Sindicaliştii de la UAT Carei cu salarii de invidiat

• publicat la: 14 aprilie 2016
Sindicaliştii de la UAT Carei cu salarii de invidiat

Proiectul de ordonanță de urgență privind salarizarea bugetarilor ţine capul de afis de câteva zile incoace. Ieri, a fost anuntata  retragerea lui  de Ministerul Muncii.  Anunțul a fost făcut de liderii sindicali la ieșirea de la negocierile care au avut loc marți în Consiliul Naţional Tripartit, format din Guvern, sindicate și patronate.  Ordonanța privind salariile bugetarilor urma să fie aprobată în ședința de Guvern de miercuri dar ministrul Ana Costea l-a retras.

Subiectul salarizării personalului bugetar din România a fost mereu unul dezbătut şi  întors pe toate feţele.

Singura primărie din România unde acest subiect este tabu şi ţinut sub tăcere  este Primaria Carei. Motivul? Aici salariile sunt de domeniul fantasticului şi greu de imaginat pentru oricine. Performanţele? Ajunge să facem o plimbare prin oraş pe oricare altă stradă decât cea principală. Sau la Biblioteca Municipală. Sau la adăpostul de noapte sau la blocurile şi casele din spaţiul locativ al primăriei Carei.  Realitatea bate filmul când vine vorba de UAT Carei.

La ce altă primărie  dintr-un oras cu 21.000 locuitori  si infrastructura rutieră şvaiţer găseşti un post de administrator public cu salariu 10.640 lei lunar?  Ce altă primărie cu angajati ce fac parte din sindicatul Proautonomia  oferă un   salariu  mediu al aparatului primarului de peste 970 de euro, evident echivalentul în lei, lunar? Curios că armata  de jurnalişti angajată de primar păstrează totul sub tăcere când ar trebui să fie motiv  de mândrie.

Trebuie să recunoasteti că este o performanţă ca la primăria unui oraş în care trotuarele nu au mai văzut o reabilitare din anii comunismului şi  unde există   drumuri  brodate cu gropi la tot pasul , salariul mediu să fie cel amintit  mai sus.   Familii întregi lucrează  în Primăria mun.Carei  iar  unele dintre ele au chiar contracte de colaborare  între primărie şi  afacerea personală. Totul e posibil în Primăria din  Republica de la Carei.  Directorii de departamente beneficiază de salarii de  peste 5.000 lei, unele chiar de 8.800 lei sau 7.700 lei …  Câte unul dintre ei  derulează afaceri cu primăria  cu cifre ameţitoare.  Materialul nu este un pamflet si trebuie deci tratat ca atare. În baza dreptului la libera informaţie, legea 544 din 2001, cârcotaşii   pot cere  aceste date pentru a se convinge singuri.

Prin comparaţie, salariile medicilor şi profesorilor… sunt biete cenuşărese.

redacţia

comentarii

de Horia Mărieș la 14 aprilie 2016 - 20:10

E normal să fie așa.
Medici și profesorii au ani mulți de școală, ăia din primarie care au salarii medii de 970 de € pe lună, n-au.
Este vorba de cea de a patra lege universală a compensației.
Medicii și profesorii se pot declara mulțumiți că au ani mulți de școală, ăilalți se pot declara mulțumiți că au mulți euroi.
În final toată lumea este mulțumită.
Asta se și vrea.

Lasati un comentariu