Dezinformările presei de casă a Primăriei Carei. Toate tunurile pe Ilie Ciută, liderul liberal

• publicat la: 5 mai 2016
Dezinformările presei de casă a Primăriei Carei. Toate tunurile pe Ilie Ciută, liderul liberal

Telenovele lacrimogene ce se doresc  a impresiona un electorat captiv continuă şi în această săptămână în presa de casă a primăriei Carei.   În numărul de astăzi al ziarului de casă al UDMR Carei, editat de asociaţia culturală cu acelaşi nume, unde se află în consiliul director candidatul Kovacs susţinut de primarul Kovacs, alături de consilierul local Venig şi de administratorul public Beko Tamas, apare dovada faptului că pentru această categorie de  angajaţi şi colaboratori din primăria Carei  are mai mare  importanţă limba vorbită decât  competenţele profesionale. Adică se ia în discuţie doar aptitudinea lingvistică a unui candidat şi se ignoră calităţile profesionale. Nu şi în cazul altui candidat tot nevorbitor de limbă maghiară.

Tot materialul  tipărit astăzi  este îmbrăcat de la bun început în haina clasică şi deja prea uzată a Minciunii. În numărul de azi,   Buletin de Carei nu apare ca şi autor al semnalărilor aspectelor menţionate ci se încearcă inocularea ideii că altcineva este autorul acestui material. Pentru cei care reuşesc să citească pe litere  măcar, precizăm că  Buletin de Carei a fost cel care a semnalat faptul că se acordă prea mare importanţă limbii vorbite şi nu performanţelor profesionale.

http://www.buletindecarei.ro/2016/04/goarna-udmr-carei-nu-precizeaza-daca-in-finlanda-primarii-au-datorii-la-bugetul-de-stat.html

Unde apare în materialul publicat de Buletin de Carei  faptul că Ilie Ciută nu recunoaşte că nu este vorbitor de limbă maghiară?

Ilie Ciută, în calitate de candidat pentru primăria Carei ţine şi în acest număr al presei de casă capul de afiş dar nu ca proprietar al unei firme locale de producţie cu o activitate neîntreruptă de 25 de ani sau în calitate de angajator de careieni  sau ca  şi consilier local de 16 ani neîntrerupţi  ci ca nevorbitor de limba maghiară.

Pentru presa de casă a UDMR din oraşul multietnic Carei are relevanţă doar limba vorbită. Drept urmare, administraţia ce conduce oraşul  se poate lăuda doar cu performanţa limbii vorbite pe care o pretinde şi unora dintre candidaţii ce vor să se înscrie la concursuri pe post  în primăria Carei.

Municipiul Carei are o Bibliotecă Municipală UNICĂ   în Ardeal, ca în filmarea de  mai jos,

http://www.buletindecarei.ro/2016/03/imagini-de-groaza-de-la-biblioteca-din-carei-video.html

are locuinţe de necesitate unde locatarii nu îşi pot asigura igiena zilnică,

http://www.buletindecarei.ro/2016/04/igiena-zilnica-pentru-10-careieni-sub-administratia-kovacs.html

are şcoala Vasile Lucaciu fost liceu de renume unde geamurile se închid cu cuiul ,

are sală de sport centrală înconjurată de gunoaie de 8 ani de zile.

Administraţia UDMR cu ajutorul consilierilor majoritari UDMR din CL  împiedică orice proiect propus de liberali ca mai apoi să le reia ca fiind ale lor, cum este cazul sensului giratoriu principal sau al renovării Castelului Karolyi sau al Capelei Mortuare din Ianculeşti.  A fost menţionat pe undeva că statutul Fundaţiei de promovare a turismului local îl are ca părinte pe Ilie Ciută? Sau că acesta şi-a dat demisia în momentul în care primarul Kovacs a solicitat şi i s-a aprobat cumpărarea unei maşini Renault  Fluence  pentru uz personal?

Toate tunurile sunt puse pe liberalii careieni care nu  se lasă ademeniţi de binefacerile unei alianţe împotriva cetăţeanului de rând.

Urmăriţi şi vă veţi convinge că de fapt  pentru primăria Carei candidează preşedintele PNL Carei şi al UDMR Carei. Acesta este motivul pentru care contracandidatul UDMR la primăria Carei este mereu tocat şi disecat de toată presa de casă kovacsistă spre deosebire de ceilalţi doi candidaţi.

Oricât de greu le vine celor de la  conducerea oraşului să recunoască, singurul candidat care s-a prezentat în faţa careienilor cu proiecte realizate inginereşte  este Ilie Ciută.   Singurul Candidat care a ales dialogul cu careienii pe străzile oraşului ziua în amiaza mare pentru a le cere semnătura de susţinere a fost tot candidatul Ilie Ciută.

Independent financiar, acesta şi-a făcut temele pentru campanie în respect pentru careieni la fel cum procedează de 16 ani ca şi consilier. Până şi administratorul public Beko Tamas  recunoaşte aceste calităţi ale lui Ilie Ciută.

Ce este însă mai trist pentru susţinătorii candidatului actual primar este că  nu au acces la informaţii integrale ci doar secvenţiale .  Dar careianul de rând, cel care se prezintă la ghişeele servicului de taxe şi impozite cunoaşte realitatea careiană indiferent de  încercările disperate de cosmetizare a  ei de către scribi bine remuneraţi.

Indiferent de rezultatul alegerilor locale din 5 iunie 2016, candidatul Ilie Ciută rămâne cu performanţele sale la firma sa de producţie şi cele în calitate de consilier iar contracandidatul său îşi va păstra în continuare statutul de datornic  la bugetul de stat pentru care are reţinere pe salariul de primar.

