Refacere asfalt după asfaltarea din 2015 pe porţiunea lucrărilor Masterplan Apaserv

• publicat la: 17 martie 2016
Refacere asfalt după asfaltarea din 2015 pe porţiunea lucrărilor Masterplan Apaserv

Dis de dimineaţă, Calea Mihai Viteazu din Carei a fost asaltată de utilaje grele pentru remediat asfaltul turnat în cursul anului trecut. Porţiunea de asfalt ce se remediază în prezent  trebuia predată  la nivelul carosabilului  înainte de începerea lucrărilor din cadrul Masterplanului  Apaserv SA.

Urmare a numeroaselor semnalări primite de la cititori, Buletin de  Carei a atras mereu atenţia asupra  calităţii asfaltării de după finalizarea lucrărilor Apaserv SA.

În cadrul unei conferinţe de presă, consilierul Ilie Ciută a specificat faptul că Apaserv SA a refuzat să îi pună la dispoziţie Buletinele de Analiză pentru gradul de tasare precum şi Studiul de fezabilitate sau  proiectul tehnic pe motiv că ar fi confidenţiale!

Autorizaţia de Construcţie pentru  lucrările din cadrul proiectului  Extindere reţea de apă şi apă uzată  a fost eliberată de Consiliul judeţean Satu Mare şi nu de către Primăria Carei.

Joi, 17 martie 2016, porţiunea de drum asfaltată în trim IV, este refăcută…

 

De această dată, şi semnalizarea a fost conform procedurilor aşa că semnalările Buletin de Carei nu au fost în zadar.

 

redacţia

Multumim careienilor cu spirit civic care ne-au  trimis imaginile

comentarii

de Horia Mărieș la 21 martie 2016 - 06:54

Nu neg faptul că am lucrat cca. 40 de ani in domeniu. Nu neg nici faptul că am lucrat în domeniu, dar nu orice și nu oriunde. Dar asta este deja, cel puțin pentru mine, o istorie bifată, o cu totul altă poveste.

Din acest motiv am fost (cel puțin) curios să citesc și documentele emise de U.A.T. Primăria Municipiului Carei, Birou Proiecte, Programe de Dezvoltare Locală cu nr. 3488/17.03.2016 intitulate „Notă de fundamentare la proiectul de hotărâre privind aprobarea Strategiei pentru Energie Durabilă a Municipiului Carei 2016-2020”, „Expunere de motive la proiectul de hotărâre privind aprobarea Strategiei pentru Energie Durabilă a Municipiului Carei 2016-2020” cu nr. 3486/17.03.2016, plus Raportul de specialitate cu nr. 3487/17.03.2016 și Planul de acțiune, toate acestea (total 11 pagini) postate pe portalul oficial al Primăriei Carei.

Menționez de la bun inceput că n-am de loc intenția să critic materialele publicate pe portalul primăriei. Ba dimpotrivă, afirm sus și tare că ele sunt concepute și ghidate de cele mai bune intenții. Este îndeobște cunoscut faptul că toate drumurile care duc spre iad sunt pavate cu cele mai bune intenții.

Imi permit să-mi expun aici, în acest comentariu, doar unele nelămuri (care sunt de fapt intrebări dar la care nu am nici o speranță să primesc un răspuns avizat, având in vedere „transparența” total opacă de care a dat dovadă, cel puțin până acum, onorata primărie), vis-a-vis de această „Strategie” și să menționez apoi și câteva mici și nevinovate observații.

Să o iau pe rând.

1) Este vorba de un subiect eminamente tehnic, se pomenește chiar de un „Raport de specialitate”. Sunt curios să aflu câți specialiști adevărați (ce posedă o patalama valabilă de „energeticieni”) au contribuit la redactarea celor 11 pagini? Dacă sunt astfel de „autori”, aș fi curios să aflu numele lor, dacă nu chiar CV-ul lor, pentru ca să mă lămuresc cât de credibilă poate să fie toată tărășenia, sau dacă este doar un trombon, un praf aruncat in ochii lumii, fiindcă tot ne aflăm în plină campanie electorală.

