Taxele şi impozitele locale se vor putea achita după data de 12 ianuarie

• publicat la: 7 ianuarie 2016
Taxele şi impozitele locale se vor putea achita după data de 12 ianuarie

Potrivit unui comunicat remis de Serviciul de taxe şi impozite Carei, se aduce  la cunoștința  careienilor că impozitele și taxele locale aferente anului 2016 se vor putea achita începând de săptămâna viitoare, după 12 ianuarie.

Momentan, se pot achita impozite şi taxe restante la 31 decembrie 2015 , taxe de timbru  şi amenzi .

Începerea cu întârziere a încasărilor se datorează modificărilor aduse de codul fiscal, aplicabile începând cu ianuarie 2016 şi a faptului că nu au apărut normele de aplicare a codului fiscal.

Nici în alte localităţi şi municipii mari nu se încasează, impozite şi taxe locale ci se așteaptă apariția normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal” ne  spune Lia Fogaş, şeful Serviciului Taxe şi Impozite Locale din cadrul Primăriei Carei.

Una dintre noutăţile aduse de  Codul Fiscal constă în  modul de impozitare a clădirilor proprietatea persoanelor fizice  şi  juridice . Astfel ,  intervine o impozitare diferentiata in functie de scopul în care este folosită clădirea : clădire nerezidenţială   dacă in aceasta se desfăsoară activităţi economice, respectiv îşi are sediul o societate sau  îşi desfăşoaraă activitatea o persoana fizică ce practică o activitate independentă sau este sediul declarat pentru un PFA, intreprindere individuală sau asociaţie familială, impozitul  se calculează diferit faţă de clădirile cu destinaţie rezidenţială adică utilizate ca  locuinţă .

Persoanele fizice  care au în proprietate clădiri nerezidenţiale urmând  să depună o declaratie  de impunere  formularul  fiind disponibil la serviciul impozite şi taxe locale sau , poate fi descărcat de pe site-ul instituţiei noastre www.municipiulcarei.ro

Pentru relații suplimentare vă puteţi adresa Serviciului de Taxe și Impozite, din cadrul  Primăriei Carei.

Săptămâna viitoare vom reveni cu  informaţii privind  termenele de plată , acordarea de bonificaţii şi alte  modificările aduse de Codul fiscal .

Menţionăm că Serviciul de Taxe şi Impozite Locale a revenit în incinta primăriei Carei după exilarea sa ilegală în clădirea Centrului Social în cursul anului trecut.

redacţia

Lasati un comentariu