tăsnad o campanie fățisă, din casă în casă, de la om la om, pentru respingerea categorică a ideii de găzduire refugiaților.
O fi învațat baieții de la RMDSz Szatmár foarte bine lecția asta de la Jobbik si de la Viktor Orbán.

Primarul din Ardud, despre primirea refugiaților: Este ca și cum în casa ta ar veni un musafir nedorit, ar intra pe ușa din dos, s-ar instala la tine, nu ar mai dori să plece și ar trebui tu să suporți restul regulilor (VIDEO)

http://www.b1.ro/stiri/eveniment/primarul-din-ardud-orasul-unde-ar-urma-sa-ajunga-primii-refugiati-este-ca-si-cum-in-casa-ta-ar-veni-un-musafir-nedorit-ar-intra-pe-usa-din-dos-s-ar-instala-la-tine-nu-ar-mai-dori-sa-plece-si-ar-trebui-tu-sa-suporti-restul-regulilor-138678.html

de Horia Mărieș la 28 ianuarie 2016 - 08:46

Înduioșătoare până la lacrimi grija deosebită pe care o are opinia săsească de Carei ca nu cumva, Doamne ferește, să răpândească zvonuri care să panicheze pe careieni. Doar mintea îi mai lipsește.

„Zvonuri privind înfiinţarea unui centru de imigranţi în Carei, Careianul / 27 de minute ago.” „Anunţul făcut în decembrie 2015 de către Inspectoratul General pentru Imigrări că va amenaja un centru pentru imigranţi în incinta fostei unități de jandarmi din oraşul Tăşnad a aprins imediat imaginaţia unor careieni. Aceştia au început să răspândească zvonuri legate de iminenţa amenajării unui alt centru pentru imigranţi în Carei, în fosta unitate militară de pe strada Căpleniului. Iniţiativa unei asociaţii de a găzdui câteva zeci de imigranţi în Ardud a dat apă la moară zvonacilor în privinţa iminenţei deschiderii unui centru pentru migranţi la Carei.”

Cine este oare atunci superzvonacul careian?

de seku la 28 ianuarie 2016 - 08:52

pai este prodiusul de la laboratorul din cabinetul 2 de la primeriei.
adica bagat frica la populatie ca vin migrantii si cerem sa se faca acolo mai bine adapostul zonal de cutucutu si spunem ca ce salvatori suntem noi.
mumusul cu migrantii e fumat draghe loicica stii tu bine unde si cu cine.
nu mai ti minte cand dadeai cu subsemnatu despre colegii tai numa ca sa mai pleci o tura la amerika?

Lasati un comentariu