Opinia primarului Kovacs în direct la ITV despre alegători şi …comportament electoral

• publicat la: 4 martie 2016
Opinia primarului Kovacs în direct la ITV despre alegători şi …comportament electoral

Emisiunea  Agenda publică de la ITV, moderata de Stela Cădar, si avându-i ca invitaţi pe Aurelia Fedorca,primarul oraşului Negresti Oas, pe Eugen Kovacs, primarul mun.Carei  şi  pe Silviu Zetea, primarul comunei Medies a suscitat si interesul sătmărenilor. Multumim pe aceasta cale cititorilor care ne-au trimis înregistrarea care contine modul binecunoscut careienilor în care un primar se exprimă după 8 ani de mandat.

După 8 ani de promisiuni deşarte, în  care a angajat în primărie subordonaţi ai săi politic sau membrii ai familiilor acestora, primarul dă lecţii de comportament electoral.

Ajungi să te întrebi la un moment dat dacă omul  conştientizează ce spune sau este doar un exerciţiu de imagine ca să dea bine pe sticlă?

Indiferent de varianta aleasă ca răspuns, careienii circulă pe drumuri proaste, gropile au ajuns să fie reprezentative pentru infrastructura rutieră careiană şi să fie recunoscute până peste graniţele judeţului.

Careinii mai ştiu că în 2011 primarul Kovacs a accesat un credit de la BCR în valoare de 7,3 milioane de lei pentru repararea străzilor din oraş dar banii nu au fost folositţi deloc în acest scop.

Careienii  mai ştiu că marea asfaltare pe care bat monedă consilierii săi personali în presa de casă a fost doar o ocazie de a sărăci oraşul cu 15 MILIARDE  de lei  datorită nerespectării condiţiilor cu care executantul a câştigat licitaţia. Acesta a  fost plătit cu acordul primarului Kovacs la o săptămână de la finalizarea lucrărilor în condiţiile în care lucrarea a fost scoasă la licitaţie  cu plata din credit furnizor pe 5 ani de zile.

Şi aceste realităţi fac parte din realizările administraţiei Kovacs dragi cititori. Sărăcirea bugetului local şi aşa împovărat de salariile imense ale angajaţilor din grupul apropiat  e parcă un deziderat al primarului Kovacs  aflat în evidenţele Ministerului Finanţelor cu datorii pentru care  are reţinere pe salariu încă din 2008.

Ce fel de exemplu oferiţi domnule primar tinerei generaţii care oricum este alungată din Carei datorită modului în care gestionaţi administraţia locală?

Vă rugăm  să înţelegeţi că mun.Carei nu  este un SRL pe care să îl conduceţi doar după bunul plac, ignorând legile în vigoare.  Careienii nu îi puteţi  împărţi  în români şi maghiari ci doar în careieni oneşti plătitori de taxe şi impozite şi neplătitori  adică profitori.

Gluma deceniului la Carei–  După 2 mandate consecutive, primarul Kovacs cere încă unul pentru…asfaltarea drumurilor dintre care 24 sunt ..de pământ. De ce nu spuneţi careienilor câte drumuri de pământ aţi asfaltat în cele 2 mandate?

De ce nu motivaţi  careienilor de ce  nu aţi întocmit Registrul spaţiilor Verzi la Primărie aşa cum cere legea pe care nu aţi respecta-o la tăierea sutelor de arbori din parc?

De ce nu motivaţi careienilor votul negativ al consilierilor al căror preşedinte sunteţi împotriva amplasării bustului lui Mihai Eminescu în Carei? Înregistrarea acelei şedinţe o deţinem şi stă ca dovadă în sprijinul celor afirmate!

De ce nu spuneţi careienilor de ce aţi acceptat tacit folosirea apei termale în mod ilegal în scop comercial de către un privat căruia i-aţi concesionat ştrandul pe sume modice , prejudiciind astfel bugetul local careian?

Careienii vor locuri de   muncă  bine plătite, vor să respire aer curat la Carei , vor locuri de joacă sigure pentru copiii lor sau  trotuare Normale şi vor un primar modest, care să nu fie obligat să jongleze cu casa şi maşina pentru a nu-i fi confiscate de Fisc.

