Şi careienii români au dreptul la informare. Şi ei plătesc taxe şi impozite locale

• publicat la: 25 aprilie 2016
Şi careienii români au dreptul la informare. Şi ei plătesc  taxe şi impozite locale

Din data de 7 aprilie 2016, românilor careieni li se îngrădeşte dreptul integral la informare despre activităţile desfăşurate  sub egida Centrului Cultural Carei. Informările de pe pagina acestei institutii apar  doar  în limba maghiară din 7 aprilie.

Faptul este unul nemaîntâlnit până acum în istoria acestei institutii culturale aflate în subordinea primăriei Carei.  Având în vedere că si careienii români sunt contribuabili oneşti  la bugetul local al orasului de unde sunt plătite şi salariile angajatilor acestui centru cultural, ar fi de bun simţ dacă toate  informatiile legate de evenimentele culturale ar fi traduse întocmai cum apar în limba maghiară. În timp ce unele informaţii nu apar deloc traduse, câteva  sunt prezentate trunchiat. Sunt evenimente, precum o gală de dans popular maghiar , la care ar participa şi careienii români dacă ar ştii despre ce este vorba.

Aceste derapaje de la normalitate  denotă încă  o dată  nevoia  existenţei unui reprezentant al românilor în administratia locală. Vă reamintim că de 8  ani de zile,  în municipiul Carei şi primarul şi viceprimarul  aparţin formaţiunii  UDMR Carei.  Mai mult, cei doi consilieri personali ai primarului  au fost aleşi din presa de limbă maghiară iar unul dintre ei este chiar membru în biroul local al UDMR şi candidat la CJ.  Adminstratorul public al oraşului este tot un membru UDMR , fost preşedinte iar majoritatea şefilor de servicii din primărie sunt  membrii UDMR. Unii au şi afaceri cu primăria Carei.

Buletin de Carei

comentarii

de Lorela la 25 aprilie 2016 - 19:41

Da Bogdan Georgescu sau Adi Pascace ce naiba fac acolo ?

cultura carei
Today at 11:57 AM

To

de Maria la 26 aprilie 2016 - 16:44

Este inadmisibil dispretul cu care suntem tratati.Chiar si atunci cand ni se prezinta traduceri,acestea sunt voit inexacte,cu omisiuni sau distorsionari de sens,pentru ca domnii de la UDMR ne cred pur si simplu prosti.Ar fi timpul sa le demonstram ca stim care este traducerea exacta a textelor dubioase pe care vor sa ni le strecoare pe neobservate in „comunicarile” adresate noua,romanilor si ca nu din prostie sau din ignoranta am omis sa le comentam ci din dorinta de a evita provocarile de orice fel si conflictele pe care ei le-ar declansa cu mare drag.Nu raspundem la provocari dar asta nu inseamna ca n-am inteles manevrele celor care incearca sa ne provoace ca,dupa aceea,sa ne arate cu degetul:uite ce rai sunt romanii!

Lasati un comentariu