Strada Tireamului – promisiuni electorale neonorate de primarul Kovacs. Case fără curent electric

• publicat la: 17 martie 2016
Strada Tireamului – promisiuni electorale neonorate de primarul Kovacs. Case fără curent electric

Buletin de Carei, singurul portal de ştiri unde puteţi urmări realitatea careiană, vă prezintă astăzi situaţia de pe strada Tireamului.

Municipiul Carei, anul 2016. Una din intrările  în oraş este strada Tireamului.

Aceasta este intrarea în Carei dinspre Tiream…Andrid. Imaginea de sus e de pe partea stângă a drumului iar cea de jos e de pe partea pe care se intră spre locuinţele sociale nou construite.

Una din promisiunile electorale ale primarului actual în 2012 a rămas mereu la stadiul de promisiune. Extindere de reţea  electrică pe strada Tireamului, tronson 350 de m, este  inclusă AN DE AN în buget şi tot an de an este amânată.

Careienii care au dorit să scape de aglomeraţia urbană şi  de poluarea fonică şi-au construit case pe strada Tireamului. Autorizaţia de construcţie a fost acordată pentru…anexe gospodăreşti pentru că municipalitatea nu s-a implicat în realizarea unui plan urbanistic  în ton cu nevoile actuale ale careienilor . Ultimul număr de casă este 100 şi de acolo în jos nu mai există stâlpi de curent electric.

Nu există Plan Urbanistic Zonal iar numărul de case merge până la 100, apoi…fiecare se descurcă cum poate. Unii au reuşit să împrumute curent de la unele societăţi iar cei care nu au astfel de cunoştinţe au renunţat să termine construcţia până la găsirea unei soluţii.

Proprietarii de case ne spun că a venit cineva de la SC Electroboc srl să monteze nişte stâlpi semne pentru viitoarea locaţie a stâlpilor de curent dar deja urmele s-au şters  iar mărăcinişul a înconjurat  ţevile roşii pe post de semn.

De 8 ani de zile primarul Kovacs promite  careienilor de pe strada Tireamului  marea cu sarea şi introducerea curentului în noul cartier careian apărut după 1995.  detalii AICI

Case frumoase, oameni gospodari, primar neinteresat de soarta careienilor , alţii decât cei din grupul lui de interes.

Infrastructura rutieră e de coşmar, la fel ca în tot municipiul de altfel, doar semnalările câte unei gropi de către Buletin de Carei mai producând zvâcniri în serviciul de drumuri  de la Primărie care repară porţiunile semnalate de noi.

Urmăriţi cum arată intrarea de pe strada  Tireamului  la blocurile de locuinţe sociale împărţite la angajaţi cu stare materială bună sau la copii angajaţilor din Primărie.

Urmăriţi  cum arată mica zonă industrială de pe strada Tireamului.

Locuitorii caselor de pe strada Tireamului, cele nou construite,  şi-au tocit pingelele de cât au umblat pe la  Biroul de Urbanism sau la primar pentru problemele cu care se confruntă la locuinţele lor pentru care plătesc impozite şi taxe generoase către Primăria Carei.

Aşteptăm să menţionăm că  după semnalările Buletin de Carei proprietarii de locuinţe de pe strada Tireamului vor beneficia de sursă de curent electric , de drumuri  recondiţionate şi de respect din partea administraţiei locale.

redacţia

comentarii

de jeni la 17 martie 2016 - 15:51

bataie de joc domnilor primari!!!!
ati bagat curent numal la haverii de pahar si pentru noi luati impozite duble ca nu ati dat la noi aviz de intravilan si trebuie sa platim pentru teren extravilan!!!
bine ca pentru seful de la urbanism se poate scoate terenul din agricol si bagat la intravilan ca sa isi faca casa..jos mafia din primarie!!!!
abia astept sa fie domnul ciuta primar sa mai respiram si noi aer curat!!!!

de Horia Mărieș la 17 martie 2016 - 16:38

Astea

http://www.buletindecarei.ro/wp-content/uploads/2016/03/tireamului-intrare-4carei.jpg

vor fi locuite cândva, vor fi predate (măcar) beneficiarilor angajați la Primărie?
Mai este vre-un termen de predare ferm, sau s-a amânat pentru alegerile locale din 2020, fiindcă după părerea primașului, vor fi și atunci destui alegători careieni „fraieri și naivi”?

de telefon la 17 martie 2016 - 16:55

Domnul Kovacs în 2012 , înainte de alegeri , a fost la fața locului și a promis că în 2 luni de zile , va fi curent pe strada Tireamului. Rușine să-i fie! Au trecut 4 ani de atunci!Cât să mai aștepte oamenii care si-au investit banii în casele respective, pentru că au avut promisiunea ”domnului primar” că se introduce curentul? Rușine!

de GIGI la 17 martie 2016 - 17:39

Mai aveti un pic de rabdare ca sa duca curentul pe terenul lui Hagen, in zona aia, asa cum a introdus canalizarea orasului pe terenul proprietatea lui personala,si abia dupa aceia urmati voi

de carei. la 17 martie 2016 - 17:46

Kovacs este rusinea Careiului.Minte cat ziu

de Horia Mărieș la 17 martie 2016 - 18:45

Primașul-nănașul declară azi pe prima pagină din n&k, ziar al carui redactor șef este mereu (ăsta fiind un evident simptom de paranoia) supus persecuțiilor „poliției politice” („politikai rendörség”): „Mindig aszt tartotam fontosan hogy ne politikusként gondolkodjak, hanem városgazdákent”.