Nu veţi câştiga simpatia careienilor atacând  consilierul liberal ales ca Omul Anului 2015 în Administraţia Locală de către careieni, consilier care a decis că  a venit momentul să candideze  pentru funcţia de primar al acestui greu  încercat oraş.  Este omul care şi-a respectat mereu promisiunile făcute careienilor şi frica de  calităţile acestuia vă determină să uitaţi de regulile civilizate ale campaniei electorale . Minciuna are picioare  scurte şi  toată presa din România dacă o cumpăraţi nu poate ascunde gropile care au acaparat Careiul şi victimele acestora.

redacţia

 

VIDEo

Mii de careieni au văzut emisiunea în care careienii alegători sunt făcuţi fraieri.

comentarii

de barat la 4 martie 2016 - 10:04

Sant de acord cu dumneavoastra,ca il atacati pe Kovacs si pe buna dreptate,ca mai sant si alte lucruri unde ati putea ataca,de exemplu unde sant bani ce au virat la terminarea castelului,bani ce erau imprumutat pt.asfaltare a strazilor din Carei.Doar,urmaresc ziarul si nu vad sa fie scris undeva,ce a facut Ilie pt.oras,si pt oameni din carei? Si ce va face daca va castiga postul de primar ?????…..Eu voi tine cu el,doar daca nu o sa aduca locuri de munca in oras,daca nu o sa reduca impozitele,daca nu o sa renegocieze pretul de apa si canalizare pt oamenii din oras (ca la noi este cel mai scump apa in tara),daca nu va reusi sa asfalteze strazile din oras,in cel putin doi ani,Va renunta la primarie????? Peste doi ani,voi intreba personal.

de Buletin de Carei la 4 martie 2016 - 10:19

Redactia Buletin de Carei nu ataca pe nimeni ci doar prezinta faptele petrecute in primăria Carei, soarta banului public. Am solicitat primăriei mai multe date dar la fel puteţi să procedaţi si dvs dacă vă interesează cu adevărat de soarta oraşului. Nu trebuie să aşteptaţi mereu să aflaţi de la alţii, aveţi dreptul să cereţi informaţii în baza Legii 544 din 2001. Avem 24 de străzi de pământ care în 8 ani de zile de când tandemul Kovacs-Keizer e la conducere nu au fost nici măcar remarcate. Vă rog să reţineţi că tandemul Kovacs-Keizer nu au adus bani de acasă pentru a gospodări oraşul. Totul a fost făcut din banii careienilor deci şi ai domniei voastre. Sunteţi de acord să plătiţi 292.000 lei pentru un drum de nici 200 m cum este porţiunea din Centru pentru care se plăteşte această sumă? Sunteţi de acord să plătiţi pestw 2 milioane de euro pentru repararea noului sediul al Primpăriei Carei care încă nici nu este gata în condiţiile în care nici vila prezidenţială a lui Iohannis nu a costat atât de mult. O clădire similară din Zlatna, tot sediu de primărie, a fost renovată cu 550.000 euro şi să vedeţi ce sală de căsătorii are. Până la prezentarea obiectivelor candidatului Ilie Ciută va trebui să remarcaţi că este un bun plătitor de taxe şi impozite, că are aceiaşi firmă de producţie de 25 de ani, că îşi respectă promisiunile şi că a fost prea modest ca să îşi facă publice toate spoinsorizările către sportivi, copii de la centrul social, biserici sau alte instituţii nebăgate în seamă de primărie. Ajunge să ne uităm la curtea lui Ilie Ciuta şi la cea a primarului Kovacs dar cea dinainte de a fi primar şi de a fi pavată cu dale similare celor din piaţă….În timp ce furturile din curtea consilierului Ciută rămân cu autori necunoscuti, maşina Cantinei Sociale din Carei este o prezenţă constană în faţa casei primarului.

