Festivalul de Teatru pentru Liceeni „Ioana Cîcu” la a III-a ediţie

• publicat la: 9 mai 2016
Festivalul de Teatru pentru Liceeni „Ioana Cîcu” la a III-a ediţie

Liceul Teoretic din Carei organizează  sâmbătă,  14 mai 2016 ediţia  a III-a  a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Liceeni „Ioana Cîcu”, în semn de omagiu pentru cea care a fost un dascăl de valoare al acestei instituţii, contribuind prin activitatea sa didactică la conturarea şi  menţinerea unui mediu profesional care îmbină perfect sensibilitatea artistică şi rigoarea demersului didactic. Profesorul Ioana Cîcu a fost şi colaborator al Buletin de Carei în perioada când apărarea tipărit.

Prin intermediul activităţilor Festivalului de Teatru, se urmăreşte cultivarea în rândul elevilor a dorinţei de a participa la manifestări cultural-artistice desfăşurate în  şcoală şi în comunitate, dezvoltarea spiritului de echipă şi de cooperare între elevi, precum şi promovarea  artei teatrale în vederea lărgirii orizontului cultural al elevilor.

Festivalul reprezintă o oportunitate oferită tinerilor liceeni careieni de a cunoaşte şi de a se întâlni cu alte trupe de teatru similare lor, din alte oraşe din România. Astfel, au răspuns invitaţiei trupe din  ţară ca Trupa de teatru ”Arttis” Satu Mare, Trupa „Assentiment” a Liceului Teoretic „O. Goga” din Huedin, Trupa de teatru a Școlii Reformate Talentum Montessori Cluj Napoca, Trupa „Dramatis personae” a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Baia Mare, care vor participa alături de Trupa de teatru a Liceului Teoretic Carei  la un dialog sincer şi creativ, care va demonstra că arta scenică nu cunoaşte limite culturale, lingvistice, etnice sau profesionale.

Activităţile se vor desfăşura la Teatrul Municipa Carei după următorul program:

 Programul zilei – Sâmbătă – 14 mai 2016
Ora 09.30 – Deschiderea oficială (Teatrul Municipal Carei)
Spectacole
Ora 10.00 – Trupa de teatru ”Arttis” Satu Mare – “Ce dăruieşti, primeşti!” de Alexandra Băcanu (45 min) – (Teatrul Municipal Carei)
Ora 11.00 – Trupa „Assentiment” a Liceului Teoretic „O. Goga” din Huedin – „Forets criminelles” de Alexandru Jurcan (40 min) – (Teatrul Municipal Carei)
Ora 12.00 – Trupa de teatru ”Arttis” Satu Mare – “Cu sufletul nu-i de glumit” de Dimitre Dinev (45 min) – (Teatrul Municipal Carei)
Ora 13.00 – Pauza de masă
Ora 14.00 – Trupa de teatru a Școlii Reformate Talentum Montessori Cluj Napoca – ”Romeo și Julieta” după W. Shakespeare (45 min) – (Teatrul Municipal Carei)
Ora 15.00 – Trupa de teatru a Liceului Teoretic Carei – ”Expresul de noapte” de Slavomir Mrozek (15 min) – (Teatrul Municipal Carei)
Ora 15.45 – Trupa „Dramatis personae” a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Baia Mare – “Tics. Bureautiques” scenariu colectiv (38 min) – (Teatrul Municipal Carei).
Ora 17.00 – Festivitatea de premiere (Teatrul Municipal Carei)

 

Lasati un comentariu