Ilie Ciută, primarul tuturor. ŞTIU,POT şi VREAU să muncesc în folosul careienilor. Conferinţă de presă VIDEO

• publicat la: 24 martie 2016
Ilie Ciută, primarul tuturor. ŞTIU,POT şi VREAU să muncesc în folosul careienilor. Conferinţă de presă VIDEO

Joi, 24 martie 2016, de la ora 13,00,  candidatul PNL Carei pentru Primăria Carei, consilierul local Ilie Ciută,  a susţinut  o conferinţă de presă  la sediul organizatiei locale de pe strada 1 Decembrie 24, în prezenţa presei locale şi judeţene atât de limbă română cât şi maghiară .

 Ilie Ciută, preşedintele PNL Carei, a   prezentat  mesajul său către careieni şi o parte din proiectele pe care le are prevăzute în programul său de campanie pentru alegerile locale din 5 iunie.

nu sunt un om care să promit ceea ce nu pot face. Rar fac promisiuni dar când le fac le şi îndeplinesc. Astăzi vă voi prezenta câteva proiecte pentru Carei din postura de candidat  până în 5 iunie iar din 6 iunie le pun în aplicare din postura de primar.

Ilie Ciută, liderul liberalilor careieni, a adus la cunoştinţa  auditorilor câteva date biografice iar apoi a trecut la prezentarea unor obiective ce doreşte  să le realizeze în Carei cu sprijinul careienilor.

Din anul 2000 sunt consilier municipal şi fac parte din Comisia Economică din cadrul Consiliului Local. Am numeroase iniţiative şi proiecte, chiar dacă acestea nu au fost aprobate.

Avem un oraş bine situat geostrategic, iar multiculturalitatea sa îi dă un farmec aparte.

ŞTIU, POT şi VREAU să îmi aduc aportul din postura de PRIMAR la dezvoltarea unui oraș din care tinerii noştri să nu își dorească să mai plece!  Fac ce spun şi spun ce fac!

Sunt convins că împreună putem contribui la dezvoltarea oraşului, putem atrage investitori, dar în primul rând trebuie şi putem să sprijinim firmele careiene.

Împreună putem construi pentru nepoţi.

Ilie Ciută, candidatul PNL Carei pentru funcţia de primar al mun.Carei a  afirmat că …ŞTIU,Vreau şi Pot ca în 4 ani să nu mai avem nici un drum  de pământ în mun.Carei. Reabilitarea şi modernizarea străzilor şi trotuarelor în municipiu sunt de strictă necesitate.

În  prezentarea   obiectivelor sale, consilierul Ilie Ciută a arătat machetele Centrului Sportiv ce intenţionează să îl realizeze până la finalul anului precum şi ale locurilor de joacă SIGURE incluse în programul său.

.
.

După prezentarea mesajului şi a programului său, Ilie Ciută a răspuns întrebărilor jurnaliştilor.

Adrian Caraba de la  obiectivsm.ro, a dorit să afle dacă va continua proiectele începute de actualul primar şi care este modelul său de administraţie dintre oraşele româneşti.

evident că voi continua toate proiectele începute dar vă promit că voi avea grijă ca acestea să se execute conform proietului tehnic. Nu e normal să aruncăm banii europeni pe lucrări de slabă calitate...Ca model de administraţie, apreciez cele realizate de primarul oraşului Zlatna, un oraş mic  unde pentru reabilitarea unei primării ca a noastre s-au cheltuit 500 mii euro faţă de aproape 2 milioane de euro pentru primăria noastră şi încă nu este gata iar de calitate să nu vorbim….a precizat Ilie Ciută, candidatul liberalilor careieni la Primăria Carei.

Doina Măceşan, din partea Radio Transilvania Carei a solicitat   detalii despre transparenţa din administraţie , despre intrările oraşului şi despre primele lucruri pe care le va realiza ca primar din data de 6 iunie 2016.

