Şedinţă de Consiliu Local cu miros de ofrande electorale

• publicat la: 25 aprilie 2016
Şedinţă de Consiliu Local cu miros de ofrande electorale

Miercuri, 27 aprilie 2016, de la ora 13,00, va avea loc  penultima şedinţă ordinară a CL Carei înainte de încheierea acestui mandat.

Nu mai puţin de 20 de puncte se regăsesc pe Ordinea de Zi.  Predomină pregnant scutiri de taxe şi impozite pe clădiri.

 

 

 

comentarii

de Horia Mărieș la 25 aprilie 2016 - 21:25

Numitul Brém Árpád, încă (dacă nu mă înșel) consilier local din partea UDMR, un fost celebru handbalist al generației de aur Victoria 1970-80 și chiar atâta tot, nimc mai mult, iar acum un de foarte mare succes învârtitor local, fiindcă la învârteli l-au ajutat fără doar și poate și anii de neprețuit și nemaipomenit consilierat local, se raliază și dânsul luptei crâncene care se dă în oraș pentru obținerea de terase în aer liber (așa numitele „locuri de afumătoare”) dar pe spațiul public, pe spațiul verde dintre carosabil și trotuar, în vederea amenajării unei terase de deservire de aproape 60 de metri patrați (sic!), undeva de-a dreptul vis-a-vis de Noul și recent Renovatul Teatru Municipal „Stefan Ruha István” din Carei și se Centrul Cultural Carei.

Exact tichia de mărgăritar care lipsea chelului numit viață culturală careiană.

În principiu eu unul sunt împotriva kitschului și a prostului gust de orice fel ar fi acela, mai ales într-un oraș multicultural și multietnic cu din ce in ce mai mari pretenții de centru (lider) județean de atracție turistică.

Sunt și împotriva acestui tip de terase așezat pe verde între trotuar și acrosabil, o țigănie pură, mai ales dacă individul diune in spatele bombei (clădirii) pe care a închiriat-o prin Szociba Food și loc suficient de mare pentru o „terasă de deservire”. Practic, nenea kezilabdazo are terasa în curte, dar are un tupeu infinit pentru ca să vrea să se extindă și pe spațiul verde dintre carosabil și trotuar.

Unor foști handbaliști li se pare că totul în viață le este permis și că li se cuvine. Îl contrazic. Dur.

Vecinul lui de la nr. 11 (fiindcă solicitarea se referă la locația cu nr. 9 de pe strada respectivă) nu este în nici un fel și în nici un caz de acord cu înființarea acestei așa numite „terase de deservire” pe spațiul verde dintre carosabil și trotuar.

In consecință, să NU dea Dumnezeu cel sfânt, să vrem noi ca să existe bun simț și nu spațiu verde de pe domeniul public și pentru ca ca in sedința în care se va discuta această cerere a nu itului Brém i care sfidează orice culme a kitchului, consilierii locali majoritari UDMRiști să voteze cumva pentru aprobarea cererii.

Intre noi fie vorba, dacă numitul Brém incă mai este consilier local, este cumva in situația clasică că doar „el centrează, dar tot el dă cu capul”?

Ca atunci când fosta consiliera locală Veress Aniko a solicitat concesionarea grajdului grofilor pentru o perioadă de 50 de ani gsic!) și, culmea, intelectualul de actual city manager numit Beko, pe atunci primaș, precum și sleahta lui de mafioți reuniți in Asociația Equus au mai și aprobat cererea nepoatei de grăjdar?

Unii poate că au uitat de acest jalnic și infect matrapazlâc, eu însă nu, deși n-am fost de față. Să se ia foarte bine aminte!

de Horia Mărieș la 26 aprilie 2016 - 11:33

Ludovic Keizer, viceprimarul Careiului, candidat pe lista UDMR pentru un nou mandat de consilier local, a declarat / 4 ore ago / Careianului înformat care nu poate fi manevrat: – (…) „îi rog pe careieni să respecte regulile de bun simţ, care nu costă nimic, dar contribuie la menţinerea curăţeniei în oraş. Este uşor să arunci gunoaie peste tot şi să spui că vor veni cei de la Primărie să facă curăţenie.”