de csabi la 4 martie 2016 - 10:22

eu am auzit in inregistrare ca primarul spune ca alegatorul careian este fraier asa ca lasa sesu lorant ca nu mai auzi bine de la el si apoi lacimaci zol

de lacimaci la 4 martie 2016 - 10:29

@csabi

in primul rand, nu sunt lorant.
in al doilea rand, referitor la video am scris in comentariul anterior, nu l-am urmarit.
in al treilea rand, nu asta era ideea in comentariul meu.
si revin cu intrebarea: unde apare in articol opinia primarului, in doua cuvinte, deoarece eu nu am gasit-o. despre asta era vorba in comentariul meu csabi.

de csabi la 4 martie 2016 - 10:40

hat fiam ori este tonto ori nu vrei sa vezi ce este in realitate la careicity.
ai fost suparat ca avem si noi pusa inregistrare de la emisiune pe buletinuldecarei? faci aici ca nu intelegi dar inregistrare tot arata ce vorbeste kovacs jeno sau tu ai vrut ca buletinuldecarei sa scrie pentru tine in articol tot ce a vorbit la emisiune pentru ca tu nu vrei sa auzi prea tare cum vorbeste? ati picat la toate examanele pentru careienii ocsike lacimaci

de lacimaci la 4 martie 2016 - 11:43

@ csabi

uita cum sta treaba csobike draaaaga.

nu tin partea nimanui. bugat de rau si foarte urat din partea primarului ca ne-a facut fraieri. traiesc si eu in carei si dau si eu zilnic cu masina in gropile din tot orasul. si ma lovesc si eu zilnic de toate problemele de care se lovesc toti careienii. da, situatia in carei nu este roza, este de alta culoare, mai gri, mai verde, mai albastra, cand cum, dar roza in nici un caz nu este. perfect adevarat. asa cum este in toata tara asta, nimic nou. si la alegerile din acest an vom incerca sa schimbam din nou ceva. desi, personal, nu cred ca vom reusi.

revenind la articol si la comentariile mele, nu doresc sa se reproduca tot ce a vorbit kovacs la emisiune. de exemplu, era suficient sa se mentioneze in articol ca primarul kovacs i-a facut pe alegatorii careieni fraieri. cum spuneam, nu se mentioneaza in articol nici macar doua cuvinte din ce a vorbit kovacs.

data viitoare poate citesti si tu mai atent ceea ce scriu altii, ca nu am cerut eu stenograma emisiunii. in plus, in comentariu eu spun una (neconcordanta dintre titlul articolului si continutul lui), tu ma iei cu alta (ca eu nu aud ce spune primarul, ca nu inteleg ce se intampla la carei), vad ca esti insistent si perseverent in a-mi raspunde total pe langa.
daca nu intelegi ceea ce am vrut sa spun, sa-ti mai explic o data: sa zicem, de exemplu, ca este un articol cu titlul „pasarile zburatoare” si continutul articolului este numai si numai despre gaini.
daca nu ai inteles, iti mai dau un exemplu. este o vorba care zice asa:
„- Da vaca lapte?
– Nu da vaca cu picioru’.”
facand analogia intre ceea ce am scris eu si ceea ce mi-ai raspuns tu, eu vorbesc despre lapte, tu vorbesti despre picior. cam asa sta treaba si cu acest articol, titlul este laptele, iar continutul spune despre picior. ASTA am sesizat eu.

o zi buna sa ai si poti sa-mi raspunzi in continuare despre „gaini” si despre „picioare” cat vrei tu, tot nu o sa-ti dai seama ca eu vorbeam despre „pasari zburatoare” si despre „lapte”.

iar daca ai ceva cu pseudonimul ales de mine …, problema ta, mai csobike mai.

hai pa

de csabi la 4 martie 2016 - 12:14

esenta este ca primarul a fscut pe alegatori fraieri si ca spune ca ceea ce el face nu e bine. am auzit ca a spus ca trebuie sa ne uitam in curte la cine candideaza si ca sa nu faca numai promisiuni, asa cum el a promis pentru noi si nu a FACUT.
ce spui tu acolo in romanele tale este vrajeala ca sa uitam ca kovacs a facut pe noi fraieri!

