Urme de bocanci pe Soclul regelui Ferdinand

• publicat la: 10 februarie 2016
Urme de bocanci pe Soclul  regelui Ferdinand

După refuzul vehement al consilierilor UDMR din Consiliul Local, al căror preşedinte este primarul Kovacs, de a amplasa bustul regelui Ferdinand al României în parcurile oraşului, în locurile vizitate de către acesta în mai 1919, acesta ajuns în colţul unei intersecţii a Careiului. Dezvelirea sa a avut loc ilegal, adică la data dezvelirii, primăria Carei nu deţinea nici un aviz legal de amplasare în acel loc. Faptul este confirmat oficial de Prefectul judeţului, dr.Eugeniu Avram. Aici

Ulterior semnalărilor din presă, primăria Careia început demersurile pentru obţinerea autorizaţiilor necesare şi legale. La scurt timp după dezvelirea acestuia, una din literele de pe soclu a fost îndepărtată dar administraţia locală nu a intervenit zile întregi pentru înlocuirea ei, apelând la  instituţiile judeţene.

Aici

Bustul regelui Ferdinand I al României amplasat lângă trotuarul din colţul sensului giratoriu a fost călcat de picioare necunoscute  în cursul acestei nopţi. Urme de tălpi apar pe soclul de marmură.

Fiind situat în dreptul  unei camere de supraveghere amplasate la sensul giratoriu, poate se va descoperi cine a fost  glumeţul care  calcă în picioare bustul regelui Ferdinand căruia I se refuză un loc pe măsură în Carei.

redactia

Lasati un comentariu