Stimate domnule viceprimar,

Mai ales fiindcă sunteți căsătorit cu o doamnă care a avut numele de fată Mărieș dar cu care, dacă știu eu bine, nu sunt rubedenie.

Vă rog eu foarte frumos, cu tot respectul cuvenit, să confirmați sau să înfirmați dacă este adevărat ce spun unii (cârcotași) prin Carei și anume că dvs. sunteți cel care a incuviințat ca unii careieni să care și să deverseze gunoaiele pe terenul privat aflat la colțul străzilor Peleș și Danko Pista, asta nu azi, ci mai de mult, fiindcă le era mult mai ușor sau mult mai comod așa, in loc să-l ducă la nu știu eu care groapă de gunoi a orașului.

Se pare că dvs. sunteți cel care vă ocupați de astfel de probleme organizatorice și administrative în Carei și nu primarul Eugen Kovacs. Nu de alta, dar dânsul are tendința să spună mereu (de exemplu in ședință CL Mun. Carei dinn31 martie a.c.) că nu este treaba lui, „Ce treabă am eu?” deci practic vrea să arunce vina în spinarea dvs.

Asta apropo și de ultima tulburare de posesie care a avut loc recent pe acel teren si de proba video ce însotește plangerea penală pe care am adresat-o în data de 31 martie a.c. Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei. http://youtu.be/KxYSzUoi0jw

Pe de altă parte, vă mai rog eu frumos încă ceva. V-am mai rugat, dar n-ați dat curs solicitării mele in nici un fel.
V-ați făcut că plouă.

Vă rog eu frumos, ca într-in viitor interviu pe care urmează să-l acordați domnilor Szasz, Megyeri, Boros, Bâtea sau chiar Curpaș, (oricăruia dintre ei, fiindcă toți sunt „de-ai casei”) să clarificați cât se poate de exact relațiile pe care fostul dvs socru, regretatul domn Mărieș V. Ioan le-a avut cu fosta și odioasa Securitate.

Nu de alta, dar coincidența de nume a fost probabil cauza pentru care unul dintre distinșii jurnaliștii careieni să mă facă la un moment dat „vén szekus”, lucru pentru care în mod evident, va plăti exact atât cât merită să plătească.

Îmi datorați această clarificare, pe care trebuie să o faceți in mod public, mai ales fiindcă va trebui, ca si candidat la funcția de consilier local să semnați o declarație pe proprie răspundere cu privire la acest aspect, asta dacă sunteți un om de onoare.
Vă mulțumesc anticipat.

de Horia Mărieș la 26 aprilie 2016 - 13:34

Mare este grădină lui Dumnezeu și multă minte trebuie să-ți lipsească ca să poți scrie așa ceva:

„Din cauza opoziţiei înverşunate a unor vecini, Consiliul Local a amânat deja de două ori luarea unei decizii în privinţa aprobării terasei. Administratorul Comiati speră ca în şedinţa de mâine consilierii să ia în calcul cele peste 300 de semnături de susţinere. Prin comparaţie, pentru a candida independent pentru un post de consilier local, Comiati ar fi avut nevoie de 500 de semnături de susţinere.Se pare că problema terasei va fi tranşată în şedinţa de mâine. Consiliul Local trebuie să aleagă între două posibilităţi. Cea de a ajuta un întreprinzător local, patron de bar, a cărei afacere este periclitată de Legea antifumat. Un patron care are angajaţi şi care contribuie la bugetul loca. Cea de-a doua posibilitate se referă la a lua în calcul cererile unor vecini nemulţumiţi, care susţin că terasa le va aduce doar fum şi gălăgie.”

Iniiativa privată locală este musai să fie sprijinită. Dar nu oricum. Vezi si cazul de care am mai scris, ală al numitui Brem Arpad.
Ce are oare sula cu prefectura? Ce are o listă de semnaturi de susținere, exact ca si la alegerile locale, cu „acordul asociației de locatari” din blocul în fața căruia, la 2,55 m de zidul blocului se dorește amplasarea terasei?
Ma repet și-mi cer scuze: Mare mai este grădina lui Dumnezeu și mulți sunt cei care reușesc să-i sară gardul.

de Horia Mărieș la 26 aprilie 2016 - 14:10

Cu referire la punctele 14-18 de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Carei din data de 27.04.2016 (adică de mâine), ora 13:00.

