Noua monedă de 5 euro

• publicat la: 15 aprilie 2016
Noua monedă de 5 euro

Germania a lansat joi, în premieră, o monedă de 5 euro cu un inel de plastic albastru în mijloc, care va face falsificarea mai dificilă, potrivit ministrului de Finanțe al Bavariei, Markus Soder, relatează site-ul thelocal.de.

Rolul inelului albastru, care poate fi prelucrat ca metalul dar este de fapt din plastic, nu este unul estetic ci de a descuraja falsificarea, scrie News.ro

Inelul din plastic va fi ușor de recunoscut, astfel că verificarea autenticității va fi posibilă cu ochiul liber, în timp ce plasticul în sine va fi dificil de produs.

În al doilea rând, plasticul va forma un fel de izolație între cele două piese din metal, iar automatele vor face ușor diferența între o monedă reală și una falsă.

Numită ”Blue Planet Earth” (Planeta Albastră Pământ), noua monedă va intra în circulație joi, urmând să fie turnate 2 milioane de unități.

Noile monede vor fi apreciate de colecționari și ar putea fi o surpriză să fie întâlnite în tranzacțiile zilnice, potrivit site-ului thelocal.de.

Prin comparație, în decembrie 2015 erau în circulație 5,56 de milioane de monede de 2 euro și 6,81 milioane de monede de 1 euro.

Ministerul bavarez de Finanțe analizează dacă să adopte noul design pentru toate tipurile de monede.

Soder a arătat că industria contrafacerilor și-a schimbat metodele în ultimii ani, fiind mai probabil să fie falsificate monedele și nu bancnotele.

Lasati un comentariu