Grupul de interes ce a acaparat primăria Carei va ţine cu dinţii de aceste privilegii dar nici măcar coalizarea celor 3 partide pentru menţinerea OMERTEI la nivel de Carei nu reuşeşte să schimbe crunta realitate  dintr-un oraş cu un primar datornic şi un viceprimar ce în 8 ani de zile nu e reuşit nici măcar renovarea veceului exterior stadionului, rezervat sutelor de concurenţi sosiţi la concursurile atletice. De 8 ani de zile,  la conducerea oraşului se află exclusiv membrii ai UDMR Carei  şi toate încasările  unui oraş  din taxe şi impozite locale de la firme sau persoane fizice  se cheltuie pe salariile din primărie.

Pedalarea pe o campanie orientată obsesiv către  incitarea etniilor ce alcătuiesc comunitatea careiană denotă doar disperarea de a nu avea o viziune pentru dezvoltarea din punct de vedere economic al mun. Carei şi nici măcar un Plan Urbanistic General.

Restul…e telenovelă chiar şi în oraşul multietnic Carei unde şi copii de grădiniţă văd deja diferenta între imaginile prezentate în ziarul captiv şi realitatea înconjurătoare.

Buletin de Carei

comentarii

de zoli la 5 mai 2016 - 20:06

Ar trebui verificata informația. Următoare….Este adevărat că Kovacs își construiește casa in..,Ungaria…???? Avansul vecin….pe cn alți…..beko…?….și din ce venituri când primarului i se reține salariu…???

de Horia Mărieș la 5 mai 2016 - 22:05

Cu privire la dovezile postate pe pagina de facebook a candidatului Ilie Ciută privind neregurile de pe listele de sustînatori ale candidaților PSD:

Dacă aș fi jurnalist la oricare din ziarele tipărite sau online ce apar în județul Satu Mare, dar mai ales la Carei, i-aș solicita un interviu locțiitorului Circumscripției Electorale nr. 2 din Carei, o persoană cu studii juridice, de profesie consilier juridic, plătită din bani publici la Instituția Prefectului Satu Mare (instituție care este garantul legalității) și i-aș solicita să-și expună public punctul de vedere privind cele semnalate, mai ales fiindcă a obstrucționat, în mod abuziv și nelegal consultarea listelor, care sunt documente publice, trecând, doar fiindcă așa i-au vrut mușchii, sau fiindcă așa „a primit telefon”, peste aprobarea prealabilă dată în scris de președintele Circumscripției electorale nr. 2.

Apoi, aș întreba locțiitorul de la cine a primit acel „telefon”.
Sau poate că n-a primit nici un telefon și a mințit cu o josnică nerușinare.

Dar, din păcate (sau din fericire) pentru locțiitor, EU NU SUNT JURNALIST.
Le las plăcerea respectivă (a interviului) celor trei jurnaliști de casă, adică sclavilor primașului.

de Horia Mărieș la 6 mai 2016 - 02:29

„Un viitor CARE-I mai bun!” le propune în GN-V într-un articol nesemnat dar scris mai mult ca sigur de un sas, alegătorilor careieni „fraieri și creduli” [vorba de neuitat a primașului aflat (încă) în funcție https://vimeo.com/157670270 ] candidatul PSD autopropus la funcția de viceprimar ca și aliat fidea (femininul de la fidel) al lui Kovács, dacă acesta va fi ales: „A spus clar și răspicat că în cazul în care primarul Kovács va câștiga alegerile cere public ca viceprimarul să fie din PSD având în vedere buna colaborare din ultimii patru ani.”

Prin listele pe care le-a depus la Circumscripția Electorală nr. 2, vrea să devină mândria Careiului.

Există și o mândrie a Buzăului, de ce n-ar exista și una a Careiului?
Că doar trăim in țara tuturor posibilităților.
Mâine-poimâine o să ne trezim că avem un nou guvern Ponta.
Unul mult mai curat decât cel vechi, decât cel penal.

http://www.timesnewroman.ro/politic/un-candidat-psd-a-fost-si-mai-harnic-nu-doar-ca-a-strans-semnaturile-are-si-voturile-in-urna

de Horia Mărieș la 6 mai 2016 - 02:30

“Un viitor CARE-I mai bun!” le propune în GN-V într-un articol nesemnat dar scris mai mult ca sigur de un sas, alegătorilor careieni “fraieri și creduli” [vorba de neuitat a primașului aflat (încă) în funcție] candidatul PSD autopropus la funcția de viceprimar ca și aliat fidea (femininul de la fidel) al lui Kovács, dacă acesta va fi ales: “A spus clar și răspicat că în cazul în care primarul Kovács va câștiga alegerile cere public ca viceprimarul să fie din PSD având în vedere buna colaborare din ultimii patru ani.”

Prin listele pe care le-a depus la Circumscripția Electorală nr. 2, vrea să devină mândria Careiului.

Există și o mândrie a Buzăului, de ce n-ar exista și una a Careiului?
Că doar trăim in țara tuturor posibilităților.
Mâine-poimâine o să ne trezim că avem un nou guvern Ponta.
Unul mult mai curat decât cel vechi, decât cel penal.

http://www.timesnewroman.ro/politic/un-candidat-psd-a-fost-si-mai-harnic-nu-doar-ca-a-strans-semnaturile-are-si-voturile-in-urna

de stelu la 7 mai 2016 - 22:12

numai pe cel mai puternic se pun tunurile! pe iepurasi si lingai nu ii baga nimeni in seama!
CIUTA ILIE PRIMAR SI TOTI VOM RESPIRA AER CURAT LA CAREI!

Lasati un comentariu