Alina Gorghiu la Satu Mare: „Nu facem alianţe cu nici un partid…nici cu FDG”

• publicat la: 12 februarie 2016
Alina Gorghiu la Satu Mare: „Nu facem alianţe cu nici un partid…nici cu FDG”

Aflată în judeţ pentru lansarea candidaţilor liberali sătmăreni la primării, copreşedinta PNL, Alina Gorghiu a afirmat că PNL  nu va face alianţă  pentru alegerile locale din iunie  cu niciun partid, nici cu FDG.

Joi,11 februarie 2016, la sediul PNL Satu Mare a avut loc o conferinţă de presă   în prezenţa liderilor liberali Alina Gorghiu si Vasile Blaga, alături de copreședinții  sătmăreni, Romeo Nicoară și Adrian Cozma.

Alina Gorgiu, a declarat  de la bun început că judeţul Satu Mare a fost afectat de Ordonanţa 55 prin care PSD a legalizat traseismul politic dar apreciază că filiala PNL Satu Mare a rămas să ducă mai departe valorile liberale.

..avem la Satu Mare doi candidaţi de valoare, dedicaţi comunităţii,  pentru primăria Satu Mare şi  pentru  Consiliul Judeţean. PNL a înţeles mesajul de schimbare dat de societatea civilă…un subiect neplăcut de abordat este cel al Ordonanţei 55 care a reglementat traseismul politic, ridicându-l la rang de virtute. Aceşti traseişi vor organiza  alegerile locale din iunie şi nu degeaba insistă Dragnea ca acestea să fie într-un singur tur de scrutin. Vorbim de un număr de 500 de primari şi de 4600 consilieri locali. Vă informez că de săptămâna viitoare vom iniţia demersuri  pentru atacarea acestei decizii în contencios administrativ. Nu există democratie dacă nu putem avea 2 tururi de scrutin.

Un alt aspect pe care dorim să îl promovăm este cel al măririi   numărului de parlamentari pentru Diaspora. Vă aduc la cunoştinţă că am reuşit blocarea pentru o săptîmână a discutării Legii cenzurii, a lui Dragnea, şi facun apel la  presă pentru a demasca  încercarile PSD de instaurare  a cenzurii….deja s-a creat o stare masivă de nemulţumire în societatea civilă!

Buletin de Carei precizează că Controversata lege “anti-defăimare”, al cărei autor este preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pe lângă faptul că intră serios în coliziune cu Constituţia, scoate la iveală o monstruozitate, care are drept punct de plecare legislaţia anti-discriminare, de unde a preluat liderul PSD amenzile pentru legea lui.  Grupul format din  Liviu Dragnea, Sorin Iacoban şi  UDMR-istul Szabó Ödön au majorat maximul amenzii pentru cazul în care discriminarea vizează un grup de persoane, de la 60.000 de lei (cât prevedea proiectul iniţial al lui Liviu Dragnea) la 100.000 lei. Potrivit cotidianul.ro, din august 2000 (când s-a adoptat primul act normativ legat de anti-discriminare) şi până în februarie 2016 (luna ultimelor modificări aduse proiectului “legii Dragnea”), salariile medii brute pe economie au crescut de 5,7 ori; pentru acelaşi interval de timp, cuantumul minim al amenzilor a crescut de 11 ori, iar cuantumul maxim al amenzilor de 17 ori, dacă discriminarea vizează o persoană fizică, şi de 29 de ori dacă discriminarea vizează un grup de persoane.

Vasile Blaga, copreşedintele PNL,  şi-a exprimat aprecierea pentru cei doi  copreşedinţi ai PNL Satu Mare  la alegerile locale  dar şi  nemulţumirea faţă de cum se prezintă la ora actuală municipiul reşedinţă de judeţ, Satu Mare.

Este de departe cel mai rămas în urma oraş din Transilvania. Nu fac comparatie decât cu un oraş mai mic cum este Zalăul..urmăriţi infrastructura  rutieră şi dezvoltarea sa economică….Aici nu a existat în acest sens nici o iniţiativă… potrivit unei statistici oficiale …. oraşele cele mai primitoare ..sunt Timişoara, primar PNL, urmează Clujul,apoi Bucureştiul, Oradea, Braşov,Arad…Satu Mare nu există în acest clasament.

Potrivit ultimului Raport al Curtii de Conturi , Ponta a majorat  de 15 ori fondul de rezervă  pentru a trimite sume către cei 500 de primari câştigaţi prin Ordonanţa 55 a legiferării traseismului politic. 

La conferinţa de presă au participat şi parlamentarii Benoni Ardelean, Mircea Man.

La finalul conferinţei, preşedintele Alina Gorghiua răspuns unei întrebări din partea presei sătmărene, afirmând că exclude orice alianţă pentru alegerile locale.

