Operaţii gratuite la Iaşi pentru bolnavi cu diferite forme de cancer

• publicat la: 2 februarie 2016
Operaţii gratuite la Iaşi pentru bolnavi cu diferite forme de cancer

O echipă de medici americani și ieșeni efectuează, până pe 12 februarie, intervenții chirurgicale cranio-faciale, beneficiarii fiind 14 persoane cu diverse forme de cancer, formațiuni tumorale sau malformații faciale, notează agerpres.ro.

Prof. dr. Dragoș Pieptu, medic primar chirurgie plastică, reconstructivă și estetică, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că cei 14 bolnavi vor beneficia de 30 de proceduri chirugicale, unii dintre aceștia fiind supuși chiar și la trei operații pe parcursul unei singure zile.

La rândul său, Gabriel Dimofte, directorul medical al Institutului Regional de Oncologie Iași, a declarat că nouă dintre pacienții care vor fi operați în aceste zile la Iași de echipa de medici americani și ieșeni au malformații cranio-faciale de diferite tipuri, alți patru au nevoie de reconstrucție de sân, iar unul are sechele postcombustionale complexe peste care s-a dezvoltat o tumoră gravă.

Conform lui Dimofte, din cauza unor răceli de sezon, trei pacienți au fost amânați pentru luna august, când alte patru persoane, evaluate de medicii specialiști, vor fi operate, de asemenea, împreună cu alți pacienți care vor fi recrutați de echipa de medici ieșeni până în acel moment. Aceștia au sindroame particulare, precum sindromul Crouzon, sindromul Apert, sindromul Pierre Robin, sindromul Goldenhar, sindromul Treacher Collins. Ei vor beneficia de intervenții complexe la care, pe lângă echipa actuală, va fi necesară și prezența unui neurochirurg de la University of Virginia.

sursa agerpres.ro

comentarii

de sergiu la 13 februarie 2016 - 21:10

cand vom avea si la spitalul din carei o sectie de oncologie ca si la noi sunt multi bolnavi de cancer?

Lasati un comentariu