Firma de pază de la Castel a intrat în faliment

• publicat la: 10 februarie 2016
Firma de pază de la Castel a intrat în faliment

Firma cu care  Primăria Carei a semnat încheiat un  contract pentru   a asigura securitatea la obiectivul Castel Carei, a intrat în insolvenţă.

Contractul a fost acordat la data de 29 martie 2012 firmei  SC Terra Security SRL Oradea, administrator Toth Attila, prin încredinţare directă,  valoarea acestuia fiind de 61.249,92 lei +TVA pentru o perioadă de 12 luni.

Potrivit unor surse din administraţie, actualii angajaţi ai firmei de pază nu şi-au mai primit salariile din decembrie. Aceştia spun că au semnat iniţial un contract de muncă pentru 2 ore iar pentru restul orelor, cu firme de plasare a forţei de muncă.

Administraţia careiană  reînnoia anual  contractul  cu firma de pază de  la Castel iar din anul 2014 a semnat contractul pe o perioadă de 2 ani de zile. Momentan,  nu funcţionează camerele de supraveghere de la Castel . Contactat telefonic, domnul Rakovski din primăria Carei a afirmat că au mai avut probleme cu camerele de la firma de pază şi în vară când în urma lucrărilor societăţii Tarr srl  din parc aceştia au tăiat din greşeală firele  şi astfel o perioadă castelul a rămas nesupravegheat cu camere.

firma de pază are probleme dar mai are o şi o altă  firmă  care nu are probleme şi au depus la noi o ofertă bună, de 7,99 lei pe oră. Faţa de 9 lei cât este oferta de la firmele careiene …Încă nu ştim ce vom face. Avem depuse oferte de la 2 firme de asigurare a securităţii obicetivelor din Carei şi de la una din Bucureşti . Acum nu putem să desfacem contractul cu fima aceasta, trebuie să aşteptăm să se clarifice lucrurile….

redacţia

comentarii

de ady la 10 februarie 2016 - 16:25

daca afirmatiile referitoare la preturile firmelor de paza sunt ale d-lui RAKOVSKI,destul de rau acestea ar fi trebuit facute publice dupa castigarea contractului de catre una din firme ,firma din Bucuresti se stie cine este dar nu o spune,are mai multe obiective de la primarie,cat despre pretul contractului faceti un calcul si vedeti de unde plateste oamenii la 7,99/ora,de aceea sunt angajati cu 2 ore,un pret accesibil pentru o firma de paza este intradevar de 9 ron/ora/angajat.DAR FIRMELE DIN ORAS NU AU SUCCES ,MAI BINE SA PLECE BANII IN ALTA PARTE.SUCCES

de comentator la 11 februarie 2016 - 12:55

Firma se afla doar in insolventa ca re nu e una si aceasi cu falimentul , daca calculam un salar fara spor de noapte si alte minuni incepe asa :
Cost angajator cu toate darile la stat angajatorul scoate din buzunar 1292 lei care daca
se impart la 176 de ore ne da 7.34 de lei/ora si in loc de 12 luni care se factureaza angajatorul plateste 13 luni adica luna de concediu .
7.99-7.34=0.65 adica 0.65 de bani pe ora de lucru castigat de cater firma asta inmultit cu 176 de ore lucrate adica 176*0.65=114.4 inmultit cu numarul angajatilor adica 5
ne da suma uriasa de 572 de lei profit/luna din care se mai plateste tinuta agentilor si echipamentele necesare + controale si alte cheltuieli si se mai plateste concediu … adica egal cu minus in firma deci fara frauda nu lehet la el profit ERTED JENCI ?

de Fieraru Eugen la 11 februarie 2016 - 14:37

Hai sa fim seriosi,acest tandem care conduce orasul nu este la prima isprava de acest gen.
Vedeti afacerile care decurg la lacul Ianculesti,Dezideriu a fost pus sa-si faca A.f pt ca sa aiba Primaria unde sa-i vireze banii,cu toate ca este incadrat cu norma intreaga la Apaserv,interesant,sau????

de cineva la 11 februarie 2016 - 15:24

mai sunt si altii cu pfa si faza cu firma locala spunetimi una care lucreaza legal si este din carei ?
ca eu nu cunosc …. dar in general nici o firma de paza nu lucreaza corect ca una vine cu ofert sub pret iar cealalta face ce vede de la altii …. autoritatile ar trebui sa stabileasca un tarif minim sub care nu se poate depune oferta ….

de secret la 11 februarie 2016 - 16:31

Catasrofa mai…

de Alin la 24 februarie 2016 - 23:47

ce are impotriva careienilor acest primar??? ne ia banii ne aduce la starea de deyastru drumurile ne falimenteaya firmele si tot nu e multumit !
nicinu e d emirare ca asa fin betiv si datornic a gasit ca un om bun nu se lipea de el…am auzit ca acum vrea si unul aurolc sau ecstazi cum io zice. dupa ce a dat lovitura cu spatiile comerciale din carei pe cand jeno era in 1 mandat acum vine la sefu cu ploconu. e liber la tras pe nas la primarie si camarila?

Lasati un comentariu