ţin foarte mult ca în primărie să existe transparenţa decizională. Vă promit că se va şti despre fiecare leu cheltuit din bugetul local. Cetăţeanul careian trebuie să cunoască destinaţia banilor pe care îi dă ca impozit şi taxă locală. Pentru mediatizare voi folosi presa, site-ul bine pus la punct dar mai ales întâlnirile organizate cu careienii. Locul în care voi muta Biblioteca din spaţiul total nepotrivit în care se află va fi la latitudinea careinilor. Ei ştiu mai bine unde doresc să meargă la Bibliotecă deci va exista o dezbatere publică. Îmi propun modernizarea străzilor şi a trotuarelor. Marea asfaltare anunţată acum de actuala administraţie este de fapt aşternerea unui strat de 6 cm peste un drum existent ceea ce nu este o lucrare de calitate. Îmi propun să construiesc pentru nepoţi, adică lucruri care să ţină. Prefer calitatea şi nu cantitatea. Până la finalul anului îmi propun să termin Centrul sportiv din curtea Apaserv…sper să nu găsesc visteria goală…Sper ca şcoala Vasile Lucaciu să nu mai petreacă încă o iarnă cu geamuri închise cu cuie….Nu mi-am propus să critic dar ştiu ce se întâmplă la Castel unde se stă cu ligheanele când plouă, la 3 ani de la terminarea lucrării…În oraş nu putem lăsa Apaserv să lucreze cum vor ei, trebuie controlaţi zilnic! E foarte simplu. Nu trebuie semnată recepţia dacă lucrarea nu este în parametrii normali....a  menţionat Ilie Ciută, candidatul liberal pentru Primăria Carei.

Gruiţă Ienăşoiu, din partea Informaţia Zilei SM, a solicitat precizări legate de intenţiile sale pentru  unitatea sanitară Spital, potenţialul balnear şi turistic  al zonei şi   despre locurile de muncă anterioare ale candidatului.

...Ştiu, Pot şi Vreau ca în calitate de primar să aduc  oraşul într-o altă etapă de dezvoltare, vreau să aduc tinerii  acasă, să le asigur locuri de muncă, să exploatăm potenţialul turistic al zonei la adevărata valoare….primăria a dat 6 mii de euro pentru un film de 29 de minute cu Castelul şi nu este la loc vizibil…la Ștrand am aprobat un schimb de terenuri pentru ca să construim ca primărie un hotel  şi un complex  turistic dar după schimbul de terenuri primăria Carei a retrocedat terenul….acum  face fiecare ce vrea în zona respectivă, nu avem un plan organizat, bine constituit…la Spital avem condiţii de hotel ce-i drept dar nu avem cadre medicale  la toate specializările…Spitalul a fost preluat de Consiliul Local dar  din Consiliul de Administraţie se refuză a face parte alţi consilieri decât cei de la UDMR…am solicitat Procesele Verbale de la şedinţele Consiliului de  Administraţie dacă tot este în subordinea Consiliului Local, dar mi se refuză …

Pentru a livesm.ro, Ilie Ciută a declarat că contrar etichetei de antimaghiar puse de un  grup de interes , îşi doreşte  revenirea la solidaritatea între toţi careienii, pe care a aflat-o la venirea sa în 1982 în Carei.

am majoritatea angajaţilor maghiari, am prieteni maghiari şi cu vecinii m-am înţeles şi ne-am ajutat mereu ..doresc reîntoarcerea la acordarea respectului indiferent de etnie şi religie. De la aceste lucruri se porneşte şi apoi , cu chibzuială în cheltuirea banului public se pot face lucruri deosebite în Carei.

ŞTIU, POT şi VREAU să muncesc în folosul careienilor. Votul tău poate produce schimbarea.

La final, Ilie Ciută, candidatul PNL Carei  pentru fotoliul de primar, a urat tuturor celor ce sărbătoresc Paştele, Sărbători Fericite!

Obiective

1. Reabilitarea şi modernizarea străzilor şi trotuarelor în municipiu. În decurs de 4 ani nu vom mai avea drum de pământ în oraşul nostru.

