Cât de ironică este soarta finului primarului Kovacs

• publicat la: 13 februarie 2016
Cât de ironică este soarta finului primarului Kovacs

Ce ironie a sorţii  ca să ajungi să vorbeşti de funie în casa spânzuratului…Dacă la cotidianul unde era director scria  după dictare după cum a declarat în faţa procurorilor DNA în dosarul Govor, acum personajul rămas pe drumuri  trebuie să facă cronici favorabile cui îl plăteşte cât de cât …..Ce mai contează deontologia sau meseria de economist….

Disperat că s-ar putea afla cine a stat în spatele campaniei de denigrare a comandantului Poliţiei Carei, Radu Chiş,  pentru a  aduce un personaj din grupul de interese deservit, finul primarului arată cu degetul spre  singurul contracandidat ( adică singurul independent de grupul de interes din jurul primarului)  la primărie al primarului Kovacs, naşul său, de supărare că nu le-a ieşit pasenţa cu numirea de la Poliţia Carei.

Evident fără nici un fel de dovezi, fără documente sau  înregistrări care să ateste cele afirmate, finul aduce acuzaţii doar persoanelor integre.  Un articol tipic pentru un mercenar în ale scrisului.

Din păcate pentru el, careienii ştiu  care este cartea de vizită a consilierului liberal Ilie Ciută. De la mai marii judeţului şi până la cei mici din grupul de interese de pe lângă Primăria Carei, toţi au încercat să îl „agaţe”, să găsească câte ceva  ce „scârţâie”  în modul său de lucru.  Controale peste controale  au fost trimise către firma sa de producţie.  Cele câteva amenzi acordate au fost câştigate apoi în instanţă de consilierul liberal Ilie Ciută, recunoscut pentru  corectitudinea sa şi pentru  implicarea în problemele careienilor şi în protejarea cheltuirii haotice a banului public, în dauna grupului de interes ce controlează oraşul.

Implicarea în schimbări de şefi de instituţii, cu atât mai mult a unui comandant de Poliţie nu îl caracterizează pe consilierul Ilie Ciută iar finul primarului Kovacs ştie foarte bine acest  lucru  încă de  pe vremea când era trimis din Satu Mare ca să afle bârfe şi dedesubturi ale activităţilor derulate de consilierul Ciută. Aflat în relaţii antagonice cu adevărul, finul se rezumă  la a aplica  ce a învăţat de la naşii lui, adică dezinformarea. Activităţile consilierului Ciută  au o cu totul altă direcţie.  Era suficient ca finul bloger să întrebe administratorul public al oraşului, Beko Tamas, fost primar,  cine este consilierul care se pregăteşte pentru fiecare şedinţă de Consiliu, care ştie să citească un buget şi are curajul să atragă atenţia administraţiei Kovacs despre derapajele sale de la corecta cheltuire a banului public.

Dacă se dorea  acuzarea consilierului Ciută cu probe, acesta putea fi acuzat lejer de campanie în favoarea  preşedintelui Iohannis!

Există nenumărate fotografii şi probe care atestă campania dusă de acesta consilier în favoarea actualului preşedinte Iohannis, spre deosebire de finul primarului Kovacs care întărâta etnia maghiară împotriva consilierului Ciută, dovedit  a fi o persoană echilibrată, lipsită de orice urmă de şovinism sau rasism. Campania acerbă dusă de primarul Kovacs şi de finul acestuia împotriva preşedintelui Iohannis  a avut ca rezultat în municipiul Carei  obţinerea unui  procent de 69%  de către candidatul Klaus  Iohannis.

Aceasta este credibilitatea de care se bucură cele două personaje în municipiul Carei. Toate presiunile şi ameninţările mai mult sau mai puţin voalate la adresa votanţilor careieni au avut ca rezultat, Dezrobirea maselor. 

Români, maghiari şi şvabi deopotrivă  au ignorat complet  recomandările  administraţiei locale udemeriste. Singurul lider de partid care a făcut  campanie pentru candidatul Klaus Iohannis a fost liberalul Ilie Ciută, demontând astfel mitul de şovin şi rasist atribuit de presa de casă a primarului. Încercările de incitare interetnică  promovate nu au dat roade, dovadă că electoratul careian  este mai matur decât îl consideră actuala conducere a oraşului!

