Castelul Karolyi a rămas „descoperit”. Angajaţii de la pază nu şi-au luat salariile din decembrie

• publicat la: 25 februarie 2016
Castelul Karolyi a rămas „descoperit”. Angajaţii de la pază nu şi-au luat salariile din decembrie

Update

Materialul apărut  în Buletin de Carei a determinat deblocarea  dialogului între firma restantă la plata salariilor şi angajaţi.

Este pentru prima dată când  un reprezentant din Ungaria al  firmei cu care  Primăria Carei a semnat în 2012 contract de pază, vine să poarte discuţii legate de problemele apărute. Angajaţilor li s-a promis că până în  data de 10 martie li se vor achita toate salariile restante. În ce priveşte camerele de supraveghere, aceste nu sunt funcţionale şi nici nu a fost stabilită o dată de la care se vor putea utiliza la capacitatea lor.

Vă reamintim că Primăria Carei a semnat  un contract cu o firmă din Oradea a unui cetăţean maghiar deşi în mun.Carei avem trei firme de pază şi securitate – Tiger Security,  Squad Protection srl şi  Rangy Guard srl.

Nu numai sutele de copaci tăiaţi în parcul din jurul Castelului Karloyi l-au lăsat descoperit ci şi lipsa camerelor de supraveghere funcţionale care asigură monitorizarea acestuia.

Primăria Carei a încheiat la data de 29 martie 2012 un  contract pentru   a asigura securitatea la obiectivul Castel Carei cu firma   SC Terra Security SRL Oradea, administrator Toth Attila, prin încredinţare directă,  valoarea acestuia fiind de 61.249,92 lei +TVA , pentru o perioadă de 12 luni.  Anual, contractul a fost reînnoit de către Primărie.  Din decembrie 2015, firma de pază este în insolvenţă iar angajaţii nu au mai fost plătiţi de atunci deşi au venit conform orarului la programul de lucru.

Firma din Oradea a fost preferată de Primăria Carei celor trei firme de pază careiene, pentru un obiectiv careian totuşi.

La ora actuală   nici o cameră de supraveghere nu funcţionează, nici un telefon de serviciu sau dispecer nu funcţionează iar angajaţii nu au mai primit nici un ban din luna decembrie! Singura lor legătură cu firma angajatoare este o persoană din Satu Mare care răspunde şi de paza de la SC Autonet.

Am luat legătura cu şeful Poliţiei Locale, Ecsedi Ioan pentru a întreba ce se va întâmpla dacă angajaţii îşi dau demisia? Cine va asigura paza la Castel? Potrivit celor declarate de Ecsedi Ioan,  agenţii de la Poliţia Locală vor putea asigura pentru câteva zile paza obiectivului turistic dar aceasta e doar o soluţie de moment şi trebuie găsite alte modalităţi de rezolvare a  situaţiei.  Castelul Karolyi are în interior opere de o reală valoare care în clipa de faţă sunt la voia destinului.

Legea Omertei funcţionează din plin la primăria Carei. Gazetarii angajaţi  de primarul Kovacs  sunt la datorie ca să menţină tăcerea despre ceea ce ar putea avea un impact negativ asupra imaginii candidatului Kovacs.  Gazetarii însă îşi primesc salariul la timp nu ca şi agenţii de pază de la Castelul Karolyi.

Cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţ a rămas fără camere de supraveghere  funcţionale iar angajaţii nu sunt plătiţi din decembrie încoace.

Deoarece firma care asigura paza la Castel a intrat în insolvenţă, la primărie a fost luată în discuţie  semnarea unui nou contract pentru asigurarea pazei obiectivului Castel. Nici de această dată, încredinţarea directă nu merge către vreo firmă careiană ci TOT spre aceiaşi acţionari ai firmei de securitate şi pază care între timp au înfiinţat o nouă societate.

Potrivit celor declarate de Francisc Rakovski de la Biroul tehnic din Primăria Carei, încă nu a fost semnat contractul cu noua firmă, Monticello srl.

Doar că în Republica de la Carei, chiar înainte de a fi semnat contractul cu noua firmă de pază, angajaţii au primit deja însemnele noii firme de pază la care vor fi transferaţi precum şi noile legitimaţii pentru care ar trebui să facă poze conform indicaţiilor ce vin din primărie.

Angajaţii de la Castel au primit însemnele pentru noua firmă dar salariile lor restante  sunt  probabil prin alte buzunare.

