85 de lei pe zi pentru membrii comisiilor electorale

• publicat la: 10 februarie 2016
85 de lei pe zi pentru membrii comisiilor electorale

Guvernul a decis miercuri că alegerile vor avea loc pe data de 5 iunie 2016.

Pentru desfăşurarea alegerilor locale, Guvernul a alocat suma de 350 milioane de lei, mai mare decât cea atribuită la alegerile precedente, unul dintre motive fiind că nu se mai utilizează bani de la bugetele locale, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

180 de operatori tehnici care introduc date suplimentare, cum ar fi CNP-ul, prin intermediul unui sistem operat de STS, vor fi angajaţi pentru acest scrutin . Ei vor fi plătiţi la fel ca şi membrii comisiilor electorale, adică 85 de lei / zi.

Astfel, în suma alocată de la bugetul de stat, sunt incluse şi fondurile necesare pentru plata indemnizaţiilor membrilor birourilor electorale de circumscripţie, ale birourilor electorale ale secţiilor de votare şi ale aparatului tehnic auxiliar al acestora.

De asemenea, sunt incluse costurile de implementare ale Sistemului informatic pentru monitorizarea prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. Totodată, un element de noutate a fost adus prin introducerea operatorilor de calculator în secţiile de votare ale căror indemnizaţii sunt asigurate de la bugetul de stat.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu