Update:Recepţie semnată la lucrare de mântuială! Semnalizarea unei gropi în Republica de la Carei: 2 crengi şi o plasă…

• publicat la: 14 februarie 2016
Update:Recepţie semnată la lucrare de mântuială! Semnalizarea unei gropi în Republica de la Carei: 2 crengi şi o plasă…

Luni, 15 februarie 2016, în urma  repetatelor semnalări ale  BULETIN DE CAREI, groapa de pe bdul 25 Octombrie a făcut obiectul atenţiei administraţiei locale care a decis să intervină  pentru a se   remedia   capcana din asfaltul de pe trotuar.

O lucrare de o zi domnilor din administraţia publică careiană, angajaţi pe salarii de bancheri, la nivel de conducere.

Dacă aţi fi acţionat  la prima sesizare a noastră, din 5 februarie, aţi fi scutit un băiat de 12 ani de un traumatism, de o fractură şi de căteva răni iar pe părinţii lui, contribuabili oneşti, de un calvar.

Buletin de Carei, garantul siguranţei cetăţeanului careian!...spre disperarea celor din grupul de interes ce înconjoară primarul dar mai ales a presei de casă.

ştire iniţială

La 2 zile de la  accidentarea copilului de 12 ani care a căzut cu bicicleta în plin centrul Careiului datorită nesemnalizării unei gropi de lângă  un capac de canal, nici Primăria şi nici vreo altă instituţie nu au binevoit să semnalizeze  capcana provocatoare de accidente. Spunem accidente pentru că mai există persoane care au suferit entorse în urma alunecării în acea groapă.

Singura semnalizare existentă este  formată din 2 crengi şi o pungă de plastic! Cuvântul Indolenţă exprimă prea puţin faţă de atitudinea primăriei la adresa locuitorilor.

Potrivit celor declarate de familia băiatului, acesta a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Satu-Mare iar acum se află înafara oricărui pericol , suferind un traumatism cranian care, dupa analizele preliminare, nu a aratat complicatii majore, are fractura la mâna stângă şi răni superficiale pe faţă şi mîini.

detalii AICI

Primii care au reacţionat prompt au fost careienii, un domn care se afla în preajmă fiind vigilent şi acţionând cu celeritate.  Domnul Furo Andrei este un careian de nădejde şi i se cuvin toate laudele  şi respectul nostru!

Vă reamintim că în cursul anului trecut o persoană şi-a pierdut viaţa într-o situaţie similară, căzând cu bicicleta într-o groapă insuficient semnalizată din Viile Careiului, acolo unde se fac lucrări pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare. detali AICI.

Haosul ce domneşte în muncipiul Carei în ultima perioadă de timp face victime. Pentru porţiunea de drum unde a fost accidentat copilul, cineva a semnat o recepţie a lucrării  aşa că va trebui să răspundă pentru lucrare.

Încurajaţi de tăcerea instituţiilor abilitate a efectua controale la obiectivele  semnalate de Buletin de Carei ca având ..hibe, administraţia Kovacs a considerat că poate sfida în continuare careienii, siguranţa lor pe drumurile municipale,   prin complicitatea la lucrări de calitate îndoielnică!

Şi la obiectivul Centru Social au fost semnate recepţiile lucrărilor de peste un an de zile dar încă nu au fost finalizate.

Situaţia e identică şi la clădirea ce adăposteşte Primăria Carei, cu panglica tăiată cu surle şi trâmbiţe în 25 octombrie 2014 în prezenţa prim ministrului  de atunci. Nici la data de 14 februarie 2016, imobilul în care au fost investiţi peste 2 milioane de euro pentru o …renovare, nu este finalizat!

Doar trăim în Republica de la Carei, unde un sat cu drumuri de pământ, fără apă curentă sau canalizare şi fără Cămin Cultural sau transport în comun este trecut în PRIMA zonă de impozitare din municipiul Carei.

Porţiunea de drum unde a avut  loc accidentarea baiatului de 12 ani, face parte din  partea de 200 metri liniari  asfaltată  cu nu mai puţin de 292.000 lei.

Încă din perioada de efectuare a lucrărilor au intervenit  anomalii care au dus pur şi simplu la tăierea asfaltului turnat de 1 zi….detalii AICI.

La acea dată , primăria afirma că sumele alocate pentru asfaltare vin de la Ministerul Dezvoltării ca un dar pentru…campania susţinută de primarul UDMR în favoarea candidatului din acelaşi partid ca şi ministrul dezvoltării.  Doar că în bugetul municipiului Carei pe 2016, apare această sumă ca fiind achitată de…primăria Carei.

Minciunile emise de primăria careiană nu mai sunt o noutate pentru careieni dar  faptul că  cineva din administraţie îşi permite să semneze recepţii pentru lucrări de proastă calitate  trebuie să atragă şi asumări de răspunderi din partea acestora.

Daniela Ciută

Atacurile  la adresa Buletin de Carei şi a colaboratorilor  săi  sau la adresa membrilor de familie  a administratorului Buletin de Carei nu reuşesc să ne intimideze dar denotă faptul că e singurul mod prin care   administraţia locală  poate evita explicaţiile pentru situaţia în care se află oraşul la ora actuală !

Continuăm. Ce nu te omoară te întăreşte!

Ne propunem să semnalăm şi   să publicam în continuare toate situaţiile cu care se confruntă careienii, uneori de coşmar de-a dreptul. Incurajările careienilor  plătitori de taxe şi impozite, pentru care le mulţumim,  ne dau puterea de a merge mai departe!

Fiecare dintre cetăţenii acestui oraş are dreptul la condiţii decente de viaţă indiferent de pregătire, de  etnie, de condiţia socială. Cu toţii  contribuim la bugetul local şi de stat şi trebuie să fim conştienţi că avem şi drepturi  nu numai obligaţii !

 

 

comentarii

de Geo la 14 februarie 2016 - 18:21

Nu este singura capcana in Carei.Peste tot este un dezastru,mizerie.

de @Geo la 14 februarie 2016 - 19:02

Sa mergem macar noi sa le umplem cu ceva pamant daca nu este alta solutie.

de lucretia la 14 februarie 2016 - 20:08

la noi ca la nimenea si se mai si lauda primaria cu ce face!
sau poate numa atata stiu ei sa faca! hai la gara cu voi si lasati pe altii care se pricep sa faca treaba!
jos diktatura udmrpsd!altii la rand ca pe astia am vazut cat le poate capu!

de sorin la 14 februarie 2016 - 22:19

mergeti pe viilor sa vedeti dimensiunea la dezastru!!!!
mergeti pe iorga unde deja trebe sane schimbam bucsile la masini si apoi mergeti pe toate strazile orasului inafara de caplenilor si 1 decembrie unde umbla primarul!ba frate da e un dezastru !iar cei doi mafioti vor sa ia credit ca sa mizgaleasca ceva asfalt pe aceste drumuri taman inainte de alegerile din iunie ca sa scape cu fata curata.nici doi bani nu dau pe copii care cad sau pe pensionarul care a murit in vie in groapa fara semnalizare

de punga la 15 februarie 2016 - 09:27

Valoarea primariei=un bat si o punga.

de careian la 15 februarie 2016 - 11:28

bataie de joc fratilor!”!!!!
primaria arunca pamant in gropile de pe drumuri!!!!!

Lasati un comentariu