Update:4 candidaţi pentru primărie cu o oră înainte de închiderea Circumscripţiei electorale

• publicat la: 26 aprilie 2016
Update:4 candidaţi pentru primărie cu o oră înainte de închiderea Circumscripţiei electorale

UPDATE: h24,00

Membrilor  PMP Carei sosiţi la ora 23,30 să îşi depună candidaturile  le-au fost respinse dosarele. Listele de  semnături conţineau ştersături şi semnatari cu alt domiciliu decât mun.Carei.

Astfel, în cursa pentru primăria Carei rămân 4 candidaţi.

Marţi, 26 aprilie  2016, s-a încheiat perioada de depunere a dosarelor candidaţilor  pentru Primăria Carei şi a listelor de candidaţi pentru Consiliul Local.

Nici o surpriză  încă . Toţi cei care îşi anunţaseră din timp intenţia de a candida au depus documentele necesare la Circumscripţia electorală Carei. Hotărâţi din fire, primii care s-au prezentat pentru depunerea candidaturilor au fost liberalii careieni. Nu mai puţin de 10 actuali sau viitori consilieri  alături de candidatul pentru funcţia de primar, Ilie Ciută, au depus cele 1642 de semnături ale susţinătorilor lor careieni.

A urmat PSD Carei care în data de 27 aprilie  s-a prezentat la Biroul electoral cu 5  membri alături de candidatul de primar  Ionuţ Oneţ. Aceştia au depus o listă de 604 semnături .

În aceiaşi zi şi-a  depus candidaturile şi  UDMR Carei.   Din partea acestei formaţiuni,  doar primarul Kovacs, preşedintele UDMR şi cu secretarul Venig, actual consilier, au  adus dosarele candidaţilor. Lista lor de susţinători a cuprins…1473 de semnături.

Luni, 25 aprilie, candidaţii ALDE Carei au venit la  circumscripţia electorală pentru a înregistra candidatura  lui Pinter Jozsef la primărie şi a candidaţilor de consilier local. Listele lor au adunat   706 semnături de susţinere.

În ultima zi de înscriere, şi-a mai depus candidatura  Rusu Marius Andrei pentru un loc de independent  în Consiliul  Local. Lista depusă a cuprins 531 semnături. Cu 2 ore înainte de  încheierea perioadei legale de înscriere încă nu s-a prezent nimeni de la PMP, partidul care îşi anunţase intenţia de a depune liste complete  pentru  alegerile locale din 5 iunie.

Trăgând linie şi făcând comparaţiile  exacte, rezultă că cele mai multe semnături de suţinere din partea careienilor le-au avut liberalii, formaţiunea ce face opoziţie constantă alianţei locale UDMR-PSD-ALDE.

În pofida încercărilor disperate ale administraţiei conduse de primarul Kovacs de a prezenta o stare idilică a  gospodăririi banului public careian şi a situaţiei deplorabile a infrastructurii rutiere careiene din întreg oraşul, prin intermediul presei de casă, careienii au susţinut formaţiunea care nu se fereşte să spună adevărul, crunta realitate  după 2 mandate ale actualei conduceri. Partidul care a devenit incomod după ce Ilie Ciută a ajuns preşedinte, conduce în rândul simpatizanţilor careieni tocmai datorită  capacităţii sale de a spune lucrurilor pe nume şi a se implica în rezolvarea problemelor tuturor  careienilor.

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 27 aprilie 2016 - 00:53

Niște penibili: „Membrilor PMP Carei sosiţi la ora 23,30 să îşi depună candidaturile le-au fost respinse dosarele. Listele de semnături conţineau ştersături şi semnatari cu alt domiciliu decât mun. Carei.”

Cum e șăful cel mare de partid, numitul Băse, așa sunt și membri PMP Carei.

Cum e Turcu, (așa) și pistolu, cum e stăpînu, și sluga; cum e Tandea, și Mandea; cum e unu, așa și cel-lalt.
Sursa: Scriban (1939)

http://youtu.be/b6whuULCHoM

de TUDOR la 27 aprilie 2016 - 06:44

Careienii nu merita bataia de joc care se face cu ei.Dar speram sa fie lucizi
acolo la URNE.In toti acesti ani,au fost ignorati,li sa intors spatele ba au mai fost facuti fraieri si creduli.Sigur ca sunt fraieri si creduli,pentru ca au crezut in cosmetitazile de suprafata,dar intre timp li sa pus pe tava ignoranta,indiferenta si necomunicarea cu ei.Se evita dialogul cu careienii.Se duc pe la Televiziunile de la judet,sa le povesteasca satmarenilor povesti,sau se scrie pe bloguri personale ,se adreseaza doar unei parti a comunitati.Ei nu sunt primarii tuturor careienilor ? Si..culmea cei care sunt interesant de soarta orasului si a tuturor locuitorilor sunt considerati dusmani !!!

de localnic la 27 aprilie 2016 - 07:37

probabil c cioara va ramane cu cele mai multe voturi adica exact ca si nr. semnaturilor (1642 de voturi virtuale)fata de udmr care nu pune sperante in nr semnaturi ci in voturi reale

de Horia Mărieș la 27 aprilie 2016 - 07:49

Careianul / 2 ore ago:

„După eliminarea semnăturilor cu probleme, membrii BEC au constatat că au mai rămas doar în jur de 480-490 de semnături valabile. Legea prevede necesitatea strângerii a cel puţin 500 de asemenea semnături. Din acest motiv, BEC a decis să respingă atât candidatura lui Dragoş Georgescu la funcţia de primar al municipiului Carei cât şi lista de candidaţi ai PMP la Consiliul Local.”

Amuzant. Până acum se știa doar de o căruță răsturnată la Caracal.
Aseară la ora 23:30 s-a răsturnat una și la BEC Carei.

de Careianul la 27 aprilie 2016 - 08:02

in CL Carei exista alianta UDMR/PSD/ALDE. toti ridica mana la comanda. Pe noi ne intereseaza orasul Carei nu povestile cu vrajitoare.

de daniel la 27 aprilie 2016 - 08:06

rasismul promovat de tulipani a inceput sa deranjeze deja si maghiarii din Carei care nu va mai suporta chiar daca sunt afurisiti de capii cu sutana care au primit la Carei averi colosale.
va deranjeaza cioara dar hienele din primarie cu salarii de zeci de milioane ca sa isi faca afacerile lor sunt buni. ajunge sane uitam cum arata stadionul si adapostul de noapte si blocul social din spatele primariei ca sa vedem ce capabili sunt gaborii.

de NICOLAE la 27 aprilie 2016 - 09:11

Stadionul si adapostul de noapte vor arata bine,asa cum ar trebui sa arate intr-un oras care va fi condus dupa alegeri de oameni normali.Oameni care traiesc realitatea comunitatii,a tuturor locuitorilor .Oameni respectati pentru integritate,bun simt si respect fata de cei care i-au votat. Prezentii conducatori nu au nici un gram de respect pentru careieni,indiferent de etnie.Prostia si domnia se va plati la VOT !

de abdul la 27 aprilie 2016 - 20:13

Basescu a luat teapa cu PMP Carei.Sunt niste tradatori !!!!!!

Lasati un comentariu