Se angajează 2500 poliţişti din rândul civililor

• publicat la: 6 februarie 2016
Se angajează 2500 poliţişti din rândul civililor

Ministerul de Interne a anunțat că ”începând cu 15 februarie a.c., vor fi inițiate procedurile de încadrare din sursă externă pentru un număr de 2.500 de posturi destinate structurilor operative”, ceea ce a produs revoltă pe Facebook.

Deficit de personal în rândul polițiștilor. * Ministerul de Interne a anunțat că „începând cu 15 februarie, vor fi inițiate procedurile de încadrare din sursă externă pentru un număr de 2.500 de posturi destinate structurilor operative”. * În curând, situația posturilor va fi făcută cunoscută pentru fiecare județ în parte.

MAI își îndreaptă din nou atenția către civilii care pot deveni polițiști. După ce a creat un precedent reușit în urmă cu zece ani, reprezentanții ministerului anunță că vor să recruteze alți 2500 de polițiști din „sursă externă”, adică din rândul celor care nu au urmat neapărat o școală militară:

„Efectivele MAI primesc întăriri / Și tu poți să fii colegul nostru!

O prioritate a ministrului afacerilor interne este reducerea deficitul de personal la nivelul structurilor MAI. Astfel, o primă etapă este organizarea concursurilor pentru un număr de 1.000 de agenți de poliție care vor avea ocazia să treacă în corpul ofițerilor, bineînțeles, după promovarea examenului.

Începând cu 15 februarie a.c., vor fi inițiate procedurile de încadrare din sursă externă pentru un număr de 2.500 de posturi destinate structurilor operative! Succes tuturor!”, se arată într-un anunț postat de MAI, pe Facebook.

sursa cyd.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 6 februarie 2016 - 22:13

N-am înțeles!
De ce „s-a produs revoltă pe facebook”?
După câte cunosc eu – și cunosc, este drept, doar pe ici, pe colo – Poliția, mai ales cea judiciară, inclusiv cea de la Carei, este azi exact in plopul Smarandei.
Noi angajări, chiar și din „sursă externă” ar putea drege cât se cât situația.
Cred eu, dar nu bag mâna in foc că am dreptate.

de Horia Mărieș la 7 februarie 2016 - 13:42

Iată de ce este bine, după umila mea părere, să se mai angajeze cadre in Poliție. Inclusiv în cea de la Carei.

Careianul informat care nu poate fi manevrat mâ atenționează:, cotez: „Cămătarii pot fi recunoscuţi uşor în peisajul careian. În primul rând după lanţurile de bou care le atârnă în gât. Apoi după ghiulurile masive de aur din cauza cărora abia îşi mai pot mişca degetele. Şi nu în ultimul rând după figurile dubioase şi cefele lor groase. Foarte mulţi careieni au căzut victime ale acestor indivizi fără niciun Dumnezeu, însă niciunul dintre ei nu a răspuns în faţa legii pentru faptele sale. Deocamdată.”

Nu știu dacă acești cămătari pot fi recunoscuți dupâ „lanțurile de bou” sau după cele de aur „care le atârnă la gåt”. E treaba careianului informat cum se va descurca cu cămătarij pe care i-a făcut boi. Sper să nu-și ia din nou în cap o găleată plină cu balegă de cal.

Cert este că treaba asta cu câmatarii cu degete pline de ghiului, cu ceafă groasă și cu figuri dubioase este evident treaba Poliției Carei și nu a „careianului” cel fin. Careianul informat ce nu poate fi manevrat poate fi subiectiv.

de kotlou la 7 februarie 2016 - 13:59

cand lucrau impreuna cu roskatul nu erau boi dar acum ca nu se inteleg la imparteala sunt deja boi.
asa face ca si cu sefu de politie kis despre care a scris ca sa aiba motiv judetul sa il schimbe.
in carei alt subiect nu este decat camatarii si lanturile de aur pe care le poarta de peste 20 de ani? bine ca nu umbla roskatul pe drumurile unde se fac lucrari apaserv sau unde nu sta nici primarul nici vicele ca acolo lucrarile sunt facute ca la farmacie.

de tibor la 7 februarie 2016 - 18:43

poate vom avea mai multi agenti la carei si vor intreba ce cauta sambata masina mis cu soferu maxi pe strada caplenilor si ce descarca la numarul 10 pe la ora 16???? avea delegatie sau o ia pe urmele lui iancsi de la valaj?

Lasati un comentariu