Debusolarea primarului legată de amplasarea unei terase

• publicat la: 2 aprilie 2016
Debusolarea primarului legată de amplasarea unei terase

Ordinea de zi a şedinţei din data de 31 martie 2016 a fost completată la începutul şedinţei cu un proiect pentru amenajarea unei terase la parterul unui bloc din cartierul Republicii. A fost punctul care a iniţiat cele mai multe discuţii, atât consilierii UDMR cât şi cei PNL venind cu precizări legate de oportunitatea aprobării lui.

Cererea societăţii Comalex Novita Group SRL privind aprobarea închirierii a 32 mp teren din domeniul public în vederea amenajării unei terase în faţa barului deţinut de societatea în cauză a mai fost discutată şi în alte şedinţe, dar consilierii nu au ajuns la un consens. De fapt nici primarul nu a avut o opinie în legătură cu luarea unei decizii legate de aprobarea acestei terase, fiind total debusolat  în ce priveşte luarea unei hotărâri concrete.

Greu de hotărât cine are dreptate, dacă votaţi va fi scandal, dacă nu votaţi, ne atacă în instanţă  şi pe noi şi pe vecini că nu îl lasă să facă o afacere…foarte mulţi vin că la la de ce se poate la ăla nu se poate şi pe bună dreptate..nici nu ştiu ce să vă recomand …noi nu ne am putut edifica  în cele 2 zile de când am primit actele…Egli a fost pe teren şi nu propune votarea…afirma Kovacs.

Dacă pentru unii careieni care vin la primărie să solicite  iniţierea unui proiect de hotărâre nu se ia nici o decizie, de această dată proiectul pentru terasă e acceptat chiar cu o zi înainte.

Primarul Kovacs a mai specificat că…în Carei nu funcţionează lucrurile ca într-un oraş mare, aici fiecare chiar dacă a luat apartament deasupra de magazine sau baruri acum îl deranjează, chiar şi frigiderul de la magazine…suntem mai sensibili decât cei din Bucureşti sau Budapesta..când mergi în oraşele mari vezi că sunt străzi întregi cu terase dar la noi deranjează şi o spălătorie auto…

Proprietarul firmei a fost invitat să participe la şedinţă pentru a-şi susţine cauza dar nu s-a prezentat niciodată. Locatarii blocului la parterul căruia funcţionează barul au păreri pro şi contra deschiderii terasei, iar listele cu semnături au fost depuse cu întârziere atât de administratorul Comiati cât şi de către cei care cer interzicerea terasei.

Consilierul Ciută a cerut colegilor săi să îşi asume o decizie şi să se supună la vot cine este pro sau contra înfiinţării acestei terase…De ce să tot amânăm? A fost înştiinţat să vină la Consiliu?

Viceprimarul Keizer a propus amânarea luării unei decizii, alianţa UDMR-PSD votând în favoarea acestei propuneri, aceştia neavând puterea de a lua o decizie concretă.

redactia

comentarii

de Horia Mărieș la 4 aprilie 2016 - 08:47

Recunosc, nu-l simpatizez pe jurnalistul Teodor Curpaș fiindcă prea are obiceiul să-i perie, să-i lingă și să-i pupe in dos pe toți primarii din județul Satu Mare.
I-a luat pe toți la rând în editorialele sale și după părerea dânsului, toți sunt niște minunați-neprihăniți.

Dar cu toate astea, atunci când scrie in articolul intitulat „A candida la primărie – înseamnă curaj?” că „În Consiliu trebuie aleşi oameni destoinici, cu viziune clară pentru oraş. Acolo nu încap „lipitori de afişe” şi troglodiţi, (cei care fac gimastică artistică prin ridicarea și coborârea mâinilor la vot sub bagheta de dirijor sau sub biciul de dresor al primașului, așa cum se întâmplă lucrurile în Consiliul Local al Primăriei Carei – aș adăuga eu) aruncaţi pe listă, ca să fie plină”, îi dau dreptate.

Lasati un comentariu