Nu degeaba  nu a mai fost dorit finul primarului la acel cotidian unde posta  articole dezinformatoare! Aţi mai văzut vreo bârfă la Bursa zvonurilor despre liberali de când a plecat finul primarului Kovacs? Sau atacuri la adresa consilierilor liberali  careieni fără dovezi?

Ce poate învăţa un fin de la naş? Doar ce ştie naşul să facă… sau cum se comportă.

Ce poate învăţa finul ce otrăveşte  ochii contribuabilului careian onest de la naşul Kovacs, primar al Careiului, renumit pentru reţinerea sa pe salar din 2008 încoace pentru datoriile de miliarde neplătite la buget, renumit pentru …păcălelile cu care iese în presă şi care nu  se confirmă în realitate, aşa cum a fost cazul interzicerii bustului lui Eminescu ?

Metodele securistice preluate de fin din presa de casă a primarului , naşul său, inundă în ultimul timp spaţiul virtual careian, dezvăluind tupeul şi dezinformările atent elaborate după ce a rămas fără loc de muncă. Milionar în timp liber, finul bântuie din nou localurile careiene în căutare de scandal, la fel cum a procedat şi la sfârşitul trecut de săptămână când a insistat să se facă remarcat  în faţa vecinilor de masă în ciuda atenţionărilor soţiei sale, după cum relatează martorii.

În toiul nopţii  a făcut deplasarea la Poliţie pentru  a depune o plângere ca metodă de apărare dar  evita să dea ochii cu  noul comandant al Politiei Carei măcar pentru o poză  în biroul de lucru ca să nu o folosească pe cea din primărie  la articolul cu datele solicitate de la Inspectoratul judeţean. Preluarea conducerii Poliţiei de noul comandant instalat în luna august 2015, a adus un val de arestări ale personajelor certate cu legea, rezolvarea multora din cazurile ce aveau autori necunoscuţi dar şi diminuarea spargerilor şi tâlhăriilor din Carei. Un personaj deloc comod pentru cei predispuşi la eludarea legilor sau a ordinii publice.

Disperarea  şi frisoanele reci ce îl încearca pe naşul Kovacs după anunţarea candidaturii consilierului incoruptibil Ilie Ciută la primăria Carei îl împing pe fin tot mai des la gafe  care nu fac decât să îi dezvăluie caracterul, binecunoscut celor ce l-au avut ca angajat până acum.

Cu materiale ce iau în derâdere  Familia, ca celulă de bază a societăţii, ataşamentul faţă de animale de companie   sau cu ignorarea  accidentelor din ultimele 8 luni provocate de  lipsa de semnalizare a unor lucrări, calitatea îndoielnică a lucrărilor prestate de diferite firme,  finul primarului Kovacs ne oferă o mostră de ceea ce ne va aştepta dacă naşul va  câştiga un  nou mandat la Primăria Carei.

Angajarea de jurnalisti în dauna specialiştilor la Primăria Carei  a adus oraşul în situaţia actuală.  Gropile nesemnalizate ce generează accidente, unul chiar mortal, lucrările nesemnalizate sau de calitate îndoielnică care generează pierderi masive de apă contorizată apoi pe facturile careienilor, drumuri de pământ şi pietruite, creditele accesate pentru reparaţii de străzi dar dirijate în cu totul altă direcţie în proporţie de 45%, lucrări prin încredinţare directă supraevaluate sunt compensate  de   cronicile  favorabile pentru primar şi administraţia sa supradimensionată,  de jurnaliştii mecenari.

Ce tristă soartă trebuie să ai ca şi scrib careian ca să nu poţi relata despre accidentele copiilor careienilor provocate de lipsa de interes a unui primar pentru calitatea lucrărilor la infrastructura oraşului.

