Ilie Ciută: primul proiect pentru reabilitarea Castelului Karolyi aparţine PNL Carei

• publicat la: 3 aprilie 2016
Ilie Ciută: primul proiect pentru reabilitarea Castelului Karolyi aparţine PNL Carei

Astăzi, la emisiunea Prânzul de Duminică de la Radio Transilvania Carei, consilierul local Ilie Ciută a făcut o radiografie a activităţii Consiliului Local  din ultimii 16 ani şi şi-a prezentat obiectivele pe care şi le propune a le îndeplini din postura de primar din 6 iunie 2016.

Numeroşi, chiar foarte numeroşi careieni au adresat întrebări invitatului emisiunii ceea ce a determinat prelungirea până la ora 17, 00 a discuţiilor.

Unii ascultători au fost curioşi să afle motivele care l-au determinat pe consilierul Ciută să ia decizia de a candida la Primăria mun.Carei.

Sunt consilier de 16 ani şi din această calitate nu am putut să fac prea multe lucruri pentru municipiul Carei. După cum ştiţi, proiectele liberalilor erau mereu refuzate a fi aprobate iar dacă se aprobau nu se realizau. Mai era şi varianta în care noi eram iniţiatorii iar după ce ni se refuzau apăreau  ca si proiect la consilierii majoritari. Am o firmă de 25 de ani, aceiaşi, de producţie de produse abrazive şi consider că  a venit momentul să îmi aduc contribuţia şi în folosul careienilor. Realizez cam tot ce îmi propun şi nu ştiu ce înseamnă Nu se Poate. Tot  ce mi-am propus se poate realiza, pot identifica fonduri care să permită realizarea obiectivelor mele. Ştiu că există fonduri la Primăria Carei dar trebuie doar cheltuite în mod înţelept şi chibzuit.

Nu voi renunţa la nici un proiect început dar voi supraveghea  lucrările ca să nu avem apoi probleme legate de calitate, a afirmat candidatul liberal Ilie Ciută.

În a doua parte a emisiunii, consilierul Ilie Ciută, candidatul PNL  pentru Primăria Carei a făcut publice câteva dintre documentele oficiale ale Consiliului local pe care le păstrează arhivate.

Suntem mereu acuzaţi de presa de casă a conducerii oraşului că liberalii sunt împotriva dezvoltării oraşului, evident fără a se prezenta documente.  Afirm clat şi răspicat că niciodată nu am votat împotriva unui proiect în beneficiul oraşului, mai mult, multe dintre ele sunt iniţiate de noi, liberalii.

Astfel, Ilie Ciută a afirmat că în ianuarie 2005, în calitate de consilier, alături de Emil Petcu, Daniel Chirulescu şi Iuliu Nadăş au iniţiat un Proiect de hotărâre pentru Reabilitarea Castelului Karolyi şi a Parcului Dendrologic din municipiul Carei.

Careienii trebuie să ştie că consiliera Veress de la UDMR a dorit să facă din Castel Centru de afaceri şi 160 de parcări ..în PARC.  Vă daţi seama ce ar fi ajuns acest parc.  PNL a fost cel care s-a opus acestui proiect pentru realizarea unui Centru de afaceri în  Castel. Tot noi, liberalii , am propus acum 10 ani realizarea unui sens giratoriu în locul semaforului unic dar UDMR s-a opus, au cumpărat un semafor nou cu 1 miliard 400 milioane de lei  de la Târgu-Mureş şi până la urmă  tot sens giratoriu au făcut, aşa cum am propus noi dar le-a trebuit un timp de gândire mai îndelungat. Ni se spunea acum 10 ani că un  sens giratoriu nu este viabil dar până la urmă tot la sugestia noastră au ajuns.

