„Distracţie” oferită partidelor la sfârşit de săptămână

• publicat la: 25 aprilie 2016
„Distracţie” oferită  partidelor la sfârşit de săptămână

 

Dacă la Satu Mare Biuroul electoral a fost luat cu asalt de candidaţii care s-au înghesuit să se înscrie în duminica Floriilor, la circumscripţia Carei a fost linişte. Nici un candidat  şi nici o formaţiune politică nu s-au prezentat  pentru înregistrare. Astfel, comisia desemnată a verifica  dosarele depuse  şi-a desfăşurat netulburată activitatea, dând de  lucru  tuturor celor înscrişi, pentru…mici inadvertenţe.  Până duminică, PNL, PSD şi UDMR Carei   şi-au depus dosarele de candidaturi la Biroul Electoral Local  având ca preşedinte pe Monica Sălăgean , ca vicepreşedinte pe Adela Opriţoiu iar ca secretar pe Pop Angela.  Cea mai activă şi amabilă a fost secretara care anunţa repetitiv PSD şi UDMR să nu care cumva să uite să se înregistreze şi la Judecătorie, solicitând chiar telefonic date despre programul Judecătoriei Carei.

Toate cele 3 partide  care au depus listele cu candidaţi pentru alegerile locale din 5 iunie 2016 au trebuit să refacă o parte din dosare uneori  chiar pentru  „o liniuţă’  lipsa.   Situaţia e similară şi la Satu Mare unde au fost însă şi surprize la afişarea listelor finale de consilieri ale partidelor.

Nu numai la Carei au existat membri de partid nemulţumiţi în urma definitivării listei  de consilieri. La Satu Mare, unii nemulţumiţi  s-au reorientat către alte formaţiuni politice pe ultima sută de metri,  unde au primit locuri eligibile. Este cazul medicului  Cosmin Rațiu dar şi al lui Mihai Huzău. Aceştia au migrat spre ALDE  pe ale cărui liste se regăseşte şi  Teodor Curpaș. Dacă citim materialele acestui ultim domn, în care  ridică osanale şi proslăviri mult peste tipicele coreene preşedintelui UDMR Carei, candidat de primar, ne punem  întrebarea dacă se pune cumva de o nouă alianţa  şi la Satu Mare sau se consolidează doar cea de la Carei?  Că doar în Consiliul Local Carei există alianţa nescrisă UDMR-PSD-ALDE ce votează în bloc chiar dacă  uneori bugetul local iese în pierdere.

Mai sunt încă 2 zile până la încheierea termenului legal pentru depunerea candidaturilor . Astăzi a  anunţat intenţia de a depune  dosarele candidaţilor , ALDE.

Luând în calcul şi această  formaţiune, există 4 candidaturi pentru funcţia de primar al mun. Carei, toţi fiind preşedinţii partidului pe care îl reprezintă.

Buletin de Carei

comentarii

de Ioan la 26 aprilie 2016 - 05:09

Ar fi benefic pentru alegători să fie publicate biografiile sau chiar curiculum al celor propuşi pe liste, pentru a vedea originea lor (decentă), şi vîrful nasului. Pentru că unii au tupeul să candideze indiferent câte au făcut în viaţă. Măcar lumea să aibă un portret al lor poate se gândesc mai bine pe cine pun ştampila.

de antal la 26 aprilie 2016 - 19:41

hai marius nu te lasa ca mai primesti o semnatura si de la lajos si de la jeno ….mai ai timp pana la 12 noaptea sa strangi semnaturile ..ca si asa se vor cauta sa se vada cine e din burta trecut….dimineata cine umbla singur cu mapa sub brat intre blocuri dupa semnaturile de primar???? omul lui base si al lui jenika sau eugen se chinuie sa nu piarda subventia de la club ca face urat laios si primeste kibasz…asu.

Lasati un comentariu