Obligaţiile persoanelor care beneficiază de ajutor de şomaj

• publicat la: 18 februarie 2016
Obligaţiile persoanelor care beneficiază de ajutor de şomaj

Persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj au urmatoarele obligati:

• Sa se prezinte lunar, pe baza programarii sau ori de cate ori sunt solicitate, la agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate, pentru a primi sprijin in vederea incadrarii in munca.

• Sa comunice in termen de 3 zile agentiei pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate orice modificare a conditiilor care au condus la acordarea drepturilor.

• Sa participe la serviciile pentru stimularea ocuparii si de formare profesionala oferite de agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate.

• Sa caute activ un loc de munca.

• Sa instinteze in scris agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate aparitia starii de incapacitate temporara de munca si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 de ore de la data acordarii concediului medical.

In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zile declarate nelucratoare sau implinirea termenului de 24 de ore se realizeaza in zile declarate nelucratoare, persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj au obligatia de a instinta agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate, in prima zi lucratoare.

Lasati un comentariu