Se vor lua în discuție cererile depuse la U.A.T. Carei, Serviciul Impozite și Taxe Locale ale numiților Suth Călin Marcel, av. Mărginean Maria Eva, Vida Elisabeta, Toth Beatrice, Toth Mihai Iuliu, Kirner Tamas, Kirner Tibor privind scutirea la plata impozitelor și taxelor locale datorate de respectivii pe anul 2016 pentru anumite imobile deținute de aceștia pe considerentul că sunt încadrate ca monumente istorice și fiindcă s-ar respecta Procedura nr. VI Anexa E la H.C.L. nr. 112/2015 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pe anul 2016.

Toate bune și frumoase, dacă așa sună legea, atunci așa să se procedeze fiindcă unde-i lege, nu-i tocmeală. Oricum n-ar fi o pagubă prea mare pentru bugetul local fiindcă din cererile aflate in discuție la punctele 14-16 scutirea ar fi de sub 150 de lei pe bucată iar la poziția 17 de sub 2000 lei. Pagubă-n ciuperci.

Prejudiciul major ar fi poate doar in cazul scutirii de la plata impoItelor locale a numiților Tibor și Tamas Kirner, unde gaura in bugetul local ar fi în jur de 21.000 lei anual. Insă, unde merge suta, merge și mia. Până aici, nici o problemă.

Niscaiva probleme pot sa apară de fapt doar pe la punctul nr. 15 aflat pe ordinea de zi, adică la cererea depusă de doamna av. Mărginean Maria Eva, în prezent consilier județean din partea UDMR dar și candidat (este drept, cu șanse incerte de a fi aleasă, fiindcă locul ei de pe listă este la limita eligibilității) la funcția de consilier local în Carei din partea UDMR. Dânsa a solicitat scutirea la plata impozitelor locale pentru suma de 80 (optzecidelei) pe anul 2016, asta in condițiile în care, conform declarației de avere pe anul 2015, care poate fi găsită fără nici o problemă de oricine, fiindcă este un document public pe portalul oficial al Consiliului Judetean Satu Mare, distinsa doamnă avocat deține nu mai puțin de 12 imobile (8 la Carei, 3 la Satu Mare, unul la Budapesta), deține 7,30 hectare teren agricol, are depozite bancare de 40.000€ și de 20.000$, a declarat că a realizat venituri anuale de 3.429 lei din avocatură (aiurea! minciuna asta este un caz flagrant de evaziune fiscală fiindcă cunoaștem din proprie experiență apucăturile avocatei), 49.644 lei anual din pensia privată de la Casa de Asigurări a Avocaților, 10.885 lei anual indemnizație de consilier județean, 28.800 lei anual chirii din inchirierea bunurilor, etc.

http://cjsm.ro/download/consiliericjsm/margineaneva/margineaneva_declaratii/M%C4%83rginean%20Maria%20Eva.pdf

O meschinărie atât de strigătoare la cer eu unul n-am mai intâlnit în întreaga mea viață. Meschinarie ce denotă atât lipsă de obraz cât și o lipsă de caracter inimaginabilă. Să faci cerere pentru ca să fi scutit la plată de o sumă de 80 (optzeci) de lei anual, în condițiile in care tu dispui de venituri anuale babane de zeci de mii de lei, este ceva cu mult mult mai tare decât orice caz clasic Hagi Tudose. Părerea mea.

Rușinică, distinsă tanti Horn, aia cea tare mică și făr’ de nici o frică!
Dar una cu un tupeu mai mare decât Monumentul din Carei, sau, mai bine spus, decât Castelul Károlyi, fiindcă și pe ăla a vrut la un moment dat duduia avocat să pună mâna.

