Accident la Moftin şi contrabandă cu ţigări la Pişcolt

• publicat la: 30 mai 2016
Accident la Moftin şi contrabandă cu ţigări la Pişcolt

Polițiștii Secției Rurale Petrești, au identificat în trafic un transport de țigări provenite din activități de contrabandă.

Acționând în urma desfășurării unor activități specifice, polițiștii Secției Rurale Petrești,  au oprit pentru control în trafic, în data de 29.05.2016  la ora 09:30,în localitatea Pișcolt,  un ansamblu de vehicule alcătuit din cap tractor marca Scania și semiremorcă, înmatriculate în județul Arad, care se deplasa dinspre  Carei înspre Oradea.

La volanul vehiculului a fost identificat un bărbat cu dublă cetățenie, română si moldovenească, de 32 de ani din municipiul Arad, iar cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că acesta avea ascunse în lăcașul destinat trusei de scule din cabina capului tractor, un numar de 56 pachete țigări a câte 20 fire țigarete fiecare,   având aplicate timbru emis de autoritatile fiscale ucrainiene și pentru care bărbatul nu a putut prezenta acte de proveniență.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea  infracțiunii de  contrabandă cu țigări , faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006.

Cantitatea de țigări a fost confiscată, iar cercetările continuă în vederea stabilirii întregului complex de împrejurări în care s-a comis fapta.

În data de 30.05.2016, la ora 08:45, polițiștii rutieri au fost solicitați să intervină la un eveniment, produs pe podul din apropierea localității Moftinu Mic.

La fața locului, polițiștii au stabilit că o conducătoare auto de 38 de ani, din comuna Decebal, județul Satu Mare,  circulând cu un autoturism pe DN 19 dinspre Carei spre Satu Mare,  pe fondul efectuării  unei depășiri neregulamentare, pe un sector de drum unde este interzisă efectuarea unei astfel de manevre, a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din sens opus, condus de un tânăr de 24 de ani din Valea lui Mihai.

În urma impactului a rezultat, pe lângă avarierea autoturismelor, și rănirea ușoară a tânărului bihorean, care a fost transportat la spital pentru investigații și îngrijiri medicale.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, cercetările urmând să continue sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii rutieri au acţionat pe principalele artere de circulaţie pentru prevenirea accidentelor rutiere şi pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulaţie pe drumurile publice.

Pentru neregulile depistate în trafic, poliţiştii au aplicat 129 sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor se ridică la suma de 14 275  lei.

Ca măsură complementară poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 5 permise de conducere pentru abateri ca depășirea limitei legale de viteză și efectuarea de manevre neregulamentare de depășire.

Lasati un comentariu