Peticirea peticului de asfalt din centrul Careiului

• publicat la: 19 aprilie 2016
Peticirea peticului de asfalt din centrul Careiului

Ce aşteptări să mai avem noi, careienii care stăm în zone de impozitare inferioare dacă taman în centrul oraşului trotuarele primesc petice peste petice?

Chinuiala administraţiei locale de a realiza un trotuar drept, circulabil şi dacă nu stai cu ochii în pământ ca să urmăreşti capacanele din asfalt, este comparabilă doar cu cea a întreţinerii arborilor de tuia   pentru asigurarea acoperirii totale a Monumentului Ostaşului Român.

Imaginile sunt surprinse în cursul zilei însorite de astăzi, 19 aprilie 2016. Să fie  de vină  lipsa specialiştilor din Primărie  ?

redacţia

comentarii

de dennis la 19 aprilie 2016 - 22:54

kovacs a , avut treaba la balta din ghenci….cu cne credetiii….. coiut de la psd…???

de solomon la 19 aprilie 2016 - 22:58

acolo au reusit sa distruga filiala liberala da la carei nu le merge cu domnu ciuta ca jar manaca!!!!
unde au reusit sa ii faca carte de munca LA coiut???mai primeste cele 500 de voturi de la covacila?

de Horia Mărieș la 20 aprilie 2016 - 08:06

Mă gândeam chiar acum la acest Teodor Curpaș.

Fost activist de partid (PCR), după câte mi s-a spus.
Aveam remușcări că n-am ținut seama de vârsta lui înaintată.

Trec peste faptul că este atât de limitat incât a luat de bună o glumă de 1 aprilie făcută in „adevărul” și a dat sfoară în tară, cu mare mândrie de român mândru, printr-un editorial publicat in GN-V la inceputul lui aprilie, că cică dacii ar fi fost primii care au ajuns in Marea Britanie. Mostră de proletkultism comunist.

……………………………………………..

Ştire ştiinţifică de multă mândrie!
11/04/2016 | Filed under: Editorial | Posted by: Gazeta Nord Vest
Am citit, în „Adevărul”, o ştire de senzaţie, care întăreşte mândria poporului nostru privind vechimea şi dăinuirea lui, aceasta prin strămoşii noştri – dacii. Conform dezvăluirii cercetătorilor britanici din Birmingham, Anglia, se arată că dacii i-au întrecut cu aproximativ trei secole pe romani, în cursa spre Britania. Dacii s-au stabilit pe meleagurile britanice, au ridicat oraşe şi au devenit conducători militari şi politici.
Obiectele descoperite în Anglia – unelte agricole şi însemne ale războinicilor – au fost datate cu radiocarbon superactiv la finele sec. IV î. Hr.
Cercetătorii au fost uimiţi că se aflau în faţa unor unelte dacice. Ele au aparţinut unei comunităţi dacice aflate pe teritoriu britanic. „Aceasta este cea mai mare descoperire a unei aşezări dacice în Anglia şi credem că schimbă profund cadrul istoric al regiunii”, spune prof. dr. Romana Smith, cercetător de peste 20 de ani.
Dovezile: 15 seceri şi 24 de topoare masive, 2 nicovale mari, o foarfecă (este construită ca şi cele de azi ) – prima foarfecă din Britania. Cercetătorii presupun că aşezarea fusese o mică fermă antică. Au fost descoperite şi însemne de războinici, soldaţi şi comandanţi militari: vârfuri de lance şi de suliţi, paftale de fier şi două fibule – toate de origine dacă.
Celţii au fost orbiţi de bijuteriile de sorginte dacă, au cerut să fie înnobilaţi de femeile dace bătrâne, considerate cu puteri supranaturale. Mica aşezare dacă a fost descoperită de armata care a cucerit Britania în sec. I î. Hr., armată formată din romani şi daci. Numele oraşului – deşi dat de romani – pare derivat de la „dava”, termenul dac pentru aşezările fortificate.
Teodor Curpaş

Comment (1)
Horia Mărieș

Stimate domnule Teodor Curpaș,

Uneori, nu ar fi rău de loc dacă ați citi cu ceva mai multă atenție un articol. Până la capăt. Cu răbdare.
Dacă ați fi procedat așa, nu ați fi frizat ridicolul prin articolul dvs de mai sus, fiindcă ați fi aflat că:

„Singura zi în care se poate. Cel mai probabil, aţi citit acest articol astăzi, 1 aprilie 2016. Acest articol este o glumă. O păcăleală. Dar nicio asemănare cu locuri şi persoane reale nu este întâmplătoare. Am improvizat un curs scurt de dacologie aplicată: am pornit de la câteva fapte reale, le-am împodobit cu cine-ştie-ce revelaţii mistice sau politice, hai şi două-trei glume şi gata!, am rescris, în două pagini de ziar, istoria milenară a românilor. Totul – aleatoriu, dar înadins. Mai mult, ultimul fragment din acest text a fost scris în stil dadaist: am preluat un banal articol despre cultura şi civilizaţia geto-dacă, am imprimat, pe hârtii distincte, fiecare propoziţie, le-am aruncat pe toate într-o căciulă şi apoi, propoziţie cu propoziţie, am rescris acelaşi text, seduşi de hazard şi de arbitrariul de moment. A fost tombola culturii! Totuşi, istoria aceasta este o comedie doar astăzi, 1 aprilie. În celelalte 365 de zile din an, e o tragedie.”
……………………………………..
Păcăleala de 1 aprilie din „adevărul”, căreia numai un Curpaș putea să-i dea crezare:

http://adevarul.ro/cultura/istorie/dezvAluiri-dacii-fost-primii-colonizatoriin-anglia-1_56fd57425ab6550cb86f98c6/index.html

Aveam remușcări pentru faptul că l-am „jignit”, inclusiv intr-un comentariu de al meu de ieri 19 aprilie din BdeC, că n-am fost „domn” cu el.

Pe urmă, mi-a venit în schimb în minte exact același cuvânt: tipul este efectiv un grețos.

De mult, de foarte de mult timp n-am mai citit ceva atât de grețos ca osanalele aduse de Teodor Curpaș lui Eugen Kovács.
Cred că de pe vremea osanalelor ceaușiste.
Mie unuia mi-a venit efectiv să borăsc. Și nu sunt singurul.

Lasati un comentariu