Autoturism neînmatriculat depistat de poliţiştii careieni

• publicat la: 5 aprilie 2016
Autoturism neînmatriculat depistat de poliţiştii careieni

La data de 04.04.2016, ora 11.30, poliţiştii rutieri din Carei, au oprit în trafic pentru control, pe strada Mihai Viteazu,  un autoturism care avea aplicate plăcuţe de înmatriculare provizorii.

La volan se afla Simona T. de 29 ani, din localitatea Moftinu Mic, iar în urma controlului efectuat, s-a constatat că autorizaţia de circulaţie provizorie deţinută de aceasta pentru plăcuţele de înmatriculare, era expirată.În cauză s-a întocmit dosar penal pentru punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat, iar ca măsură complementară a fost dispusă reţinerea permisului de conducere, până la soluţionarea cauzei.

Acţiuni pentru siguranţa participanţilor la trafic

Poliţiştii sătmăreni au acționat şi în cursul zilei de ieri pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie pe raza judeţului și pentru determinarea conducătorilor auto să respecte regulile de circulație în general și cele referitoare la prioritatea de trecere a pietonilor, în special.

          Pentru neregulile depistate în trafic, poliţiştii au aplicat 178 sancţiuni contravenţionale în baza OUG 195/2002. Valoarea amenzilor aplicate se ridică la suma de 18.910 lei.

Ca măsură complementară poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 10 permise de conducere, din care 7 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii pe trecerea de pietoni.

Eveniment rutier.  La data de 04.04.2016, ora 15:30 numitul Zoltan J. de 74 ani din Satu Mare, a condus autoturismul proprietate personală pe strada  Odoreului din Satu Mare și ajuns la intersecția cu strada Botizului, pe fondul neacordării de prioritate, a pătruns în intersecție și a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar, pe drumul prioritar. În urma impactului au rezultat doar pagube materiale, iar pe lângă sancţiunea contravenţională aplicată s-a dispus şi măsura reţinerii permisului de conducere.

Lasati un comentariu