2.  Eficientizarea şi modernizarea iluminatului public în oraş

3.  Reabilitarea Şcolii Gimnaziale “Vasile Lucaciu”

4.  Reabilitarea Şcolii cu clasele I-VIII Nr.1 şi construirea unei săli de sport

5. Reabilitarea Căminului Cultural din Ianculeşti

6. Reabilitarea termică a blocurilor din municipiu

7.  Realizarea unui Centru Sportiv multifuncţional în care să se regăsească un PATINOAR în aer liber, piste pentru role şi skateboard, teren de tenis, handbal, baschet, etc., realizat în jurul sălii de sport a Colegiului Iuliu Maniu din curtea Apaserv

8. Mărirea pistei de karting

9. Realizarea a 5 locuri de joacă sigure, dotate cu mobilier de joacă modern pentru copii, dar şi cu aparatură de fitness stradal pentru părinţi şi bunici.

10. Începerea lucrărilor la cartierul Tineretului.

11. Mutarea Bibliotecii şi a Fondului de Carte într-un spaţiu adecvat.

12. Întrebuinţarea eficientă a Centrului Social.

13. Sprijinirea firmelor careiene

14. Promovarea eficientă a obiectivelor turistice din Carei şi împrejurimi.

15. RESPONSABILIZAREA ŞI TRANSPARENŢA ADMINISTRAŢIEI LOCALE.

redacţia

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=Rgsyza4Hu8k&feature=youtu.be

comentarii

de Tiberiu la 24 martie 2016 - 20:07

Nu stiu daca noi meritam dar domnul Ilie Ciuta chiar merita sa fie primarul Careiului dupa ce 15 ani a pus suflet in tot ce a facut la consiliu.
Astept sa am din nou un oras curat si cu drumuri bune! Daca domnul Ciuta a promis ca face drumurile,si peste 20 de ani vor fi bune. Am vazut cum arata drumul spre Ianculesti unde a fost supravegheat de domnul Ciuta.Nici o defectiune dupa atata timp iar spre strand deja se reface a 2 oara dupa 3 luni de la asfaltare.Careiul are nevoie acum de un primar ca Ciuta Ilie!

de doru la 24 martie 2016 - 23:01

Trebuie o schimbare asta trebuie să înțeleagă și electoratul udmr cu mincinoși ăștia nu se mai face nk….

de Optimist la 24 martie 2016 - 23:30

Ar fi buna o schimbare si cred ca este pregatit si Careiul pentru a o avea! Speram!

de carei. la 25 martie 2016 - 06:18

Doar Dumnezeu,DNA si Csiuta Ilie ne mai poate salva orasul acesta sa scapam de jaful,incompetenta,rautatea din primaria Carei.

de PROAUTONOMIST la 25 martie 2016 - 08:14

Visati, visati…si anuntati ma si pe mine cand va fi Ciuta primar… ))

de careian la 25 martie 2016 - 08:33

vei putea visa doar cand va fi Ciuta primar si vom avea drumuri asfaltate in Carei ca acum nu poti si te trezesti mereu pe tastatura de la hurducaturile prin gropile kovacvistokeizeriste. un Carei udemerist arata acum in toata splendoarea lui dupa 8 ani de conducere kovacistokeizerista …

de B.B. la 25 martie 2016 - 08:37

Catre @PROAUTONOMIST- Din 6 iunie Ilie Ciuta va fi primar.Te anunt ca este primarul meu.”Az én polgármesterem”.
Succes domnule Ciuta!Merităm un primar ca dumneavoastră!

de mira la 25 martie 2016 - 10:25

Daca Dl.Ciuta ajunge primar,cine ar fi viceprimar?.

de bunica la 25 martie 2016 - 11:41

Din ce bani ar repara d-ul Ciuta gropile sau ar asfalta strazile?Sau cum ar fi procedat cu canalizarea orasului,asfel incat sa nu existe sapaturi sau gropi in oras ,pe drumurile publice?

de mine la 25 martie 2016 - 12:30

@bunica?Daca nu s-ar mai fura atata din banul public ar avea bani pentru asfaltai .