PNL nu va face alianţă cu niciun partid…nici cu FDG, a afirmat Alina Gorghiu.

 redacţia

comentarii

de Horia Mărieș la 12 februarie 2016 - 20:29

Apropo de legea cenzurii/anti-defăimare, aia a lui Dragnea-Tel_Drum.

[Tel Drum a ajuns o adevărată companie naţională care a încheiat în ultimii ani contracte cu statul de zeci de milioane de euro. Conform adevarul.ro, Liviu Dragnea este cel care a creat Tel Drum, în 2002, pe vremea când conducea Consiliul Judeţean Teleorman. De la exclusivitate la contractele din Teleorman, odată cu plecarea lui Dragnea în Guvern, Tel Drum a ajuns să lucreze în aproape toată ţara. Întrebat dacă are vreo legătură cu SC Tel Drum SA, Liviu Dragnea a răspuns: „Nu am. Singura mea legătură e că de 11 ani se tot vorbește asta. M-am plictisit, este mult prea mult. Se tot repetă genul ăsta de afirmații mincinoase și care sunt prostii. NOTA autorului: Chestia asta nu este nici pe departe o defăimare, este chiar un elogiu, fiindcă este citat dintr-un articol publicat intr-un cotidian central]

Am aflat azi cu plăcere cât timp durează până când îmi cenzurează Liviu Dragnea un comentariu pe Facebook.
Tot cu aceeași plăcere pot să afirm că după ce mă cenzurează, poate să mă pupe direct în fund.
Si pesedeii careieni așișderea.
M-am spălat azi.

http://adevarul.ro/locale/iasi/experiment-adevarul-timp-dureaza-cenzureaza-liviu-dragnea-comentariu-facebook-1_56bde2b65ab6550cb8b92180/index.html

de Caligula la 13 februarie 2016 - 00:31

D’l Mărieş m-ar interesa la concret părerea d-voastră despre Bucureştean(Komaromi) locul 3 pe lista PNL la alegerile locale. Securist de generatia a 3-a

de Horia Mărieș la 13 februarie 2016 - 02:16

@Caligula la 13 February 2016 – 00:31

Sunt comvins că vă interesează. V-aș răspunde, dacă nu ați fi un anonim oarecare, unul care este mult prea laș pentru a-și semna cu nume și prenume postările, unul care se ascunde mereu în spatele unui alias, a unei porecle, doar pentru a calomnia.
Unor asemenea specimene, care nu-și asumă responsabilitatea celor scrise, nu o să le răspund niciodată la modul serios ci numai la mișto. În plus, eu n-am nici o treabă cu securitatea, de orice generație ar fi ea, așa că din acest punct de vedere, chiar că nu pot să vă satisfac curiozitatea. Intrebați-i ín schimb pe careienii despre care se șție în mod cert că au fost niște aljas besugók.

de angela la 13 februarie 2016 - 09:24

la primaria carei primarul a angajat ca si consilier personal un absolvent de scoala politica de pe vremea pcr ului adica stefan gheorghiu pe unul care era bobinator la unio, adica fabrica unde au lucrat si beko si dorel oprea si petcu emil si multi altii din primarie.
cine ajungea sa fie inscris la astfel de scoli de partid? cu siguranta ca nu un om obisnuit nemultumit ca trebuie sa stea la coada pentru lapte si unt.daca nu erai ori activist de partid ori soptitor sigur nu aveai sanse. si de fapt si primarul a venit in oras pentru ca a fost adus de partid la crasna care a lasat pe drumuri sute de careieni si a mai si fost vanduta de gaska interesata.

de sida la 13 februarie 2016 - 10:15

pe mine ma interesează de ce se plimbă lajos de la un partid la altul şi de ce plantează în fiecare partid din carei câte o ureche care să îi raporteze tot ce se vorbeşte acolo?
poate să ne spună de ce angajatul lui ca administrator de la firma sa este împins politic în faţă şi de ce are afaceri cu instituţii de stat? poate aflăm de ce se foloseşte de oamenii cu probleme pentru a îşi consolida poziţia în grupul ce distruge oraşul? a uitat ce probleme a avut?

de prost caligula la 14 februarie 2016 - 02:31

Bbucurestean la revolutie avea vreo 12 ani, ce securist sa fi fost! Matale esti securist ca ne vezi prost!

de rusu la 14 februarie 2016 - 08:31

primaria verde care seamana gropile criminale in oras se teme ca pierde sin fata careienilor!
caligula=cizma ca va tot spun de nu intelegeti si credeti ca nu stim de unde postati.
mare suparare ca buletinuldecarei face cunoscute schemele mafiote din primarie

de Caligula la 14 februarie 2016 - 08:34

Ciuta = Incurpupat DA
Va inconjurati de nulitati si de aici o sa vi se traga „fericirea” finala

de Horia Mărieș la 14 februarie 2016 - 08:55

@Caligula la 14 February 2016 – 08:21

Dacă știți diverse, dacă aveți probe și sunt păcate condamnabile de către o oareșicare instanță, dați-le pe față și nu vă mai câcăiți atâta, că ne-ați cam plictisit. O țuneți una și bună, vă țineți numai de „anonime” de parcă ați fi un fost aljas besugö de la Secu.

