Sugestii pentru micul dejun de după sărbători

• publicat la: 5 ianuarie 2016
Sugestii pentru micul dejun de după sărbători

După o perioadă în care au abundat preparatele pe bază de carne, e timpul pentru un alt fel de alimentaţie, mai uşoară. Excesele culinare ce au început de Crăciun şi au continuat până de Anul Nou pot fi corectate cu o dietă echilibrată, nu neapărat vegetariană.

E deosebit de important să includem în meniul zilnic o mare diversitate de fructe şi legume dar şi produse lactate fermentate  şi peşte. Evident că nici mişcarea nu trebuie lăsată deoparte!

Pentru mic dejun sau cină, vă propunem în continuare o pastă de ton sau orice alt tip de peşte din conservă, uşor de preparat.

Aveţi nevoie de o conservă de ton, sare, piper, 1 pachet de unt, lămâie, brânză de burduf,  ceapă la alegere  şi măsline.

Se freacă bine untul până devine o cremă iar apoi adăugati bucăţile de ton ( sau orice alt peşte). Brânza de burduf se înglobează în cantităţile dorite pentru a obţine gustul scontat. La fel şi în cazul  sucului de lămâie.

Se condimentează pasta obşinută cu sare, piper, boia şi pătrunjel tocat mărunt. Este foarte simplu de preparat. Vă recomandăm să o consumaţi cu pâine prăjită.

Amestecul obţinut poate fi folosit şi ca umplutură pentru o ruladă simplă.

Poftă bună!

redacţia

Lasati un comentariu