Conducere auto sub influenţa alcoolului

• publicat la: 4 aprilie 2016
Conducere auto sub influenţa alcoolului

Poliţiştii rutieri din Carei, au identificat la volanul unui autoturism aflat în trafic, un conducător auto aflat sub influenţa alcoolului.

În data de 03.04.2016,  la ora 18.35,  poliţiştii Biroului Rutier Carei, au oprit în trafic pe strada Principală din comuna  Andrid, un autoturism.

La volan se afla Radu S. de 34 ani, din comuna Petreşti, pentru care testarea cu aparatul alcooltest a indicat  o valoare de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului  auto i-au  fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, urmând să fie cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de „Conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului”.

                      Eveniment rutier

Un tractorist a acroşat, cu utilajul de discuit ataşat, o căruţă, după care a părăsit locul incidentului.

În data de 03.04.2016, ora 20.55, poliţiştii Secţiei  Rurale Beltiug, au fost sesizați prin apel la  SNUAU 112, de către  Istvan B., de 36 ani, din Socond, despre faptul că a fost implicat într-un eveniment rutier.

La faţa locului, poliţiştii au constatat că, reclamantul, în timp ce se afla staţionat cu căruţa pe partea dreaptă a DJ 193A din direcţia Răteşti – Socond, a fost acroşat cu discul tractat de un tractor, care ulterior şi-a continuat drumul.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tractorul a fost condus de către Cornel S. de 20 de ani, din comuna Beltiug, care la aproximativ un kilometru de localitatea Rătești a acroșat căruța staționată a reclamantului, fără a se opri. Tractorul   a fost identificat pe câmp la aproximativ un kilometru de drumul judeţean, abandonat, stabilindu-se că nu este inregistrat sau înmatriculat. De asemenea s-a stabilit că tractoristul nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

În urma incidentului nu au rezultat victime, cercetările urmând să continue pentru stabilirea împrejurărilor comiterii faptei în cadrul dosarului penal constituit în acest scop.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii rutieri au acționat în scopul determinării participanților la trafic să respecte regulile  de circulație.

Pentru neregulile depistate poliţiştii au aplicat 143 sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate se ridică la suma de 15.225 lei.

Ca măsură complementară poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 4 permise de conducere toate pentru consum de alcool la volan.

Lasati un comentariu