Dar terminați cu magării de prost gust cum ar fi cele cu „întinsul în Oltenia” fiindcă atunci începeți să mă supărați și s-ar putea ca pe urmá să nu vă fie prea moale. Numai retardații fac aluzii discriminatorii de acest fel.

Nimic de zis, ardelenii sunt în general oameni de treabă, dar aflati de la mine că exact la fel și oltenii, muntenii, dobrogenii, moldovenii, bănățenii, secuii, maghiarii, romii, ucrainenii, sașii, șvabii, evreii, grecii, turcii, etc., sunt in general oameni de treabă.

Eu mi-s ardelean din născare, chiar din miraculosul orăsel prăfuit de câmpie si azi plin de gropi și de noroaie numit Carei/Nagykaroly/Grosskarol p, sunt mândru de chestia asta, dar am mai umblat nitel și prin lumea asta largă și nu permit nici unui frustrat neisprăvit să facă discriminări privind etnia sau locul (regiunea, provincia) de naștere.

Numai cei fără 7 ani de acasă recurg la astfel de măgării josnice. Parcă ar vorbi Kovacsul sau Keizerul, numai imbecilii ăștia doi îl mai trimiteau pe consilieril local liberal acasă la el Turnu Severin în timpul ședințelor de CL.

Se pare însă că v-au invătat ei.

Nu vă crapă de loc obrazul de rușine? Este adevărat, nici lui Iuda nu i-a crăpat obrazul de rușine după tradare.

Așa că ciocul mic tanti Caligula și pofa be. Este mult mai cuminte pentru dumneata, poți să mă crezi pe cuvânt. Las-o nene mai moale cu pileala, iar ca să te liniștești sufletește mai bine pune mâna ca lumea (dacă mai poți, dacă mai ai sânge în instalație) pe o curvă de pe la cigányvég sau de pe semicentura Careiului.
Aia va reuși să te mai liniștească si poate că o să-ți inchidă și gura spurcată, asezându-se cu fundul ei pe ea.

de marius la 14 februarie 2016 - 09:07

domnule ludovic,va razbunati pe oameni pentru ceea ce vi s-a intamplat in viata? va folositi de un om care are momentan probleme ca sa dati in contracandidatii amicului dvs pe care l-ati sustinut chiar si la uniunea democrata? nu mai aveti valoarea si forta sa aratati ceva decat prin actiuni de tip seku? mai bine ati repara veceul de la stadion ca va cam caracterizeaza cum arata! nu ati fost in stare 8 ani sa reparati un veceu amarat si vreti sa trageti sforile in politica murdara pe care o practicati cu coechipieri la fel de patati ca si veceul cu pricina.

de liberal la 14 februarie 2016 - 09:28

dupa 2 mandate ale presedintelui udmr la primaria Carei orasul arata ca dupa bombardamente iar oamenii mor cu zile cazand in gropi iar copii ajung la spital datorita INCOMPETENTEI!!!
ati avut pe mana zeci de milioane de euro si cu asta ce ati facut? tencuiala la castel cade si se reface trimestrial desi multe milioane au curs acolo! ploua in salile de muzeu pentru ca tavanul nu e cum trebuie facut! proiecte se fac doar la bisericile voastre iar la scoala lucaciu geamurile se inchid cu cuiul. ati reusit sa semanati in oras Teroarea..cu asa ceva va puteti lauda si cu crestearea bunastarii clasei care va inconjoara domnilor primari, Tremurati de frica numai cand auziti numele consilierului Ciuta pentru ca nu il puteti cumnpara si nici duce la chiolhanurile voastre cu agenti de paza la usa de la casa parasita pe dinafara ca sa nu bata la ochi!
Rusine sa va fie. Barbatii stau fata in fata si discuta cand au ceva de spus dar nici macar unul dintre voi nu vine la emisiune cu domnul presedinte Ciuta care stie de 15 ani cu ce se mananca administratia local si ce invarteli faceti cu banii orasului! oare de ce va este frica daca sunteti asa curati?

de Marius la 16 februarie 2016 - 23:31

Ce Forum german la Carei? Fara udmr nu aduna 150 de voturi pot pune pariu pe asta. Ei sunt infratiti si vor merge forever impreuna la locale!

Lasati un comentariu