Consilierul Ciută a amintit şi de  iniţiativa liberalilor pentru a realiza un Teatru de Vară în locul Manejului deoarece se adresează unui număr mai  mare de careieni. Deşi pentru Teatrul de Vară au fost plătiţi 25.000 lei pentru Studiul de Fezabilitate, s-a renunţat  la aceşti bani şi a fost realizat cu totul altceva.

A fost pomenită şi iniţiativa consilierilor liberali pentru a se pietrui drumurile din Grădina Vilor, realizarea unui Parc Industrial pentru investitori , reabilitarea aleilor din cimitire, etc.

E greu să păcăleşti acum careienii …Mă preţuiesc prea mult pe mine ca să nu-i preţuiesc  pe alţii.  Dimineaţa îmi propun lucrurile ce le am de îndeplinit pe ziua respectivă  şi seara nu pot adormi dacă cumva nu le duc la bun sfârşit.

Pentru activitatea sa de consilier din ultimii 15 ani, Ilie Ciută a fost ales de către careieni ca şi Omul Anului  2015 în Administraţie.

Numeroasele mesaje adresate consilierului Ciută, cu subiect şi predicat , adică cu probleme concrete legate de dezvoltarea Careiului, denotă aprecierea de care se bucură în rândul careienilor, fiind singurul consilier careian care răspunde concret la problemele ridicate de cetăţeni. Documentele care îi susţin afirmaţiile i-au asigurat mereu credibilitatea  de necontestat.

 

 

comentarii

de Andrei la 3 aprilie 2016 - 20:10

Mi-a placut emisiunea.M-a impresionat numarul mare de intrebari ,de mesaje venite din partea careienilor.Am pus si eu 2 intrebari,am fost multumit de raspuns.M-a impresionat faptul ca D-nul Consilier nu a atacat pe nimeni,(cum poate s-ar fi asteptat unii )a fost corect asa cum este el de altfel,cu bun simt.Omul acesta merita RESPECT,merita sa ne dam destinele orasului pe mainile domniei sale. Macar pentru faptul ca ne respecta pe toti careienii ,cand simti ca esti respectat ,ca te asculta cineva si are rabdare cu tine,cand stii ca fiecare locuitor conteaza pentru acel primar,parca restul nu ar mai conta.Succes D-le Ciuta in Alegeri !Doamne ajuta !

de haicareiu! la 3 aprilie 2016 - 21:15

in sfarsit un politician care stie ce vorbeste si ce vrea sa faca la concret!
se vede ca vine din mediul privat si nu depinde de banii de la stat. esti bun de primar domnule Ciuta!

de Ivanovici la 4 aprilie 2016 - 07:25

Are un defect, e Roman si oamanii nu inteleg ca nu ar trebui sa conteze asta.

de radu la 4 aprilie 2016 - 07:28

defect esti tu daca gandesti asa! presa maghiara a primarului iese cu roman si ungur ca sa acopere furturile din primarie.

de Jurist la 4 aprilie 2016 - 07:56

Bravo Ilie Ciuta ! Ai demonstrat ca esti un DOMN !Acest OM merita voturile careienilor indiferent de etnie si indiferent de cine ce spune.DETEPTAREA !!!

de Paul la 4 aprilie 2016 - 08:17

Succes mult in alegeri!Poate suna ceasul si pentru oamenii care merita sa fie respectati in orasul lor si in tara lor.Unii au uitat ca respectul si comunicarea sunt primordiale intr-o comunitate !

de PROAUTONOMIST la 4 aprilie 2016 - 10:53

bla…bla…bla…

de pentru PROAUTONOMIST la 4 aprilie 2016 - 11:01

Hmmmm,bla,bla,bla, cat de ipocriti puteti fi.Lasati omul sa candideze, ce numai voi si iepurii vostrii aveti voie ? Aveti impresia ca nu sunt si altii mai buni decat voi ? Sunt cu siguranta foarte multi oameni capabili in orasul asta !

de mira la 4 aprilie 2016 - 13:33

Toata lumea merita o sansa.

Lasati un comentariu