Faceţi un efort de imaginaţie şi gândiţi-vă cum poate supravieţui cineva fără nici un venit din luna decembrie şi până acum? Cum se poate întreţine o familie în aceste condiţii?

redacţia

 

comentarii

de sergiu la 25 februarie 2016 - 13:09

si nimeni nu face nimic???? Unde traim??? doamne feri

de Cristian la 25 februarie 2016 - 14:11

Harababura…da de protoclul la care participa chiar acum la ROYAL,la prietenii Victoriosi nu au uitat sa le dea incredintare directa ?

de unu din carei la 26 februarie 2016 - 07:37

probabil prinde rusinea ,in cursul zilei de ieri agentii de paza de la castel au primit o promisiune de plata a salariilor restante in cateva zile 5-7 zile cu toate ca paznicii nu cred in promisiuni si nici la electrica nu accepta plata cu promisiuni dar celputin au fost contactati de catre conducerea firmei de paza.

de Dimi la 27 februarie 2016 - 06:01

Nu se gaseste vre-o firma Careiana……. Va spun eu! Cele trei firme enumerate in articol nu au magyar patron! Sovin ai fost, sovin ramai! Cum nu te mananca cainii nesimtitule? Sovin-sovin-sovin.
Tu crezi ca unguri sunt prosti ca la fiecare firma precis sunt. La taiger sigur ca am vazut.
Careienii nu sunt prosti, doar la vot!

de Tiger one la 27 februarie 2016 - 07:49

Primarul Kovacs este si el complice la evaziunile uriase create de Terra security prin atitudinea lui sovinista…unde este DNA ul oare??? De ce accepta si acopera evazionistii….probabil si Jeneu este unul din acei tzepari, cazul cu paza castelului nu este singular…pana cand se vor tolera asemenea acte grave de CORUPTIE!!!! RUSINE!!!

de caraian la 27 februarie 2016 - 11:09

Respectul si dragostea pentru careieni e marea diferenta dintre consilierul ciuta si primarul kovacs! in timp ce domnul ilie ciuta sustine careien ii si doreste ca firmele cariene sa obtina contractele de la primarie primarul kovacs le da mereu firmelor de dinafara.
consilierul ciuta e un model de consilier iar primarul e model pentru NU ASA!
numai un primar ca domnul ciuta va readuce careienilor bunastarea economica si drumuri decente nu reparate inainte de campanie dupa ce 8 ani au bagat banii in grupul de prieteni kovacistocaizeristi!
sustin pe domnul ciuta cu toata familia mea!

de Lajos la 27 februarie 2016 - 11:18

Hotie pe fata!!!….dar pana unde si pana cand??? Totusi este vorba de bani publici, de ce nu se sesizeaza nimeni????

de Lajos la 27 februarie 2016 - 11:24

Hotie pe fata…!!!…dar pana unde si pana cand???totusi este vorba despre banul public…de ce nu se sesizeaza nimeni???

de Mark la 27 februarie 2016 - 11:41

agentii de paza de la Castel au fost SANTAJATI de primarul Kovacs sa nu demisioneze, ca in cazul in care ar faceo, nu isi vor recupera banii datorati de atatea luni de la terra security…..

de raul la 27 februarie 2016 - 11:58

Betivul onanist Lorant este platit la fel din banii publici….mai nou circula noptile prin localurile Careiene unde provoaca scandaluri si se lauda ca este prieten apropiat cu seful politiei Carei…ultimul incident sa petrecut la localul Ibiza de vreo doua saptamani, unde fara motiv a injurat si amenintat mai multe persoane din local….oare ce masuri s-au luat impotriva Onanistului??? de ce primarul Jeneu protejaza un scandalagiu? de ce Primaria Carei plateste din banii publici infractori, chiar e nevoie???

de Horia Mărieș la 11 martie 2016 - 09:16

În perioada 9-13 martie 2016 are loc cel mai mare târg de turism din lume, Târgul de Turism de la Berlin unde judeţul Satu Mare participă pentru prima dată. Suprafaţa totală a târgului este de 160.000 m², din care 400 mp aparţin României.

Delegaţia sătmăreană, condusă de preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef şi vicepreşedintele Rudolf Riedl, este compusă din consilierii judeţeni Cosmin Bota, Ciocan Gheorghe şi Gindele Emeric, administratorul judeţului Nicolae Bura, directorul de cabinet Claudiu Sulea şi personal din cadrul biroului de turism al Judeţului Satu Mare.

Lipsește nemotivat, mereu prezentul delegat sătmărean la astfel de manifestări turistice, numitul Mircea Govor.

Careiul se pare că este reprezentat de consilierul județean Ghindele Emeric. Toată stima și mândria, dar ce are dânsul, care este director de școală, in comun cu turismul careian, eu unul nu prea înțeleg, așa cum nu înțeleg nici ce are sula cu prefectura.

Oare n-ar fost mai potrivit ca turismul careian să fie reprezentat la cel mai mare târg de turism din lume, la Târgul de la Berlin de „profesioniști”, cum ar fi de exemplu directorul interimar al Fundaţiei de promovare a turismului Carei?. O fi directorul mult prea ocupat cu campania electorala, ca și candidat la funcția de primaș din partea partidului fostului președinte Băse și nu mai are timp pentru obligațiile de serviciu?

Doar întreb și eu ca orice neștiutor de carte ce sunt, nu dau cu parul.

Lasati un comentariu