Sunt de acord cu dânsul până in pânzele albe, ba chiar și până în bikavér!

Nici nu trebuie să gândească ca un politician, în primul rând fiindcă n-are cu ce, iar in al doilea rând fiindcă el oricum este o nulitate în domeniu.

Punctul lui forte va rămâne mereu cel de „gospodar al orașului” fiindcă în această calitate a rămas REPETENT (MEG BUKOT) în toate cele trei mandate de primaș pe care le-a avut pãnă acum la dispoziție, prin voința supremă a alegătorilor careieni „fraieri și naivi”, așa cum îi denumește și ii consideră, foarte elegant și drăgăstos, chiar el. https://vimeo.com/157670270

de telefon la 17 martie 2016 - 20:14

Motivul pentru care nu se poate prelungi cablul electric este pentru că după ultimul stâlp de curent proprietarii sunt ”doar” oameni de rând, și nu foști polițiști, patroni și alți oameni cu funcții mari, prieteni ai UDMR-ului careian!

de Lupu Ionel la 17 martie 2016 - 22:08

Strazile din fotografii arata in mod dezastruos, aproape ca dupa un razboi… Primarul Municipiului Carei este nul si neavenit…. Daca sunteti „fraieri si naivi” (asa cum s-a exprimat chiar primarul !!!), VOTATI-L DIN NOU, caci peste alti 4 ani, situatia va fi si mai catastrofala…. Altfel, nimeni nu va poate ajuta…. I.Lupu

de Horia Mărieș la 18 martie 2016 - 04:38

Se apropie cu pași repezi alegerile locale, 5 iunie 2016.

La Satu Mare, toata politichia se inghesuie care mai de care pentru ca sa aibă loc un „Consens politic pentru reducerea impozitelor locale” și, evident, pentru atragerea, prin „mituire”, a electoratului.

Mă mir de nu mai pot, atunci când constat că primașul de Căreii Mari n-a inițiat incă a astfel de dezbatere în Consiliul Local, pentru ca să încerce să mai păcălească, măcar pe ultima sută de metri, câțiva alegători „fraieri și naivi”.

de otto la 18 martie 2016 - 09:07

sunt multe asteptari de la domnul primar!!!.unde danseaza popii e renovat tot nu?castelul,teatrul,zona centrala a orasului etc.ce mai vrem,doamnelor si domnilor?sa aveti rabdare.sa faca renovarile o firma electrica,decat sa umble in tot orasul si in sate sa face contracta noi cu oameni! !.in tara de exemplu sunt judete unde nu este terminate drumuri nationale atunci ce asteptam?sa bucuram ce a facut pana acuma si nu numai greselile sa uitam.

de Horia Mărieș la 18 martie 2016 - 09:22

@otto

„Nu numai greșelile să uităm”.

Vedem și lucrurile bune, nici o grijă, de exemplu concursul de vinuri nobile patronat de primaș in organizarea Cavalerilor Vinului St. Orbàn, concursul de tăiat, pârlit și preparat slană și cârnați din porci, concursul de făcut bogrács in Parcul Dendrologic al Castelului Károlyi renovat cu bani europeni, adică cu cca. 4,5 milioane de euroi, Equus și caii nepoatei de grăjdar cu baligă și urină cu tot la 150 de metei de spital, etc. O grămădă de realizări și paranghelii. Mie unuia imi lipsește mult tradiționala vânătoare grofească de vulpi (false), cu ogari importați din Ungaria. Probabil că primașul-nănașul nu mai este în stare nici să se urce in șa, nici să mai mănânce carne crudă de sub șa.

de sandor la 18 martie 2016 - 09:42

de la domnul primar nu sunt deloc asteptari pentru ca stim ca face lucrari numai daca poate sa traga pretul de 3 ori peste cel de piata. pe noi intereseaza ce face cu banii nostri..la teatru a facut gard cu 460 de euro un metru si la castel cade tencuiala dar banii au fost incasati. si pavajul din centru a fost pus direct pe asfalt si in proiect era 40 cm beton dedesubt trecut dar ei au luat banii si nu au facut cum a scris la proiect ca fraierii dn carei si asa nu vor controla ce au facut la lucrari si pe ce au luat banii…pana acuma nu a facut nimic numai pentru careienii ci numai pentru gasca lui si uitati ca pavajul este de proasta calitate si cine va plati cand va trebui schimbat? cum sa ne bucuram ca cineva strica banii careienilor pentru interesul personal?

de Lajos la 18 martie 2016 - 20:51

Rusine kovacs!!!! Esti corupt si incapabil pentru functia de primar!!! Sper sa nu mai fi reales anul acesta!!!!!

de doru la 18 martie 2016 - 23:51

Degeaba dk nu veniți la ședințe de consiliu. Să vedetiiii cn cond. Orașu mulți nu știu să lege 2 vb…totiii stau cu capul plecat singuru dn ciuta care încearcă să facă cv……psd trădează an de an…..ei nu au un om capabil să fie măcar viceprimar….și decât să fie unu de la pnl mai bn trădează șanț milogirii lui kovacs

Lasati un comentariu