Întrebare directă adresată distinsei doamne Fogaș Maria Liliana, șef servciu I.T. Locale în cadrul instituției numită U.A.T. Municipiul Carei:

Detin și eu o casă de prin secolul XIX în Carei. Ce trebuie să fac, ce uși trebuie să deschid ca să fie declarată casa respectivă monument istoric și pentru ca să fiu scutit de la plata impozitelor locale pentru acel imobil? Nu de alta, dar plătesc impozit pe ea probabil mult mai mult decât plătea avocata consilier județean UDMR pentru măgăoaia aia de casă de pe str. V. Lucaciu nr. 41 in care a locuit pentru câteva luni poetul Ady Endre pe vremea când era licean la Carei. De ce trebuia să plătească atât de puțin (80 de lei) avocata pentru ditamai casa, este un cu totul alt subiect (poate) interesant, dar peste care eu unul sar cu nonșalanță acum.

de Horia Mărieș la 27 aprilie 2016 - 23:27

Brém și Comiati n-aveau nevoie de fapt aprobări pentru „terase afumătoare”, care să le fie date prin votul majorității UDMR-iste din CL Carei, în ciuda avizului negativ dat în scris de domnul Egli de pe la urbanism.
Puteau aplica metoda descrisă in articolul de mai jos.
Asta, dacá celebra căruță cu proști nu s-ar fi răsturnat mai nou și pe la Carei.
Din păcate, așa cum ne-au demonstrat-o ultimele evenimente, chiar acolo s-a și răsturnat. Ne-a demonstrat-o recent și președintele organizatiei PMP Carei cu listele lui de tot rahatul pe care le-a prezentat la BEC Carei în ultima zi, la ora 23:30.

Halal președinte (care, dacă îmi aduc eu bine aminte, scotea in 2012 ziarul efemer online „Careianul” și care țintea, via Dan Diaconescu (în) Direct – cel care înfundă azi bine merci Beciul Domnesc) un loc in Senat sau in Camera Deputaților, că nici nu mai tin bine minte unde pisici se mai dorea si nesimțitul ăsta. Oare ce coeficient IQ o fi având actualul președintele al org. PMP Carei? Știe cineva? Are cumva peste 10?
Mira-m-aș!

Legat de coeficientul IQ, este bunecunoscut faptul că el mai poate fi și îmbuntățit, chiar și prin sport. Mens sana în corpore barosana.
Nu prin airsoft, nu prin tirul cu arcul de proveniență hună, nu prin jocul de table sau prin bambilici – ci eventual prin șah, prin go sau chiar prin shudoku. Asta, doar dacă respectivul chiar le are pe alea cu socoata pe cele zece degețele, adică le are cu primele două-trei clase primare. Nu este cazul, evident, la intelectualii membri ai organizației PMP Carei, aia patronată de la centru de marinelul Băse.

http://m.stireazilei.com/ce-smecherie-au-inventat-patronii-de-baruri-pentru-a-trisa-legea-anti-fumat-s-ar-putea-aplica-in-toata-tara/

de Horia Mărieș la 28 aprilie 2016 - 12:35

27 aprilie 2016. Ședința Consiliului Local.

Punctul 20. DIVERSE.

https://www.facebook.com/marieshoria/posts/1079271305468441

Pauză totală.
Liniște de mormânt.
Tac toți, în frunte cu primarul si viceprimarul, exact ca porcii în păpușoi.
Au rămas cu privirile pironite în pământ. Sau pe masă.
Băieții mut fuște.
Cum de nu le crapă obrazul de rușine?
Nu le crapă, fiindcă n-au.
Obraz.

de lola la 29 aprilie 2016 - 16:30

„Jos cu palaria” in fata consiliului.Eu cunosc aceasta fetita de mic copil si nu doresc nimanui ca sa treaca prin ce a trecut ea si intraga familie al ei.Daca ma gandesc ca aceasta adunatura ne reprezinta interesele,imi vine sa fug in lume.Daca cineva are o idee cum am putea ajuta aceasta familie,eu unul sunt de cord.In final va doresc sarbatori fericite.

