Primăria Carei închide pagina pe motiv de campanie electorală

• publicat la: 12 aprilie 2016
Primăria Carei închide pagina pe motiv de campanie electorală

Primăria Carei postează pe pagina  de Facebook un anunţ  în modul său caracteristic prin care încurcă sezonul cu fazonul ca să folosim o expresie pe înţelesul conducerii actuale a primăriei. Aflăm că datorită campaniei electorale nu se va  mai posta nimic pe această pagină de socializare deoarece…. nu dorim să avantajăm sau dezavantajăm niciun competitor electoral.   Oare se referă la cei 3 angajaţi din Primărie  înscrişi pe listele de candidaţi de la alegerile locale din 5 iunie 2016?   Grea întrebare…..Oare are curajul UAT Carei să facă cunoscute numele celor ce semnează…administratorii? Nu de alta dar sunt plătiţi din banul public careian, din taxele şi impozitele pe care noi le plătim,  domnule primar dator la bugetul de stat de 8 ani de zile.

Cu alte cuvinte, primăria Carei consideră că publicarea  unor reuşite ale unor tineri implicaţi în activităţi culturale  este…campanie electorală.  Premierea  lui Manuel Chivari sau a ansamblului Ceatăra sau a Georgianei Trif  este  în viziunea primăriei Carei campanie electorală. Premierea a avut loc ieri, la gala PrimArt  ediţia a IV-a. Sătmărenii au ştiut să premieze şi valorile careiene şi cele maramureşene  şi nu au avut teamă de  gura lumii de care se fereşte Primăria Carei.

Şi cum de ce te temi nu scapi vă aducem la cunoştinţă că în luna octombrie 2015 nu era nici o campanie electorală şi totuşi cea de-a 45-a ediţie a Cupei 25 Octombrie la atletism, o competiţie ce a aliniat la start doar 442 de  sportivi, nu a  fost  considerată destul de importantă de către Primăria Carei pentru a fi menţionată pe pagina sa de socializare la fel ca un concurs de făcut langoş. Cea mai longevivă competiţie de atletism din România a fost total ignorată de primar sau viceprimar . Frica de electorat sau de suporterii  sportului  a fost mai puternică decât ospitalitatea ce se impunea.

Desfăşurarea unui eveniment de anvergura Memorialului  Mircea Dohan  de sub egida Federaţiei Române de Handbal este considerată campanie electorală? Domnii  Cristian Gaţu sau Ştefan Birtalan sau Alexandru Stamate sau Varodi, campioni mondiali şi europeni sunt persoane ce trebuie ignorate când vin la Carei pentru că este campanie electorală sau pentru că Primăria Carei nu a avut bunul simţ să dea Bună Ziua unor astfel de monştri sacri ai handbalului românesc?  De fapt nu este pentru prima dată când  primăria îşi manifestă în acest mod ospitalitatea.

De unde până unde atâta neruşinare  de a arunca în faţa sălii de sport  3 camioane cu moloz în timpul desfăşurării turneului internaţional de handbal de la Carei? Vă  reamintim că terenul din jurul sălii de sport este în domeniul public al oraşului deci  răspunzătoare pentru cele întâmplate este primăria prin  executiv.

Rămâne  consemnată  lipsa  de transparenţă a actualei administraţii locale , obişnuită să conducă în mod dictatorial pentru a  ascunde  multiplele sale alocări de fonduri din bugetul local către firmele de casă ce fac parte din grupul de interes.

 

redacţia

 

comentarii

de Horia Mărieș la 12 aprilie 2016 - 18:14

Pagubă-n ciuperci dacă se inchide pagina respectivă.
Totul are un sfârșit în viață.

Oricum, in curând expiră și contractul de colaborare cu p.f.a.-ul consilerul personal.
S-o fi stresat prea tare consilierul, s-o fi supărat văcarul pe sat, poate că nu s-au mai înțeles la mălai sau poate că i s-o fi terminat grófului mălaiul. Cine știe?

O ruptură de acest fel s-a mai produs recent, urmare unor divergențe de păreri apărute in paradisul RMDSz Căpleni, divergențe legate de opțiunea unora sau a altora față de noțiunea și de comportamentul politic ca „partid (párt)” sau ca „uniune (szövetkezet)?
Ruptura a condus la incetarea apariției săptămânalului „Jó Reggelt, Kaplony!” adică la un text plãngăcios numit „Végérvényesen VÉGE” șters ulterior de pe vlog.

Este sigur ceva putred in Danemarca, eu n-am de unde să știu ce anume este putred fiindcă nu frecventez acele foarte inalte și distinse cercuri, însă vă poate lămuri în detaliu un magánember. Adresați-i o cerere, semnată olograf și datată.

