Un şofer din Ungaria a lovit o căruţă cu TIR-ul şi a părăsit locul accidentului

• publicat la: 1 martie 2016
Un şofer din Ungaria a lovit o căruţă cu TIR-ul şi a părăsit locul accidentului

În data de 01.03.2016,  în jurul orelor 08.00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean a fost sesizat despre producerea unui eveniment rutier, între localităţile Moftin şi Paulean.

La faţa locului, poliţiştii au stabilit că un autotren, care se deplasa dinspre Carei spre Satu Mare, nu a respectat o distanţă laterală suficientă în momentul în care   s-a angajat în depăşirea unei căruţe, astfel că a acroşat-o. Conducătorul TIR-ului şi-a continuat drumul fără a opri la locul incidentului, iar căruţaşul, marcat de eveniment, nu a putut da nici un fel de detaliu despre vehiculul care l-a acroşat.

În urma măsurilor dispuse, de instituire a unor filtre pe principalele drumuri din judeţ, în jurul orelor 15.30, pe D.N. 19 A, a fost identificat un autotren care prezenta urme  compatibile cu cele prelevate de la locul accidentului.

Astfel, principalul bănuit de producerea accidentului, a fost identificat în persoana numitului  Istvan H., de 42 de ani, cu domiciliul în Ungaria, care se afla la volanul autotrenului.

Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale, iar în situaţia în care rezultatul verificărilor va certifica autorul, acesta va fi sancţionat contravenţional. Ca măsură complementară, îi va fi reţinut permisul de conducere pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire la depaşirea vehiculelor.

 

Lasati un comentariu