2) „Strategia” urmează să fie aprobată/votată, probabil, ca de obicei, pe „repede-înainte”, intr-o viitoare sedință a Consiliului Local. În context, sunt curios să aflu câți dintre consilierii locali care vor fi puși să voteze, au o cât de mică specializare și experiență in domeniu, ca să nu mai vin cu pretenții exagerate și absurde cum ar fi „să posede o patalama valabilă de energetician” la mână.

3) Constat că unele din măsurile propuse trebuiau să fi fost de mult puse in operă și nu în perioada 2016-2020, adică după „marea asfaltare” pentru care se caută in prezent bani de către Primăria Carei (alte imprumuturi împovărătoare).
Dau doar un singur exemplu: nu credeți cumva că la proiectul de la pct. 1, constatarea că „rețeaua densă de cabluri aeriene (rețele electrice aeriene de joasă tensiune pozate pe stâlpi de beton) este incompatibilă cu funcția turistică și de promenadă a zonei centrale” ar fi trebuit să fi fost făcută, așa cum ar fi fost normal, inainte de proiectul „Reamenajare str. 1 Decembrie 1918 Carei – axa de dezvoltare, finanțat din P.O.R.” ? Acum iar se vor face săpături pi șentru, iar se vor distruge dalele, trotuarele și toate angaralele din zona centrală, iar vor fi necesari bani pentru refacere și câte și mai câte. Nu este altceva de spus aici decât că „unde nu este cap, vai de picioare”.

4) Reabilitare termică a blocurilor de locuințe (nu numai cele trei de 10 etaje și și cele de patru etaje, care, din câte știu eu, sunt o grămadă in Carei). Ar fi bine să se mai ia niscaiva notițe și de la alții care s-au lovit deja de problema asta. Adică de la primarii de sectoare din Bucuresti. Mai ales de la numitul Neculai Onțanu, propus de PSD și UNPR pentru un al cincilea mandat de primar la Sectorul 2, care (numai el știe cum și câți ani de pârnaie va face cândva pe chestia asta) a făcut reabilitarea blocurilor din Sectorul 2 fără să ceară nici măcar un leu contribuție de la locatari, apelând doar la fonduri europene. Vorbesc din proprie experiență și deși nu-l simpatizez de nici o culoare pe gheneralul N. Onțanu, nu pot sa nu recunosc că a făcut o treabă bună pentru proprietarii/locatari ai blocurilor care sunt denumite și in materialul despre care povestim, vestigii comuniste.

5). Fondurile necesare „Strategiei”, pentru perioada 2016-2020 ar fi, în opinia U.A.T. Primăria Municipiului Carei, Birou Proiecte, Programe de Dezvoltare Locală, cam 45 (patrizecișicinci) de milioane de euroi. Un mizilic, o nimica toată, dar este o cifră care nu are nici un fel de justificare in textul de 11 pagini, fiind doar o estimare (probabil una extrem de grosieră). Va aduce cumva și primașul niște bănuți de acasă?
Dar nu trebuie să vă faceți nici o problemă, hotărârea Consiliului Local este deja luată fiindcă va din votată cu ochii închiși de consilierii UDMR (azi) majoritari și de aliații lor PSD și ALDE ăia, asta ca de obicei, chiar dacă nu vor înțelege nimic din „Strategie”.

Mă opresc aici fiindcă s-ar putea să nu pot să postez la Comentariile de la BdeC, dacă textul este prea lung. Mi s-a mai întâmplat.

Mai nou refuz categoric să mă mai ocup de energetică. Mi-a ajuns să mă ocup timp de 40 de ani, acum prefer să mă ocup numai de prostioare. Nu voi trimite nici un fel de sugestii, observații sau propuneri la adresele de email indicate in adresa nr. 3470/17.03.2016. Nu voi participa nici la dezbaterea publică programată pentru ziua de 29 martie 2016, ora 16:00. Am o altă dezbatere in ziua aceea.

Postez acest text doar pentru cei care se incăpățânează să se ocupe, chiar dacă nu sunt de loc specialiști, de acest domeniu. Cine are urechi de auzit, poate să audă și așa. Câte ceva, in ce privește proiectele cu caracter futuristic, se mai poate invăța de către careieni și de pe aici. Că tot urmează, cică, așa numita „mare asfaltare”:

http://youtu.be/qlTA3rnpgzU

Lasati un comentariu