Complexele unui consilier numit de primar faţă de soţia unui consilier ales prin votul careienilor

• publicat la: 23 mai 2016
Complexele unui consilier numit de primar faţă de soţia unui consilier ales prin votul careienilor

În timp ce primarul Kovacs mai vrea un mandat pentru a mai acorda lucrări supraevaluate firmelor de casă , trimiţând  scrisori mincinoase către plătitorii de taxe şi impozite careieni, consilierul său personal se ocupă de nevestele contracandidaţilor săi , de fapt doar de a contracandidatului său dacă luăm în calcul că toţi ceilalţi au afirmat că ei nu au nimic de comentat la adresa primarului Kovacs cu care se înţeleg foarte bine ( oare suficient de bine ca să fie şi…colaboratori în campanie?) .  Să  deranjeze   faptul că doar soţia candidatului Ciută este independentă financiar şi nu are treabă cu banul public?  Sau doar faptul  că are şi locuinţă personală şi nu a trebuit să apeleze la locuinţele sociale alocate de primărie pentru  grupul de interes şi nici la posturi înalte de bugetar….?

Una peste alta, consilierul orgolios al primarului a  reuşit să citească din articolul

http://www.buletindecarei.ro/2016/05/lista-rusinii-si-maririle-de-salarii-din-2009-cateva-dintre-realizarile-tinute-ascunse-de-primarul-kovacs.html

doar pasajele legate de Ilie Ciută şi  întrunirea de sâmbătă de la castel cu oaspeţii din Ungaria. Nu şi pasajele legate de datele concrete din primăria de unde  este remunerat. Cu această ocazie, Buletin de Carei a descoperit că au apărut fisuri în comuncarea comandoului de presă din jurul primarului Kovacs căci altfel nu ar fi pus întrebarea…de unde ştiţi ce s-a discutat acolo , …şi alte bla, bla, bla-uri.

Pentru un minim de informare, aducem la cunoştinţă că de fapt Buletin de Carei a fost prezent la Castel în perioada în care senatorul Pataki cu ceilalţi oaspeti au sosit la Castel şi apoi s-au retras în sala 3 pentru acea şedinţă. Mai mult, pagina de socializare a candidatului Kovacs susţinut de primarul Kovacs cuprinde imagini şi informaţii legate de ce anume s-a povestit .

Ceva probleme în paradis… dragilor?

Buletin de Carei mulţumeşte   pentru reclama gratuită şi promovarea comentariilor cititorilor noştri. Să fie o încercare de apropiere sau doar de linguşire gratuită?

Buletin de Carei vă redă în continuare pasaje neluate în seamă de consilierul primarului care  nu are un orar binestabilit la primăria Carei şi poate jongla cu timpul de lucru în aşa fel încât să poată posta şi pe blogul lui în timpul amiezii.

Spicuiri neluate în seamă din articolul Lista ruşinii şi măririle de salarii din 2009 câteva dintre realizările ţinute ascunse de primarul Kovacs

Pentru a fi mai uşor observate de scrib , am  folosit opţiunea Bold.

…………………

Potrivit statisticilor, în municipiul Carei  cu administraţie UDMR, tot ce se colectează ca impozit  de la firme şi persoane fizice este folosit exclusiv  pentru plata salariilor  din primărie şi a cheltuielilor pentru bunuri şi servicii autorităţi publice. Cu alte cuvinte, careienii plătesc dări pentru a asigura plata salariilor din primărie iar pentru investiţii nu se mai lasă niciun leu din aceste fonduri colectate.

Datornicul primar Kovacs ce mai vrea un mandat nu este adeptul transparenţei în administraţie şi nici al respectării legislaţiei în vigoare. Nu degeaba scrisorile sale către careieni  cuprind doar …realizările din ultimii 6 ani deoarece dacă le cuprindeau şi pe cele de acum 7 ani trebuiau să menţioneze despre fenomenala mărire de salarii a  aparatului primarului în noaptea dintre anii  2009 şi 2010.  Curtea de Conturi a venit mereu în control de atunci dar nu a sesizat că  de la 31 decembrie 2009  şi până la 1  ianuarie  2010 salariile  s-au mărit de 3  ori , pentru apropiaţi desigur. Cel mai favorizat a fost fostul primar Beko, actual city manager adică administrator public care în decembrie 2009 avea 2954 lei salariu iar deja în 2010 avea 10.990 lei …

La ora actuală, site ul oficial al municipiului Carei este varză, adică actualizat în dorul lelii  deşi avem angajaţi câţiva administratori bine remuneraţi. Mai există şi acum secţiunea Acte şi Probleme precum şi multe secţiuni  totalmente  goale.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu