Se pot depune cereri pentru scutire de la plata impozitului pe clădiri de către careienii cu venituri mici

• publicat la: 28 aprilie 2016
Se pot depune cereri pentru scutire de la plata impozitului pe clădiri de către careienii cu venituri mici

Penultima şedinţă ordinară a actualului Consiliu Local Carei a debutat într-o atmosferă apăsătoare, glacială chiar. Până şi primarul Kovacs a renunţat sî îl  mai denigreze pe liderul liberal Ilie Ciută acum  contracandidatul său la funcţia de primar.

Niciuna dintre intervenţiile acestuia de miercuri, 27  aprilie, nu a mai fost catalogată ca şi minciună  de primarul care  nu a  reuşit să îşi dovedească  niciodată acuzele.

Primele 4 puncte de pe ordinea de zi au fost votate imediat dupa ce presedintele de sedinta a dat curs citirii continutului lor.

La Strategia de Dezvoltare Urbană a mun.Carei pentru perioada 2014-2020, consilierul Ciută a solicitat ca la capitolul  ce cuprinde modernizarea drmuri acces în sat Ianculeşti să se renunţe la  cuvântul acces pentru a reliefa  corect realitate, modernizarea  referindu-se de fapt la drumurile din interiorul localităţii rurale.

…am să vă rog să modificaţi în prezentare şi să notaţi doar  modernizare drumuri. Se va moderniza cumva şi drumul  până la  Capelă domnule primar?…

Luat pe nepregătite, iniţial primarul Kovacs a crezut că este vorba de biserică şi nu a înţeles că se face referire la Capela Mortuară  pe care o folosea în campania pentru prezidenţiale  ca troc electoral.

…care capelă? …se vor moderniza alte drumuri..capela nu se va mai face…probabil asta vreţi să auziţi ..că nu s-a construit în Ianculeşti Capela…?

Proiectul este supus la vot şi aprobat  cu modificările solicitate de consilierul liberal Ilie Ciută.

În cadrul şedinei de ieri, a fost aprobată scutirea la plata impozitului pe clădiri şi terenuri situate la adresele de domiciliu,  proprietatea persoanelor care au venituri lunare mici, începând cu 1 ianuarie 2016, în număr de 7.

Liberalul Adrian Bucureştean a solicitat lămuriri legate de criteriile după care au fost aprobate aceste scutiri, dacă a fost făcută publică posibilitatea de acordare a acestei scutiri  şi a întrebat dacă există o listă cu toate persoanele care se află în această situaţie. Liana Fogaş, şef serviciu de taxe şi impozite locale a precizat că nu are o situaţie cu aceste persoane şi nu a remis nici o înştiinţare  ci a luat în calcul acele persoane care au venit să depună cerere de scutire.

Scutirea de la plata impozitului pentru persoanele care au solicitat acest lucru a fost aprobată în unanimitate.

PH scutire impozit venit mic

Careienii care sunt în situaţia de a avea venituri mici, adică mai mici de 1050 de lei,   pot depune la Primăria Carei o cerere în acest sens, însoţită de o Declaraţie pe proprie răspundere şi o copie după cartea de identitate. toţi au dreptul de a fi scutiţi de la plata impozitului pe clădirile de locuit nu doar cei 7 careieni.

Buletin de Carei

 

 

comentarii

de ana la 28 aprilie 2016 - 09:35

Multumesc frumos pentru informare.
Nu s a discutat nimic despre terasa d – lui Comiati ???

de lola la 29 aprilie 2016 - 14:57

Zvonurile de la primarie sunt ca numai persoanele cu handicap au dreptul.Care este adevarul?Multumesc.

de Radu la 29 aprilie 2016 - 17:08

si in Carei sunt numai 7 persoane cu handicap?
nu vedeti ca se face iar pentru voturi si intersul de grup si omu sarac tot pe dinafara ramane! daca erau corecti ar fi dat un comunicat dar se vede ca iar fac pe ascuns.
Il asteptam pe domnul CIUTA LA PRIMARIE!

Lasati un comentariu