Pierdut pacient de la Cristiana. Cine răspunde?

• publicat la: 30 martie 2016
Pierdut pacient de la Cristiana. Cine răspunde?

La Carei s-a  inaugurat în data de 16 noiembrie 2015, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropshiatrică CRISTIANA, situat  pe str. Tireamului nr. 12.

La acest eveniment au participat: Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mariana Dragoş, director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.), Eugenia Ardelean, director general adjunct, oficialităţi locale careiene, specialişti în domeniul neuropsihiatriei și reprezentanţi ai DGASPC Satu Mare, consilieri judeţeni. Directorul centrului careian  este Iosif Doboş, fost primar de Pişcolt.

Prin proiect a fost înfiinţat Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru persoane cu handicap neuropsihic  cu o capacitate de 48 locuri.

Valoarea contractului de finanţare a proiectului  a fost de 710.000  Euro, din care 85%  din Împrumut de la Banca Mondială şi 15 % din bugetul de stat conform Ordinului nr. 257/01.04.2010 al Ministerului Muncii Familiei şi ProtecţieiSociale.

In comunicatul remis la acea dată se spunea că Centrul asigură beneficiarilor servicii de îngrijire, recuperare-socializare şi de reintegrare familialală şi comunitară, oferite de un personal calificat, în locaţii amenajate în conformitate cu standardele din domeniul protecţiei de tip rezidential al persoanelor cu handicap.

Miercuri, 30 martie 2016, în jurul orei 20,00, unul din pacienţii centrului de recuperare neuropsihiatrică a  sărit gardul institutiei de pe strada Tireamului si a fost găsit întins pe  asfalt pe trecerea de pietoni de lângă sensul giratoriu de pe strada Ignisului colţ cu Calea Armatei Române.

Băiatul era agitat şi vorbea haotic. Unul dintre cei din jurul lui a afirmat că persona este pacient la centrul Cristiana si că nu este prima dată când sare gardul institutiei. Cu ajutorul câtorva oameni de bine, băiatul a fost tras pe treptele unei clădiri din apropiere si a fost chemat SMURD ul.

Până la venirea asistenţei medicale, am aflat de la un bărbat îmbrăcat într-o bluză neagră că  se întâlneşte frecvent cu băiatul prin oraş şi îl mai ajută cu sume mici de bani. La venirea SMURd ului, am constatat   că persoana era cunoscută pentru escapadele sale şi de către  asistenţii de pe ambulanţă.

Cu alte cuvinte, toată lumea cunoaşte situaţia  dar nu se ia nici o măsură de protecţie a  pacientului care este supus pericolelor când circulă  pe calea de rulare a maşinilor  în conditiile în care nu are discernământ.

Unde este profesionalismul de care se vorbea la inaugurarea de acum 6 luni ?

http://www.buletindecarei.ro/2015/12/s-a-inaugurat-la-carei-primul-centru-de-recuperare-neuropsihiatrica-din-judet.html

redacţia

comentarii

de dragos la 30 martie 2016 - 21:45

erau pesedistii in sedinta si nu au vazut cand a sarit gardul????

de Attila la 31 martie 2016 - 00:21

Bravo doamna , ati stat cu mainile in buzunar si n-ati dat nici o mana de ajutor , repede ati fugit dupa camera foto sa va dati in spectacol, si sa postati cat mai repede pe „blog” . Asta e Romania.

de relu la 31 martie 2016 - 07:18

tocmai doamna a dat o mana de ajutor…raman fara servici cumva cei care sunt platiti gras ca sa aiba grija de bolnavi??? sau ie mare frica la voi ca se afla cum au fost angasjati politic asistentii si directorul???

de Costi la 31 martie 2016 - 07:28

Pacientii sunt tinuti acolo ca sa faca muncile de la serele de peste drum si comisioane pentru sefuti. Directia de protectie a copilului si asistenta ce parere are de ce se intampla la Carei?

de orsi la 31 martie 2016 - 07:31

repede ati pus pe buletindecarei vina ca bolnavii de la centrul de recuperare psihica se plimba pe strazi cum vor. ati bagat politica la un spital de psiho si acum vreti sa va a jute buletindecarei ca sa va faceti treaba pentru care luati salar?

de cornel la 31 martie 2016 - 07:49

acolo la centru sunt angajati care nu stiu sa scrie adica nu cunosc literele domnilor. sunt amicii lui bujor pe care ii sustine iosif consilierul judetean si care pun degetul in loc de semnatura.oare cum au luat concursul?politica tine loc de cunostinte medicale la directia de asistenta satumnare?

de madalina la 31 martie 2016 - 07:51

oare are parinti sau pe cineva saracul baiat?

de roby la 31 martie 2016 - 07:55

attila verestoie pui de dac nincs cu ce sa laudati pe jeno si tot la buletin ajungeti…..ati crezut ca daca furati cainele se inchide buletinul?

de salieri la 31 martie 2016 - 12:46

aceasi intrebare mi-a trecut prin minte atunci cand l-am gasit pe mijlocul zebrei, oare are parinti sau vreun apartinator?

de Florin la 1 aprilie 2016 - 06:24

Cred ca are. Fata in fata cu Binderhause este o intrare in cartier si taman in fata o scara de bloc, cred ca nr 2. Intreaba acolo „don salierii”, el a locuit acolo.

Lasati un comentariu