Şi ce ironie a sorţii să ajungi din nou la Carei dar pe uşa din dos , fără să te poţi lăuda cu un loc de muncă sau cu articole  care să suţină adevăratele nevoi ale careienilor.

redacţia

 

comentarii

de vrajaviilor la 13 februarie 2016 - 22:44

cand l-ai invitat la nunta ta pe comisarul radu chis atunci nu era inca in vigoare ordinul de mazilire a lui ,loratatule? ati bauti si dansat cu prefectul cu kovacs cu celalalt nanas de la ferma si cu valer marian si cu veres si cu govor ca intre amici…amu nu va mai suportati unii pe altii ca nu va iese la toti cascavalu???

de laudatorul la 13 februarie 2016 - 23:11

Stiti cu ce sa laudat azi Lorand Ca l-a sunat in seara scandalului pe noul comandant si ca acesta-l speijina in orice imprejurare!

Chiar daca-l suni, alcolicule, nu te lauda cu asta.

P.S. Stai un pic!!!!!!!!!!!! L-a sunat pe comandantul Politiei Carei? Domnule Comandant, asa este? A-ti facut vre-o interventie pentru a-l sprijinii pe loran .

de cartierul la 13 februarie 2016 - 23:21

avem in sfarsit un comandant bun la politie si alcolistul hin isi bate joc de el????crede ca politia carei e cva pe vrema cand el arunca cu articolele in dreapta si stanga fara sa pateasca ceva?
ce parere aveti domnule primar? ati sdacrificat orasul cu toate luicrarile pentru un vis de marire si putere de datorni ce sunteti si acum vreti sa sacrificati si siguranta careienilor???

de Paul la 14 februarie 2016 - 02:01

Adica comandantul politiei a fost sunat de Lorant Sas? Carei dif intre asta si chis!

de liviu la 14 februarie 2016 - 14:47

adica finul primarului iar s-a dat in stamba si a baut ca de obicei si apoi se ia de oameni???? bine ca nu a facut pipi pe pereti cum facea la siesta pe vremuri cand era angajt la valer si cauta indicii pentru gura targului…ce liniste e la gazeta dupa ce a plecat de acolo si nici comentarii murdare nu mai apar asa ca stim acum ca au fost puse de alcolicul ratat<

de Satmarean la 14 februarie 2016 - 16:34

Vreau sa va spun ca la gazeta de nosd vest e o harababura generalizata! E posibil sa dispara acest ziar dar colectivul este mai bucuros fara Lorant.

de alt satmarean la 14 februarie 2016 - 17:11

lorant cand ne dai banii luati imprumut de ani de zile???? ne tot aburesti ca luna viitoare si au trecut deja 2 ani de zile! ce opinie au careienii cand citesc articolele unui dator la colegii din presa satmareana si de la cei din carei? sper ca nu trebuie sa mergem la politie ca sa ne recuperam banii.

de Satmarean la 14 februarie 2016 - 21:55

Mergeti la politie nu mai asteptati ca nu o sa ii vedeti.

de B.B. la 16 februarie 2016 - 07:55

Omenia se câștigă greu,dar se pierde foarte ușor,d-le Lorand.Serviabilitatea de care ați dat dovadă față de oricine care plătește,ca om de presă v-a discreditat.Ați dovedit că nu aveți caracter care să vă definească,nu aveți coloană vertebrală.Această ultimă acțiune disperată de a reveni în grațiile cititorilor întărește convingerea că sunteți perfid,nesincer și lipsit de logică.Privindu-vă ca pe un om care se pretinde a fi om de presă trebuie să spun cu amar ”I’m sorry”.Poate aveți stofă,zic POATE,dar nu aveți caracter.

de toc la 16 februarie 2016 - 23:48

Bine spus domnule B.B., nu are caracter! Are insa nesimtirea de a insista in defaimarea tuturor. E un lucru jenant sa lingi scrotul sefului si sa scri contra cost de bine dar e altceva sa maruntesti contracandidatul politic facand parodii pur si simplu revoltator de vulgare.
Asta e in stare sa scrie si dupa ce iese din puscarie. Societatea careiana ar trebui sa-l renege si sa-l expulzeze din mijlocul ei insa tot timpul exista doritori de limba moale si umede ca….

Lasati un comentariu