de careianul la 29 aprilie 2016 - 17:11

Nu sunteti in cunostinta de cauză! Tatăl fetei a venit pentru că primarul nu doreşte să bage pe oridnea de zi aceste probleme de sănătate a fetei pentru că oamenii nu votează cu el! până a fost plecată în america la operaţie, fetei i s-a tăiat ajutorul de la primărie. Consiliul local nu poate vota un proiect care nu există pe ordinea de zi. Deci ajungem tot la datornicul de primar al Careiului!

de lola la 29 aprilie 2016 - 18:04

Aveti dreptate,nu stiu cine intocmeste ordinea de zi dar asa stiu ca aproba consiliul,daca ma insel cer scuze,dar una ca alta situatia acestei familii ramane dramatica,mai ales ca,fetita dupa cum stiu este ambitioasa si invata bine,pacat sa nu fie ajutata din motive de ambitie.Ei au cerut un ajutor fiindca au nevoie si nu au obtinut,iar altii au cerut scutirea la plata taxelor si impozitelor locale de zeci de mii de lei si au obtinut(cate ajutoare se putea acorda di aceste sume pentru cei nevoiasi?).Se pare ca nu cu aceeasi masura se impart drepturile la fiecare din noi.

de careianul la 29 aprilie 2016 - 18:33

Dacă primarul nu introduce pe ordinea de zi cererea tatălui consilierii nu au ce să aprobe.
primăria a tăiat drepturile fetiţei după ce a fost operată. Prmăria Carei cu serviciul de asistenţă socială nu au trecut pe lista de aliomente de la UE acest copil cu handicap dar alţii care au pensie de handicap de vedere fără să aibă de fapt probleme primesc mereu alimente. Şi mai au şi ditamai vilocul acasă şi tot primesc alimente pentru săraci! Aşa lucră primăria cu primar cu datorii la buget!

de Horia Mărieș la 29 aprilie 2016 - 19:40

@lola la 29 April 2016 – 18:04
@careianul la 29 April 2016 – 18:33

Nu numai primarul poate să introducă pe ordinea de zi diverse proiecte de hotărâri.
Orice consilier local are acest drept.
Dacă il inteesează rezolvarea unei anumite probleme.

De exemplu, cererea tatălui Andrei putea fi pusă în discuție la inițiativa consilierului Brem, dar dânsul era preocupat în sedinta respectivă să i se aprobe infiintarea unei terase în fața cârciumii pe care o manageriază mai nou, pe spațiul verde teren public dintre trotuar și carosabil; de doamna Vénig Gabriella, săfa comisiei de ínvátámant si care trebuie sá se preocupe in primul rând de soarta elevilor nevoiasi si abia apoi sá intre ín clenciuri legate de faptul dacá cultele (sáracele de ele, 🙂 dar toate, fara nici o exceptie!) trebuie sá plărească sau nu impozite pe anumite cládiri, apoi chiar si de profesorul Rusu, fiindcá stie si dansul foarte bine cât de greu se educă un elev si cu ce se mănâncă íntretinerea acestuia la liceu. etc.

S-a íntamplat însă exact ceva la care m-am asteptat:

Pauză totală.
Liniște de mormânt.
Tac toți, în frunte cu primarul si viceprimarul, exact ca porcii în păpușoi.
Au rămas cu privirile pironite în pământ. Sau pe masă.
Băieții mut fuște.
Cum de nu le crapă obrazul de rușine?
Nu le crapă, fiindcă n-au.
Obraz.

Pfuiiii!!!

PS Suntem (unii dintre noi) ín Vinerea Mare.
Aud chiar acum clopotelor de la o biserică ortodoxă din vecini care probabil cheamă credincioșii la o slujba religioasá.
Dacá n-ar fi asa, as trage niste ínjuraturi la adresa ãlora din consiliul local Carei, sá ma tina minte toatá viatá lor.
Dar lasă. O sá ii mai ínjur doar dupa ziua de 3 mai. Până atunci íi las să le priascá kirbáj-ul.

de Horia Mărieș la 30 aprilie 2016 - 01:48

La Mulți Ani! domnișoarei Némethi Andrea Júlia cu ocazia implinirii frumoasei vârste de 18 ani.

Lasati un comentariu