de mira la 25 martie 2016 - 13:30

Cine a dovedit ca s-a furat?

de marius la 25 martie 2016 - 13:52

domnul ciuta arata de 4 ani actele prin care au disparut cele 3,3 milioane pentru reparatii strazi.aveti documentele in articolul cu dreptul la replica dar daca nu va pricepeti la contabilitate degeaba va uitati bunicutelor stalinistotulipane.Important e ca domnul Ciuta isi respecta mereu promisiunile si nu are datorii ca si kovacs si lajos!

de orhideea la 25 martie 2016 - 17:19

Tot ce promite domnul Ciuta suna foarte frumos ar fii un vis inplinit pentru toti Careeni ,merita sai dam o sansa sa vedem ceva face ,ce a facut Kovacs am vazut si mie nu imi place deloc .Nu contest a facut si lucruri bune dar mai mult rau,asa ca ar fii timpul sa ne mai lase in pace .Din partea mea aveti un VOT.SUCCES LA ALEGERI!!!!

de Avram iancu la 25 martie 2016 - 18:08

Totul e can-can.

de petofi sandorel la 25 martie 2016 - 18:22

faptele vorbesc. kovacs jeno este presedintele care va ramane in istoria udmr ca singurul presedinte dator cu retinere pe salariu si care nu are nici casa nici masina spre deosebire de consilietrul ilie ciuta presedintele pnl carei care a muncit corect si are tot ce isi doreste.
kovacs a pus pe butuci 4 firme personale si mobicrasna iar liberalul ilie ciuta are aceiasi firma de productie de 25 de ani. doare adevarul,nu?
ilie ciuta nu minte si isi tine promisiunile iar kovacs pacvaleste pe toata lumea si minte ca si el crede ce spune..apropo,kovacs jeno a platit datoriile la vecini si la firma care a vrut sa deschida aici o unitate cu sute de locuri de munca?

de abdul la 25 martie 2016 - 19:35

CIUTA trebuie sa se lupte si cu psd-istii, cei care vor ‘binele’ orasului de atatea ani alaturi de Kovacs.

de laura la 25 martie 2016 - 19:38

domnul Ciuta nu se lupta cu nimeni pentru ca el doreste binele pentru toti careien ii indiferent de simpatiille lor politice. toata lumnea il cunoaste in oras pe domnul Ciuta si stie ca nu e capabil de discriminare!
racnitorii de serviciu sunt aparatorii primarilor care se sperie ca pierd banul public careian si raman pe drumuri dupaa ce au pierdut firmele lor de dastepti ce erau ca manageri.

de ciprian la 25 martie 2016 - 21:08

Bafta 😉

de ana la 25 martie 2016 - 22:01

Ganduri frumoase .tinerii pleaca si vor pleca in continuare
Daca in Sibiu s-a putut in carei de ce nu?!

de Petre la 26 martie 2016 - 00:06

zici ca esti mama omida ma ano ca sa le stii tu pe toate. Ce tanar ar mai pleca daca ar avea 7 mii de lei pe luna salar? Sa nu spui ca nu stii cati din primarie au asa salar sau mai mare numa ca acum taie frunza la caini si aduna ciubucul.

de Ioan Rus la 28 martie 2016 - 10:45

Felicitari Ilie si mult succes in continuare.
Sunt sigur ,asa cum te cunosc ca sa te dedici 100%
acestui proiect.
Te sustin din toata inima!
Ionut Rus

de vasile la 29 martie 2016 - 07:09

in sfarsit cineva care stie ce vrea si mai si vrea sa faca!
succes si succes domnule Ciuta!

de pisti la 2 aprilie 2016 - 09:30

avem nevoie de schimbare in Carei! vot pentru domnul Ciuta!

de Loboncs la 2 aprilie 2016 - 12:18

Cica se ofensara astia ca D-nului Ciuta i se puneau intrebari la Conferinta de presa : cum va face daca……el stia sa raspunda documentat.Iar „fraierii de careienii” au inteles ca se pot face si lucruri normale in Carei,nu doar carpeli.

Lasati un comentariu