Accidentele care deschid ochii vigilenţei

• publicat la: 7 mai 2016
Accidentele  care deschid ochii vigilenţei

Patrick Ekeng, fotbalist la Dinamo Bucuresti , a murit. În 2016, un sportiv de performanţă a murit pe un stadion care se află exact lângă un spital. Nu se ştie dacă Patrick Ekeng putea fi salvat, însă din mărturia doctorului clubului Dinamo reiese că, de fapt, camerunezul nici n-a beneficiat de cele mai simple metode care puteau să-i crească şansele de a rămâne în viaţă.

Cazul nu este unicat în România. Nu numai la Bucureşti se întâmplă ca oamenii să moară cu zile. In noiembrie 2015, la 700 de km în spatele gării din Bucuresti, în muncipiul Carei, un pensionar a murit după ce a căzut cu bicicleta într-o groapă… nesemnalizată din Grădina  Viilor . A mai fost şi cazul tinerei femei de 36 de ani care a rămas fără un picior pentru malpraxis. Sau al băiatului de 12 ani care a  ajuns la spitalul judeţean cu traumatism cranian şi degete rupte după  ce a căzut cu bicicleta pe un trotuar central cu denivelări datorate lucrărilor de proastă calitate. Recent, o femei a fost muşcată de câinii vagabonzi din mun.Carei, în plină zi şi  putin a lipsit ca să  nu fie mutilată dacă nu intervenea  un grup de tineri din blocul vecin.

Dacă în cazul fotbalistului bucureştean a  fost fatală  nefolosirea unui  defibrilator, în Carei , lipsa implicării  actualei conduceri  în urmărirea lucrărilor ce au loc pe domeniul public  îşi spune cuvântul.

A trebuit ca un om să moară pentru ca să apară peste tot în oraş semnalizări ale  locurilor unde se efectuează lucrări de construcţii. A trebuit  ca un băiat să cadă  şi   să  fie afectată starea sa de sănătate pentru ca administraţia locală să ia măsuri de remediere a gropii semnalizate de Buletin de Carei cu 5 zile înainte. Zile bune de la accident,  locul era semnalizat…cu o pungă în vârf de băţ, ca  în imagine. Locul este chiar în faţa Monumentului Ostaşului Român din Carei deci nu undeva ascuns la periferie….

Ceea ce ne face să constatăm că  asigurarea unui climat de securitate prin prestarea de servicii de calitate  şi măsurile preventive sunt la fel de necunoscute sau neaplicate dacă vreti, şi la  Bucureşti şi la Carei.

Daniela Ciută

comentarii

de fane la 7 mai 2016 - 21:59

Pe portiunea de trotuar din poza din pacate se adancesc iar gropile, incet dar sigur.

de oras distrus la 8 mai 2016 - 05:28

Daca premiteti unor ciocoi incompetenti sa bata joc de viata si siguranta voastra si a copiilor vostrii,va meitati soarta.Nimeni din lumea asta nu va lupta pentru interesele voastre anafara de voi, carora va mai pasa de ceva.

de Horia Mărieș la 8 mai 2016 - 06:34

@oras distrus la 8 May 2016 – 05:28

Corect.

de desteptarea! la 8 mai 2016 - 06:44

Alooo Careienii!Mai dormiti?Nu va pasa de soarta?

Lasati un comentariu