de vasi ursuletu' la 4 martie 2016 - 12:23

cum spuneam … „nu da vaca cu picioru'” …

@csabi
p.s. sper ca nu te superi ca mi-am schimbat pseudonimul, ca tot nu ti-a placut cel vechi.

de csabi la 4 martie 2016 - 12:35

si kovacs la fel face ca odata este jeno si apoi pt romani isi spune eugen asa ca nu asteptam la altceva de la haverii lui. ai schimbat si calculatorul sau numai numele?
si eu cum am spus ca poti sa vezi la film ca pe alegatorii careieni face kovacs fraieri.
na pa dragam vagy csak ocsike?
nu uita ca jeno a facut pe careienii care merg la vot fraieri si poti sa spui la tine si laci si vasi ca tot fraieri a facut pe alegatori primarul

de Horia Mărieș la 4 martie 2016 - 13:13

@lacimaci la 4 March 2016 – 11:43

Vă citez: „si la alegerile din acest an vom incerca sa schimbam din nou ceva. desi, personal, nu cred ca vom reusi.”

Sunt careian, nascut și crescut în Carei; am stramoșii inmormantati in cimitirele din Carei, am școală o grămadă – cât cuprinde de mai pot da și la alții; sunt gospodar și fac de toate; vreau ca orașul Carei sa devină unul european; am pe lângă sânge de român și sânge de ungur și de șvab în vine și nu îmi este de loc rușine, ba dimpotrivă; cunosc maghiara aproape la fel de bine ca si româna dar mai cunosc și câteva alte limbi pe alături; am condus colective de oameni la viața mea deci am experiență de lider; am din ce să trăiesc, am și proprietăți pe la Carei; nu-mi trebuie de nici o culoare salariul ăla de primar, îl voi dona in intregime careienilor nevoiași; am nevoie ca să trăiesc doar de un pat, de o mâncare caldă pe zi (de ex. meniu fix de 15 lei la Ali Baba) eventual de o bere seara, ca să pot să adorm,etc. N-am nici o bubă, nici măcar in fund, n-am furat nici măcar un leu la viața mea.

Să zicem, să presupunem prin absurd, ca m-aș decide să-mi sacrific 4 (patru, din cei mai frumoși) ani din viață ca să mă revanșez față de orașul meu natal Carei și ca să pun umărul pentru ca lucrurile să fie puse măcar nițel în ordine in urbea aia.

M-ați vota oare, dacă aș candida?

NU CRED!

Fiindcă s-ar spune în Carei despre mine că sunt sudist, că sunt un mitic(ă) dâmbovițean balcanic, că am ochi albaștri, că sunt boșorog (dar cine n-are bătrâni, trebuie să-și cumpere) și câte și mai câte. S-ar găsi cel putin trei jurnaliști locali, dintre care doi consilieri personali, care să umple zilnic ziarele cu tot felul de minciuni despre mine.

Careienii il vor vota, mai mult ca sigur (nu toți, dar majoritatea celor care se vor prezenta la vot in singurul tur de scrutin din ziua de 5 iunie a.c.) tot pe cel care i-a făcut de 1 Martie, in direct la ITV: „ALEGĂTORI FRAIERI și CREDULI”.

Știți de ce? Fiindcă cei care-l votează pe Kovacs sunt niște alegatori „captivi”, îndocrinați, prostiți deja de 25 de ani, au creierele de mult timp spălate, sunt lipsiți de demnitate și de orice fărâmă de bun simț, n-au de loc sânge în instalație. Dixit.

Mâncați-l careienilor mei dragi fript pe grătar pe primaș în continuare, până pe la vârsta de 120 de ani, când este de presupus că-și va putea plăti datoriile de la fisc, din salariul lui de primar.

