Din beneficiile rapiţei

• publicat la: 23 mai 2016
Din beneficiile rapiţei

Rapița mare (Brassica napus) este cultivată pe suprafețe mari în multe țări ale lumii, fiind folosită pentru producerea uleiului apreciat de gospodine, în industria cosmetică și  ca leac în medicina naturistă.

Tratează afecțiunile renale

Dacă suferi cu rinichii, consumă napi de rapiță, cruzi. Napii reprezintă rădăcina îngroșată a plantei și au în compoziție proteine (1%), hidrați de carbon (6 %), vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, potasiu, calciu, fosfor, fier. Poți să-i introduci în salate, sau să-i consumi în stare uscată, sub formă de infuzie, obținută dintr-o lingură de rădăcină bine mărunțită la 2 căni cu apă clococită. Infuzia se bea pe parcursul întregii zile.

Împotriva ulcerului varicos

Folosește cataplasme cu frunze proaspete de rapiță, aplicate la locul afectat. Acoperă frunzele cu tifon și lasă 24 de ore. Pune apoi comprese cu ceai: 50 g frunze la un litru de apă clocotită, lasă la infuzat 30 de minute. Toarnă lichid călduț peste o compresă sterilă, aplică pe locul afectat. Repetă întreaga procedură până ce îi observi efectele benefice.

integral pe clickpentrufemei.ro

Lasati un comentariu