Apropo insă de o știre difuzată pe unde ultra scurte și provenită de la Muzeul Județean Satu Mare, de la Directia pentru Cultură & Turism Carei, de la Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Grof Karolyi” Carei. Nu știu precis de unde. Poate doar de la Muzeul Carei.

De fapt cui aparțin, cărui muzeu, cărei biblioteci, cărei arhive, cărțile vechi ce urmează a fi expuse in Expozitia ce va avea vernisajul la Castelul Karolyi, vineri 15 aprilie, ora 17:00?

Cele două bloguri-vloguri locale personale, atât cel in limba română cât și cel in limba maghiară, deși nu sunt partenerii media ai evenimentului, ne-au dat cumva de ințeles că respectivele cărti vechi au legătură doar cu muzeografii Kereskényi Sándor și Mihai Andrei Mocan și cu nimeni altcineva, cu nici o altă instituție culturală.

Tot respectul meu pentru acești doi oameni de cultură, pentru munca depusă de dânșii, dar eu unul cred că ar fi util și foarte elegant dacă s-ar aduce clarificările de rigoare referitoare la proprietarul, adică la proveninența cărților vechi ce urmează a fi expuse.

Îmi este greu să cred sau să-mi imaginez că cei doi muzeografi expun cărți vechi aduse de la ei de acasă, din biblioteca lor personală.

de Horia Mărieș la 13 aprilie 2016 - 05:32

Un alt primar de municipiu care a călcat pe bec și care „se află în corzi”.

http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=7325

Sunt cca. 100 de municipii jn România.
Este destul de greu ca D.N.A. să poată ajunge repede in toate municipiile, inclusiv in Carei.
Dar nu mai este chiar atât de mult.
Până la urmă D.N.A. va ajunge și la Carei.
Nagyon Bisztos!

de sorin florut la 13 aprilie 2016 - 08:31

În timpul campaniei electorale activitatea administrației se suspendă? Sau administrația este implicată în campania electorală și nu se mai poate ocupa de treburile administrative?

de Horia Mărieș la 13 aprilie 2016 - 12:44

🙂 Dacă Primăria îsi inchide pagina, n-o să mai avem unde să comentăm. 🙂

Trebuie să comentăm aici, inclusiv subiecte ce pot fi considerate ca fiind in curtea UAT Primăria Municipiului Carei.

Ștrandurile din județul Satu Mare se vor deschide, probabil, pe 1 mai a.c.

Dacă nu mă inșel, Primăria Carei a concesionat ştrandul termal către firma Aquacar SRL printr-un contract semnat în anul 2002, completat ulterior cu un act adițional. Apa termală cu care sunt atraşi clienţii este o sursă naturală aducătoare de profit dar nu există (incă) licenţă de exploatare pentru ea. Concesionarea este făcută de Primăria Carei pentru o sumă modică, prietenoasă, ca între haveri și barátok și anume de 1000 €/an.

Oare această afacere dubioasă nu trezește nimănui, nici unui organ, suspiciuni rezonabile privind comiterea unor infracțiuni pedepsite de Legea Penală, cum ar fi abuzul în serviciu și, de ce nu, fiindcă obiceiul este practic generalizat în această țară, al celei de dare și luare de mită? Doar mă întreb si eu, ca orice fraier credul, nu dau cu parul.

Exemplu recent de mită http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=7326

de Horia Mărieș la 13 aprilie 2016 - 13:12

V-ați intrebat oare cât de cretini pot fi unii care au ordonat conceperea, redactarea și apoi postarea unui astfel de text, precum si cei care publicându-l pe vlogul lor plin de opinii careiene l-au declarat ca fiind „O inițiativă justificată”?

Vă spun tot eu: foarte cretini și cu mințile TOTAL ODIHINTE, în deplină pauză de gândire, după îngurgitare de bikavér:

„Prin suspendarea paginii, s-a încercat, în primul rând, să se evite acuzaţiile că actualul primar Eugen Kovacs se foloseşte de pagina de Facebook a Primăriei Carei pentru a-şi face campanie electorală.
De asemenea, cunoscând metodele de lucru ale unor candidaţi, s-a încercat evitarea unor potenţiale acţiuni murdare de compromitere. Unii candidaţi sau unele minţi odihnite aflate în slujba lor ar fi putut posta diverse mesaje mai mult sau mai puţin jignitoare pe respectiva pagină de Facebook, ar fi putut face apoi un printscreen şi ar fi putut apoi urla în gura mare despre faptul că pagina este folosită ca armă de campanie. Realizatorii paginii pur şi simplu nu ar putea să stea zi şi noapte pe pagină pentru a şterge comentariile mai mult sau mai puţin jignitoare la adresa unor candidaţi postate de diverşi indivizi interesaţi. Un comentariu de acest gen, găzduit chiar şi timp de câteva minute, ar putea fi folosit ca instrument de compromitere. Să nici nu mai pomenim de eventualele sancţiuni electorale.”

Lasati un comentariu