Spitalul de Pneumoftiziologie are acreditare

• publicat la: 25 februarie 2016
Spitalul de Pneumoftiziologie are acreditare

Managerii Spitalului Judeţean Satu Mare şi a celui de Pneumoftiziologie, Marcela Papici, respectiv dr. Ioan Sergiu  au prezentat în cadrul unei conferinţe de presă  raportul de activitatea pe anul 2015 a instituţiilor pe care le conduc, dar şi  obiectivele pe anul 2016.

 Instituţiile sanitare sătmăreane se concentrează şi în acest an pe investiţii în infrastructură şi dotare cu aparatură la standardele actuale.

Printre realizările din anul 2015 ale Spitalului Judeţean se numără amenajarea parcării și accesului în spital,  amenajarea spaţiului de pe strada Ady Endre în scopul practicării a activităților de Medicină Legală. S-au făcut dotări la secția de Radiologie, s-a înființat asociația „Împreună pentru viață”. De asemenea, vor continua lucrările de reabilitare la etajul I al Spitalului Nou, la secţiile ORL, Obstetrică-Ginecologie, Chirurgie Generală şi Plastică, precum şi la Terapie Intensivă, în timp ce la Spitalul Vechi vor fi reabilitate secţiile de Neurologie şi Oftalmologie.  În acelaşi timp, va fi achiziţionată aparatură medicală nouă, în valoare de 13 milioane de lei.

În total sumele necesare sunt de 5.970.000 de lei pentru funcționare și 1.024.000 lei pentru proiecte de investiții la Spitalul II.

O noutate pentru Spitalul de Pneumoftiziologie o constituie acreditarea spitalului de către Agenţia Naţională de Managmentul Calităţii.

Printre realizările acestei instituţii sanitare se numără reabilitarea clădirii farmacie Satu Mare, instalarea unui sistem de supraveghere video la Satu Mare, instalarea unui sistem de detecție și semnalizare la incendiu pe secții și cele trei dispensare TBC (Satu Mare, Negrești și Tășnad), care a fost instalat doar la secţia I Satu Mare,precum şi înființarea unui cabinet de somnologie. La capitolul nerealizări sau în curs de finalizare se numără   reabilitarea clădirii dispensarului TBC Satu Mare, reabilitarea acoperișului clădirii spital Satu Mare și izolația termică POD: DALI, reabilitarea termică a clădirilor secțiilor Bixad prin înlocuirea geamurilor cu tâmplărie PVC, reablitarea rețelei de canalizare și a stației de epurare Satu Mare sau achiziția unui ascensor pentru transportul bolnavilor la Satu Mare.

 Potrivit managerului Spitalului de Pneumoftiziologie, dr.Ioan Sergiu,  printre priorităţile pe anul 2016  se află repararea acoperişurilor şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare de la spitalele TBC din Satu Mare şi Bixad, precum şi punerea în funcţiune a aparatului Roentgen cumpărat anul trecut.

Un obiectiv este  includerea dispensarului de Pneumoftizilogie în Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

O altă prioritatea o constituie punerea în funcţiune a aparatului Rontgen digital achiziţionat în toamna anului trecut.
În prezent unitatea se află în faza lucrărilor de amenajare a spaţiului, pentru care a primit autorizaţia de amplasare construcţie.  Dr. Sergiu Ioan estimează că în decurs de o lună de zile să fie funcţional acest aparat.

Lasati un comentariu