Evenimente culturale dedicate marelui sculptor român GHEZA VIDA la Baia Mare

• publicat la: 25 februarie 2016
Evenimente culturale dedicate marelui sculptor român GHEZA VIDA la Baia Mare

 

Institutul de Arheologie şi Istoria Artei al Academiei Române din Cluj-Napoca, Asociaţia culturală Ars Transsilvaniae România, cu sprijinul Municipiului Baia Mare, organizează, cu ocazia zilei de naştere a marelui sculptor, o expoziţie documentară de fotografie intitulată GHEZA VIDA – SCULPTORUL ŞI CACTUŞII.

Cele 30 de tablouri, fotografii-document – expuse în serele din Parcul Central al municipiului Baia Mare – reprezintă un dar oferit de artista Zoe Vida, fiica marelui artist român Gheza Vida,  şi Acad. Marius Porumb, soţul ei, membru a de onoare al Despărţământului Astra Carei, serelor în care se află Colecţia de cactuşi Gheza Vida. Acest dar vine ca un omagiu adus municipiului Baia Mare în care a trăit şi a creat artistul.

 

Vernisajul expoziţiei va avea loc sâmbătă, 27 februarie 2016, la ora 12.00.

 

În aceeaşi zi, de la ora 18.00, la Atelierul memorial Gheza Vida din Piaţa Libertăţii nr. 17, Baia Mare (Centrul vechi), publicul iubitor de frumos este invitat la o SEARĂ ÎN ATELIERUL SCULPTORULUI GHEZA VIDA.

Şi-au anunţat participarea: Prof. univ. dr. Ramona Novicov, critic de artă, Universitatea din Oradea; dr. Laura Ghinea, preşedinte, Uniunea Artiştilor Plastici Baia Mare; dr. Tiberiu Alexa, directorul Muzeului de Artă; dr. Ioan Marchiş, de la Direcţia Judeţeană de Cultură şi Patrimoniu Cultural Naţional; Prof.univ. dr. Teodor Ardelean, director, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare.

 

 


 

 

Lasati un comentariu