Goarna UDMR Carei nu precizează dacă în Finlanda primarii au datorii la bugetul de stat

• publicat la: 28 aprilie 2016
Goarna UDMR Carei nu precizează dacă în Finlanda primarii au datorii la bugetul de stat

Discursul instigator la ură împotriva unui candidat incomod  este  utilizat adesea de unii politicienii  cu scopul obţinerii de  capital electoral.

In municipiul Carei, unul din ziarele  de casă ale  primăriei Carei, editat de asociaţia  abonată la banul careian şi condusă de  elita UDMR Carei, promovează  asemenea practici.

Singurul candidat la funcţia de primar care  a  susţinut o conferinţă de presă pentru anunţarea intenţiei de a candida şi de  prezentare a  obiectivelor  si programelor  pentru municipiul Carei a fost Ilie Ciută, preşedintele PNL Carei.  Machetele realizate şi prezentarea în power point  a programelor sale îl caracterizează pe inginerul Ilie Ciută ce deţine de 25 de ani aceiaşi firmă de producţie. Fără datorii la stat şi fără contracte cu statul.

Singurul  candidat de primar care a ieşit în mijlocul careienilor pentru a discuta cu ei faţă în faţă şi a le solicita  sprijinul  a fost Ilie Ciută, actual consilier local. Preşedintele UDMR, primarul Kovacs nu are orar de audienţe.

Cele mai multe semnături de susţinere din partea careienilor  au fost depuse la Circumscriptia Electorală nr.2 Carei de către candidatul Ilie Ciută.

Nimic din toate acestea nu  i se pot  trece cu vederea din partea alianţei construite în jurul UDMR Carei care conduce exclusiv oraşul de 8 ani de zile.

De 8 ani de zile românilor din oraş li se refuză  un reprezentant  în administraţia locală  iar acum, în presa de casă a UDMR , candidatul Ilie Ciută este contestat pentru că nu cunoaşte limba maghiară. Nu este singurul candidat care nu stăpâneşte limba maghiară dar este singurul care se află în opoziţie cu alianţa puterii locale.

Ilie Ciută nu este contestat pentru că angajează la firma  sa de producţie careieni maghiari, nu este contestat pentru că acordă salarii careienilor maghiari, pentru că are 95% angajati maghiari, unii de peste 10 ani.

Prezentările insidioase ale consilierului Ilie Ciuta  în această  presă  au determinat  reacţii contradictorii din partea cititorilor maghiari.

Cu siguranţă că  acestora nu li s-a comunicat că aerul conditionat de la capela mortuară din cimitirul Rozalia a fost montat datorită inteventiei lui Ilie Ciută în sedinţa de CL din august 2015.  Nici faptul că în oraşul Zlatna se construieste singurul spital socio-medical din ţară în colaborare cu clinica AKH din Viena. Nici faptul că în Zlatna primăria are hotel cu piscine şi  numeroase  unităţi turistice aducătoare de profit iar străzile sunt asfaltate şi trotuarele recent reabilitate, toate.  În Oradea, primarul liberal este mereu ales cu un procent de peste 65%  şi nu vorbeşte limba maghiară.

Cine se teme de bunăstare în Carei?  Sau e doar teama de deschiderea ochilor electoratului captiv?

Consilierului Ilie Ciută i se pretinde stăpânirea limbii maghiare. Oare pentru asigurarea bunăstării careienilor? Careienii trebuie împărţiţi în români şi maghiari pentru a  le distrage atenţia de la acordarea  Locuinţelor Sociale clientelei  din jurul conducerii oraşului?  Tăierea panglicii inaugurale la blocurile sociale  a fost  amânată pentru perioada de campanie.  Nu se spune un cuvânt despre neîncasarea de către  primărie a redevenţei lunare de 90 mii lei pentru concesionarea sistemei de apă la Apaserv SA.   Careiul nu are nevoie de aceşti bani?

Atenţia constantă acordată chetuirii banului public de către consilierul Ciută a atras mereu nemulţumirea administraţiei UDMR, deranjată că s-ar putea afla pe ce au cheltuit banii careienilor.

In lipsa de orice alt cusur, Ilie Ciuta este învinuit că nu este vorbitor de limbă maghiară în România.  Ca exemplu, se oferă o poveste scandinavă ce nu  a fost postată în original. În localitatea scandinavă fără nume dată exemplu de electorii maghiari, primarul are reţinere pe salariu din cauza datoriilor neplătite la bugetul de stat? Există oare vreun primar în România, Ungaria sau Finlanda care să aibă  puhoi de datorii la BUGETUL DE STAT  şi reţinere pe salariul de primar ?

Aşteptăm precizările de rigoare.

Până atunci, rămâne în mun. Carei campania constructivă a candidatului Ilie Ciută, singurul ce are obiective clare şi soluţii pentru punerea lor în practică pentru sporirea bunăstării tuturor careienilor, indiferent de  naţionalitate.

Buletin de Carei

comentarii

de flaviu la 29 aprilie 2016 - 08:28

primarul se ascunde mereu dupa presa maghiara ca nu are curaj sa acuze direct romanii!
jos dictatura udmr din careiimari!

Lasati un comentariu