Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a

• publicat la: 7 martie 2016
Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a se desfășoară în perioada 7 – 10 martie 2016, conform procedurii elaborate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, în vederea familiarizării elevilor cu rigorile examenului și cu scopul de a optimiza rezultatele obținute de către elevi.

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică și istorie. Pentru elevii claselor a XI-a nu se organizează simularea probei la alegere a profilului și specializării.

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie și filosofie.

Situția prezenței elevilor la simularea probei scrise de Limba și literatura română, desfășurată în data de 7 martie 2016, se prezintă după cum urmează:

-clasa a XI-a    -înscriși 2199 elevi

-prezenți 2117 elevi

-clasa a XII-a   -înscriși 2105 elevi

-prezenți 1999 elevi

Nu au fost semnalate incidente pe parcursul desfășurării probei scrise.

Marți, 8 martie 2016, se va desfășura simularea probei scrise la limba și literatura maternă, pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale.

Lasati un comentariu