Imagini de groază din Carei. Video

• publicat la: 6 martie 2016
Imagini de groază din Carei. Video

Virgil Enătescu consideră că singurele cauze ale infecțiilor cu E. Coli sunt condițiile precare de trai. Afimaţia a fost făcută în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Satu Mare din data de 29 februarie 2016.

Oare ce părere şi-ar face distinsul academician Virgil Enătescu dacă ar vedea condiţiile în care funcţionează Adăpostul de Noapte din curtea Bibliotecii Municipale Carei din centrul oraşului, administrat de către Primăria Carei? FĂRĂ baie şi cu toalete imposibil de descris. Acestea sunt situate într-o clădire alăturată camerelor improvizate în fostul garaj. Mai mult, la Adăpostul de Noapte funcţionează un Centru de formare şi instruire a liderilor creştini. aici

Adăpostul este vecin cu Casa de Cultură Carei iar peste drum  funcţionează Liceul romano-catolic.

Dacă anul trecut Adăpostul de Noapte a  funcţionat în cadrul clădirii Centrului Social reabilitat din fonduri europene, în acest an acesta a fost improvizat într-un fost garaj, vezi AICIaici, fără  camere separate pentru femei şi bărbaţi, fără apă curentă în spaţiul de locuit sau un loc unde  locatarii să se poată spăla pentru a-şi asigura igiena corporală.

Vă oferim spre vizionare un scurt  filmuleţ  care redă starea unui loc ce se vrea denumit grup sanitar.

VIDEO

Observaţi gunoaiele ce tronează la intrarea în toalete, în lipsa unui container adecvat unde să se poată colecta.

Apa  curge doar  la  un robinet improvizat din curte. În timp ce alte municipii îşi pun problema apei calde , aici lipseşte şi cea rece, singura sursă fiind un robinet din curte.

Unde se spală totuşi aceşti oropsiţi ai sorţii domnilor primari? Viceprimarul e o prezenţă constantă la acest imobil, se poate să  nu fi fost nevoit să folosească grupul sanitar dar să nu fi observat deloc  starea lor? După  ce că eşti amărât şi  nu ai de nici unele, să nu poţi  nici să te speli şi nici  să ai  loc pentru necesităţi fiziologice, curat, în anul 2016 într-un municipiu European?!

Invităm Directia de Sănătate Publică   la Carei pentru a lua act de starea de fapt.  Cum e posibil ca instituţiile statului să permită existenţa unor astfel de situaţii gestionate de o primărie de municipiu?

redacţia

PS

Pentru cârcotaşii care cred că alte regiuni din România  sunt  sub nivelul unei administraţii UDMR din Carei, punem la dispoziţie câteva link-uri ale adăposturilor de noapte din Oltenia şi Moldova. Poate le vor prezenta conducerii locale careiene pentru a  observa cum sunt trataţi oamenii cu nevoi speciale în sudul şi estul ţării.

Buzău

http://adevarul.ro/locale/buzau/video-Inca-noapte-ger-polar-In-adapostul-buzau-oamenii-strazii-doarme-jos-1_54afa0ff448e03c0fd7095f6/index.html

Târgu Jiu, în Oltenia

http://adevarul.ro/locale/targu-jiu/Sase-persoane-adapost-fost-gasite-strazile-targu-jiu-1_569cdb5337115986c6a1a99d/index.html

Focşani

http://adevarul.ro/locale/focsani/adapost-noapte-oamenii-strazii-7_52a18116c7b855ff567d9bfc/2_52a18169c7b855ff567d9f38.html#photo-head

Bistriţa

http://adevarul.ro/locale/bistrita/centru-noapte-cazare-persoane-adapost-inaugurat-bistrita-1_50aec8857c42d5a663a05ad2/index.html

Craiova

http://stiri.tvr.ro/oamenii-strazii-cazati-in-adaposturile-de-noapte-pe-timp-de-ger_69665.html

Coincidenţă sau nu, toate aceste oraşe au primari de la alte partide decât UDMR, aşa că remarca potrivit căreia în Oltenia e altfel,  e o răutate gratuită în lipsa de posibilităţi de gestionare şi administrare competitivă  de către actuala  conducere  a mun.Carei.

Nici consilierul primarului Kovacs care se ocupă de ediţia ziarului local de limbă maghiară Nagykarolyi es Videke nu pierde ocazia de a face referire tocmai  la statistica toaletelor de  lemn din Oltenia, în timp ce toaletele de coşmar ale Adăpostului de noapte gestionat de primărie, din clipul prezentat,  se află la 100 m distanţă de Primăria Carei  unde  este angajat.

comentarii

de Romania furata. la 6 martie 2016 - 10:41

M-ie scarba de aminisratia orasului Carei.M-ieste rusine ca sant reprezentat de asfel de ……!RUSINE UAT Carei.Un adevarat pericol public!

de localnic!!! la 6 martie 2016 - 20:30

bine c in oltenia totul OK
nu mor bebelusi cu zile, nu ajung tineri la spital,

de Buletin de Carei la 6 martie 2016 - 21:54

Pentru un localnic răutăcios.
Găsiţi în articol, la subsol, trimiterile către imaginile din Oltenia sau Moldova cu adăposturile de noapte. Nu mai trăiţi din amintiri de pe vremea imperiului că viaţa a mers şi merge înainte iar lumea a evoluat fie că vă place fie că nu vă place.

de Olga la 6 martie 2016 - 22:14

Oare adapostul de noapte are autorizatie ISU sau Pompieri ca poate arde soba prea tare si cu ea toti cei care dorm.
la cum arata veceurile or fi avand fosa septica sau scurgere sau le folosesc de ingrasamant la rosiile fotbalistului?

de Horia Mărieș la 6 martie 2016 - 22:34

Nu sunt de loc specialist in adaposturile de noapte, așa cum ete viceprimașul de Nagykároly, dar țin să felicit Redacția BdeC fiindcă prin „PS” i-a dat bine și foarte documentat peste bot măgarului obraznic, laș și nesimțit care se ascunde sub aliasul de „localnic”. Tot inainte!

de tibi la 7 martie 2016 - 09:31

citimanagerul are 106 milioane salar pe luna si sefa de la social are din acest an si pe sora ei acolo si mai aduce si pe baiatul lui reti si voi vreti sa avem si baie pentru oamenii strazii?
ei cu altceva se ocupa si nu trebuie deranjati cu asa probleme.

de admirator la 7 martie 2016 - 09:50

Frumos.Ma gandesc ca are toate autorizatiile la zi.

de PROAUTONOMIST la 7 martie 2016 - 17:29

Clanul ciuta e mare si tare…sau numai in a da din gura ? Trebuie ajutati acesti oameni, nu numai comentat. Macar ati face si ceva bun in viata asta.

de daciiliberi din carei la 7 martie 2016 - 18:07

va sta in coaste clanul Ciuta ca nu merge cu coruptia la ei ca nu le trebe spaga si nici posturile cu care agatati necajitii!
Clanul Ciuta va da clasa si lectii despre cum se poate trai bine si daca ramai cu principii si coloana vertebrala. urlati mai departe la luna de suparare ca nu puteti corupe clanul Ciuta.

de laura la 9 martie 2016 - 21:34

o cocina arata mai bine decat locul unde lajos este mereu acolo

Lasati un comentariu