Orice popor, orice comunitate își are exact conducătorii pe care și-i merită. Așa cum este aceea comunitate, de exemplu cmunitatea din Careii Mari/Nagykároly/Grosskarol, așa îi sunt și conducătorii, recte – de la rect- Kovács Jenö si Keizer Lajos – și nu invers.

de vasi ursuletu' la 4 martie 2016 - 15:43

@csabi

„ai schimbat si calculatorul sau numai numele?”
sa inteleg ca dumneata poti vedea de pe ce calculator scriu eu comentariile, mai exact ip-ul. este vreo problema ca scriu de pe mai multe calculatoare? nu cred ca acest lucru este o asa mare problema.
in schimb, faptul ca dumneata poti vedea ip-ul de la terminalul de pe care eu scriu comentariile inseamna ca esti administrator al acestei pagini de internet. ceea ce ma duce la concluzia ca, de fapt, nu te numesti „csabi” ci … „bdc” …

@Horia Maries

cum spuneam, am fost la vot si voi merge la vot si sper ca prin acesta sa reusesc sa schimb ceva. in politica nu doresc sa intru deoarece nu ma caracterizeaza.
daca prin votul meu si al celorlalti careieni vom reusi sa schimbam ceva, sa fie mai bine, insemna ca suntem deja mai castigati.
in ceea ce priveste persoana pe care o alegem … tine de cultura fiecaruia.
sper sa ne prezinte candidatii (primar, consilier) programe bine definite, cu sustinere reala a acestora si nu de domeniul sf.

de csabi la 4 martie 2016 - 16:07

ai muscat galuska si ai pus mana pe cap ca si chelul.
adica chiar ai schimbat calculatorul ASA cum am intrebat? am stiut ca prindem pe tine cu asta.
bine plateste pe tine jeno si lajos?
nu spui la ei sa plateasca si pentru veceurile de la stadion sa face ?
nu ai voie de la sefu sa asculti emisiune unde spune jeno ca alegatorii de la carei sunt fraieri?

de yes la 4 martie 2016 - 16:12

bine spus csabi!
da/le peste bot ca sunt tare obraznici!

de Horia Mărieș la 5 martie 2016 - 05:08

@vasi ursuletu’ la 4 March 2016 – 15:43

Eu am înțeles din înregistrare că primașul Kovács Jenö ar avea calificarea necesară și că știe „să pună două fire de paie în cruce, fiindcă așa se spune la Carei”.

Bravo lui, eu unul sunt sincer impresionat. Îl admir pentru faptul că dânsul știe să facă măcar atât, chiar dacă acest lucru reprezintă o muncă grea, un efort deosebit de solicitant, dar este o treabă făcută in folosul comunității.

Pentru această calitate deosebită, sunt ferm convins că mulți careieni, mai ales cei „fraieri și creduli” îl vor realege.
Chiar merită.

de liviu la 5 martie 2016 - 10:38

asa au facut si cu trandafirii. au fost lasati neingrijiti si apoi au spus ca sunt uscati ca sa scoata toate tufele.acum au lasat praf orasul primarii ca sa vine inainte de alegeri sa il faca si sa spuna ce multe fac ei pentru oras!
de ce nu avem arhitect sef?

de matei la 5 martie 2016 - 21:06

vedeti de ce angajeaza pe bani publici ziaristi primarul? finul scrie si consilierii personali ai primarului pun in presa maghiara si mai si is platiti din banii nostri.
pentru campania lui avem bani la oras dar sa umple gropile nu are si ia credite in euroi.

de Adi la 6 martie 2016 - 19:39

Nu avem arhitec sef…mai ales cand zeci de oameni isi placheaza cu polistiren rosu..verde,galben,sau ce culoare cred ei ca e mai la moda in luna respectiva.
Si domnul care sta pe scaunu de arhitect(pt ca nu e arhitect),spune ca nu are ce sa faca…
Daca tot nu are ce sa faca,nu mai bine pleaca acasa???de ce mai sta acolo degeaba?

de Adi la 6 martie 2016 - 19:43

Nici in rahova nu ai privelistea pe care o ai in MV1.
Autorizatie de construire pentru asa zisele lucrari a unui consilier le da consiliul judetean..
Atunci nu inteleg care sint atributiile lui?nu da avize,nu da autorizatii si ju urmareste lucrarile din oras.
Si atunci cu ce se ocupa?

Lasati un comentariu